Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky dnes nám paní doktorka zjistila předčasné pubické ochlupení u 9 ti měsíční holčičky. Objednala nás na endokrinologii, ale pořád mi to vrtá hlavou. Setkala jste se s tím některá? Čím to může být? Co s tím dál?
Davas sojove UM mleko, pripadne pokud kojis, nejsi vegetarianka, nekonzumujes hodne soju?
Já jsem se s tím setkala jen u dospělého a nejednalo se o pubické ochlupení, ale u ženy nadměrné ochlupení tváře. Je to zvýšenou sekrecí nějakého pohlavního hormonu. Myslím si, že není v Tvé moci, to ovlivnit. Oni ji vyšetří a když tak to nějak upraví, neboj. ![]()
No docela mě to rozhodilo…od 9 měsíců do ní cpát nějaké hormony a tak ![]()
@Daretka to se nedivím, ale někdy se nedá prostě nic jiného dělat. Uvidíš ale, třeba to nebude potřeba, nebo jen na čas. Držím palce.
Ahoj, vám nebrali po porodu krev z patičky? Našemu malému brali v porodnici třetí den a po týdnu měl špatné výsledky právě nadbytek pohlavního hormonu a z toho by později byla předčasná puberta, nadměrné ochlupení, vousy atd.byli jsme na odběrech krve z paty celkem 4× až na po4 nám to vyšlo všecko v pořádku, kleslo to samo, bylo to tím, že malej je narozenej na 36tt, to prý mají skoro všichni nedonošenci, ale taky jsem měla šílenej strach z hormonální léčby, vetšinou se právě na tyhle hormonální nerovnováhy přijde právě už hned po porodu aby se hned začalo s léčbou, proto se tě ptám, víš jestli vám to v porodce brali a jestli jste to měli ok..držím palečky a určitě to bude ok jako u nás.
@Jája1986 Ahojky-brali a výsledky byly v pořádku. Jinak malá je 35+2…
Ale teď mi endorinoložka položila záludnou otázku-prý jestli na malou používám fialku…genciánku…prý to obsahuje něco, co nějak ovlivňuje hormony…Ale nevím tomu hlavu patu-rozhodně uvidím co mi v úterý řekne.
Tak to ti nevím, když jste to měli předtím ok, co by to mohlo být ted..o fialce vím prd..my jí nepoužíváme..každopádně držím palce, asi budou holčičce brát krev, tak at to zvládnete holky, nám jí budou brát taky, vypadá to, že malej bude alergickej na krav. bílkovinu..před měsícem dostal poprvé UM už nemám tolik mlíčka a plakal hlady a od tý doby kadí hleny včera i nitky krve..je to trápení..hlavně at jsou naši prckové v pořádku.