Nadace pro pozůstalé
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucy75 ale živitel rodiny by životko mít měl. Nebo se zas spoléhat, že když se něco stane, zkusíme sbírku. Jen mám obavy, že sbírkám všech na všechno už odzvoňuje. Lidé přestávají být hloupí a slepě posílat peníze, ale začínají se ptát, proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado jasný, však to píšu, aspoň na ten milion a invaliditu určitě ANO…
pak to dopadá takhle…
ale stejně - pokud oba 25let pracovali, tak kde všechny ty peníze jako jsou? všechny do kačky prožité a prožrané, jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem ovdovela se dvemi detmi, mladsi 3 a starsi 6 let. Uz je to hodne davno, jeste pred revoluci. Mela jsem vdovsky a sirotci duchod, k tomu jsem pracovala nejdriv na zkraceny a pak na plny uvazek. Obe dcery od druheho rocniku na stredni skole chodily na brigady, vysokou vystudovaly pri zamestnani. Clovek se holt musi v zivote zaridit podle podminek a moznosti, ktere ma. Zpetne si nemyslim, ze bychom si zily nejak spatne. Na more nebylo, ale tuzemska dovolena kazdy rok, vikendove vylety taky, skoly v prirode, tabory, krouzky, nejak jsem to zvladala, i kdyz pocitat jsem samozrejme musela hodne peclive. Ty uz mas deti dospele, tak v cem je problem, ze nevychazis?
- Citovat
- Upravit
@mado píše: Více
Jabych to tak jednoznacne nevidela. Z pravdepodobnostniho hlediska se to nevyplatí, platis i rezii a zisk pojistovny.
A aby clovek dostak rozumnou castku, pod litr měsíčně se nedostaneš. To je pro nizkoprijmové dost. Vysokoprijmovi si zas behem par let muzou sami vytvořit slušnou rezervu.
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka píše: Více
My tedy taky nemáme.. Investujeme jinam.
Jinak příběh se mi zdá dost nepravděpodobný nebo zakladatelka zamlčuje nějaká zásadní data.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ak to nezaznelo, tak skuste organizaci Cesta domu. Mohli by snad poradit i pripadne s truchlenim. Ono sa to rekne, postarej se. Ale kdyz clovek strati milovaneho, tak ma co delat sam so sebou. Prvy rok je nejhorsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ale něco by mít měl a zrovna to životko je první volba, nejde to ani do dědického řízení, ale hned obmyšlenému, pokud se nepletu, tak v případech, kdy rodina žije bez rezerv z ruky do huby, je to dobrá první záchrana. Jsou i ruzna investiční životka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Kdy] todina žije z ruky do huby, tak vetsinou nemá na pojistné. Jinak než investiční životka jsou výhodnejsi čistě investiční produkty.
- Citovat
- Upravit
No pokud se zivitel stane nečekaně invalidním, což po padesátce není až tak vzácné, tak je to aspoň něco,. Vsechno lepší, než nic.
Pokud nejsou moc finančně gramotní, tak často z investování vyjdou víc oškubani, než tam šli. Často náleží na pochybné sliby rychlých peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše: Více
Se soustrasti orichazis poneked s krizkem po funuse! Pokud se chces zapojit dodiskuse, byva dobre se predem seznamit s jejim obsahem! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naopak, tohle je jasné jako facka, pokud nemám na investice peníze, tak bych měl mít životko. Pokud peníze nazbyt mám, mám životko + investice. Ale životní pojištění je naprostý základ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
Myslim ze ne. Pokud mam penez hodne, zivotko (a vlastne zadne pojisteni) se nevyplati. Pokud naopak sotva zaplatim nájem, tak nemám na pojistné.
- Citovat
- Upravit
@lorra a co se tedy změnilo, že to nevyšlo…a zbylo pár tisíc v 50, já tomu nějak nerozumím…a jinak my chodili od střední na brigády a i při vysoké, minimálně v létě a z toho jsem si naspořila slušný základ k hypotéce…Vaše děti jsou asi špatně vychovaní, když nevyjdete a ony nepřiližili ruku k dílu již dříve, aby bylo co jíst…
- Citovat
- Upravit
@Ahep píše: Více
Nejsem;) chtěla jsem jen vyjádřit účast, a ptala jsem se i na tu životní pojistku, tu ale zřejmě taky neměli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit