Nadměrné pocení a pocit vnitřního horka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
11.8.14 16:01

Tak to nevím… Jen si dej na ten Neurol a podobné léky pozor, vzniká na nich závislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.8.14 16:07

Byla mi pomocí odběrů krve vyšetřena hladina hormonů co produkuje štítná žláza a vše v normě. Ale ač jsem neměl nic sladkého (vůbec, krom jednoho pomeranče) mi vystřelila hladina cukru nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.14 17:49
@Tony30 píše:
Když beru Lexaurin 3 a třeba i Neurol, mělo by to odeznít, nic z toho se neděje.
Dnes jsem se byl domluvit s internistkou a jsem objednán na CT břicha a sběr moči za 24hod. Má podezření, že na tom budou nadledviny či něco takového.

Už jsem ležel i ve špitále a do žíly jsem dostával něco na zklidnění a beze změny, teklo ze mě stále jako z vola.

Příspěvek upraven 11.08.14 v 16:05

Tony, prosím tě, až budeš mít to vyšetření za sebou, dej sem prosím zpětnou vazbu. Zcela tě chápu, jak se cítíš, já jsem totiž právě ta ženská v klimakteriu a je to „na oběšení“. Přesně ty stavy a pocity co popisuješ,, už to trvá cca 2 roky a moje lékařka je odpůrce hormonů, takže beru pouze bylinné přípravky, které jsou slabé, nedostatečné, prostě na nic. Obzvlášť v tomto počasí je to hnus, potím se na hlavě, na hrudníku, celý obličej, jsem červená jak rak, cítím, jak mi v MHD stékají čůrky potu po zádech. Už ani nevěřím, že je to pouze přechodem, protože je to čím dál horší, jinak se cítím dobře, laboratorní výsledky v normě, št. žláza rovněž. Mám ovšem podezření na ty ledviny, kolikrát se v noci potím tak, že ráno již ani nemusím jít na malou.
Ještě chci zkusit ten šalvějový čaj, ale píše se, že ovlivňuje pozornost při řízení (řídím skoro denně), tak z toho mám trochu obavy.
Jsem zvědavá, co u tebe ukáže to vyšetření a asi do toho taky budu muset jít.

• Citovat
  • Upravit
11.8.14 19:27
@Tony30 píše:
Zdravím, trápí mě již asi neřešitelný problém.

Od začátku
Kdysi cca 10 let zpět jsem to na chmelu dost přehnal s variacemi alkoholu a museli mi zavolat záchranku, jelikož jsem nemohl močit a cítil jsem silnou bolest bedrech na pravé straně. Ve špitálu v Lounech mi řekli, že mi na chvíli vysadila pravá ledvina. Poté jsem doma absolvoval urologické vyšetření, včetně nacévkování abych se vymočil, při kontrole už vše fungovalo jak mělo.

Problém : Ať je léto nebo zima, teče ze mě jako z vola a nekontrolovaně se potím ale brutálně.
Pociťuju takový vnitřní pocit horka, jako bych byl na poušti či byl zavřený sauně nebo troubě, který je doprovázen takovým nepříjemný tlakem v hlavě a dost často mi praskají žilky v očích ale šíleně, někdy to vypadá jako bych měl oko plné krve a dost často při tomhle stavu smrkám krev.

Teploty nemám, vyprazdňovaní bez problémové, strava pestrá, bez tlustého či tučných věcí. Nekouřím, nejsem alkoholik, dost sportuju.
Poslední dobou jsem si všimnul, že nechodím moc často močit, i když jsem za den schopen vypít více jak 4L tekutin (nepočítám pivo, to jsem hodně omezil a když už tak 10° nebo Birel).

Návaly horka u mě střídají pocity zimy ale přitom se stále potím jako prase.
Výsledky krevních testů mi stále vycházejí zle a to hodnoty ALT a kyseliny močové. Štítnou žlázu mám dle krevních testů údajně taky v pořádku.

Už jsem vystřídal x-lékařů a nikdo neví co mi je a taky spoustu medikace
Doposud užívané (chronologicky) : Triasyn 2,5/2,5mg pak Triasyn 5/5mg pak Tezeo 80mg, Loradur Mite, Cannocord 16mg a nyní Prestarium Neo Combi 5/1,25mg - s tím, že tyto léky byly vždy na tlak - HYPERTENZY.

Na ledviny beru nově Milurit 300 - na sražení te kyseliny močové.

Podstoupil jsem již UZ břicha a malé pánve - vše v normě. UZ průchodnosti cév horní části těla.

Čeká mě ještě ECHO a možná i znova kolonoskopie.

Ty návaly mívám jako žena v přechodu (bez urážky, nechci se nikoho dotknout). Doktorka mi jednou předepsala i něco na zklidnění zda to nemá psychický původ a bral jsem Neurol pak Lexaurin 3mg tuším.
Jediné co jsem zpozoroval bylo že jsem byl méně vnímavý = reflexy zpomalené ale pocit vnitřního horka a pocení přetrvávalo.

Alternativní medicíně se nebráníš? Tady těch nerovnováh totiž bude vícero.

Příspěvek upraven 11.08.14 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
11.8.14 19:38

Tady ti tezko nekdo fundovane poradi.zkus treba www.tcmbohemia.cz,je tam i poradna zdarma, nebo sanbao.cz,ale meli by te spise videt nazivo.na tvem miste bych se nechala objednat na nejakou dobrou prazskou kliniu, treba homolka, nebo klinika malvazinky, tam zaplatis, ale kompletne a kompexne te vysetri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.8.14 20:30

Ono to močení se zlepšilo díky těm práškům Milurit 300, chodím častěji ale v noci třeba vůbec a ráno cítím opravdu plný močák.
Měřili mi dneska tlak potom co jsem asi 30min seděl v čekárně 160/100 a během rozhovoru s lékařem 170/110 takže doktorka vyloučila syndrom „bílého pláště“.
A to ze mě v čekárně, kde jsem seděl v průvanu doslova kapal pot z nosu, až se mě jedna starší paní optala zda je mi dobře, že se nějak moc potím a mám divnou barvu, bylo mi na zdechnutí (jako bych byl hodinu v sauně bez osvěžení). Musím podotknout, že jsem v sobě měl prášek na snížení krevního tlaku.

Alternativní medicínu budu aplikovat až obejdu všechna vyšetření. Čaj ze šalvěje jsem pil po litrech denně (zkoušel jsem i zvedat koncentraci=silnější „odvar“), jediné k čemu to spělo, bylo to, že jsem se potil stejně, akorát pot byl silně cítit bylinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.8.14 21:14

@Tony30 tak poslys: dival ses na film v klidu, pritelkyne ti rekla ze jsi studeny a…zaclo to. Ja: jsem v poho, nekdo mi rekne treba jsi bledsi, cervenejsi, studena, tepla, atd…a hned tlak v krku, sevreni na hrudi, tlak do hlavy, zavrat, navaly horka, poceni a strach, strasny strach ze mi neco je a ze umru!;; retezova reakce, ktera me totalne paralyzuje. V sekundach. Mam strach z alergii, vyhybam se hlavne orechum a soje a paprice, rajcatum. Staci aby se nekdo zeptal zda jsem tam a tam co jsem jedls dala jednu z tech potravin a mam totalni fiktivni alergickou reakci trvajici hodiny. Ctu co pises a jsem si vic jak u sebe jista ze to mas z uzkosti. Jo a neurol jsem taky brala, byla jsem ospala, ale uzkost byla stale hlavne z tech leku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.8.14 21:53

Já dneska doslova prosil aby mě doktorka poslala k psychiatrovi, říkala, že to nebude v hlavě, tak uvidíme no.

Jenže když mi to přítulka řekla, už jsem na sobě měl tunu potu. Já to kolikrát ani necítím ale dozvím se to až mi to řekne někdo z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.8.14 22:55

@Tony30 treba uz jsi z toho v pernamentnim stresu, coz je pochopitelne. Psychiatrem bych to asi neresila, spis dobrym psychologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.8.14 10:26

No doktorka si myslí, že to stresem nebude, jelikož během artoskopie kolene jsem dostal do žíly 2×10mg Neurolu ale lilo ze mě stále jako z vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.14 16:57
@Tony30 píše:
Ono to močení se zlepšilo díky těm práškům Milurit 300, chodím častěji ale v noci třeba vůbec a ráno cítím opravdu plný močák.
Měřili mi dneska tlak potom co jsem asi 30min seděl v čekárně 160/100 a během rozhovoru s lékařem 170/110 takže doktorka vyloučila syndrom „bílého pláště“.
A to ze mě v čekárně, kde jsem seděl v průvanu doslova kapal pot z nosu, až se mě jedna starší paní optala zda je mi dobře, že se nějak moc potím a mám divnou barvu, bylo mi na zdechnutí (jako bych byl hodinu v sauně bez osvěžení). Musím podotknout, že jsem v sobě měl prášek na snížení krevního tlaku.Alternativní medicínu budu aplikovat až obejdu všechna vyšetření. Čaj ze šalvěje jsem pil po litrech denně (zkoušel jsem i zvedat koncentraci=silnější „odvar“), jediné k čemu to spělo, bylo to, že jsem se potil stejně, akorát pot byl silně cítit bylinkami.

Mno nevím, proč si zrovna pil čaj ze šalvěje, ale budiž. :think: Po zdiagnostikování terapeutem dostaneš byliny přímo na tělo a nemusíš experimentovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.9.14 13:07

Takže mám za sebou další sérii vyšetření.

Absolvoval jsem : ECHO, sběr moči za 24hod, oběr krve na lačno (12hodin bez pití a jídla) poté jsem se najedl a za hodinu mi byl proveden další odběr krve, CT břicha se zaměřením na oblast nadledvin a mále pánve.

Z výsledku je všechno údajně v pořádku a jsem zdravý ALE v odpadu(moč za 24hod) mi vyšly vysoké hodnoty Chloridů a Sodíku.

Výsledek, stále je mi vnitřně horko ikdyž nejsem ve stresových situacích!
Příklad, opět sedíme s přítelkyní na gauči, čučíme na seriál a najednou se mi začně špatně dýchat a začne mi budešit srdce jako vzteklé a jsem horký po celém těle ale až prý moc horký.

Lékaře jsem žádal o doporučení k psychologovi, rád se nechám vyšetřit ale tohle podle mě tělo nemůže dlouho zvládat a je to jen otázka času.

Ve zprávě od Internisty mám napsáno že jsem léčen na Hypertenze essenciální primární-záchvaty pocení a Hyperurikémie s tím, že výsledky vysokých hodnot kyseliny močové co jsem měl asi 5 měsíců šly dolů ale stále je mám vysoké.

Dostal jsem žádanku na Nefrologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 19:29
@Tony30 píše:
Takže mám za sebou další sérii vyšetření.

Absolvoval jsem : ECHO, sběr moči za 24hod, oběr krve na lačno (12hodin bez pití a jídla) poté jsem se najedl a za hodinu mi byl proveden další odběr krve, CT břicha se zaměřením na oblast nadledvin a mále pánve.

Z výsledku je všechno údajně v pořádku a jsem zdravý ALE v odpadu(moč za 24hod) mi vyšly vysoké hodnoty Chloridů a Sodíku.

Výsledek, stále je mi vnitřně horko ikdyž nejsem ve stresových situacích!
Příklad, opět sedíme s přítelkyní na gauči, čučíme na seriál a najednou se mi začně špatně dýchat a začne mi budešit srdce jako vzteklé a jsem horký po celém těle ale až prý moc horký.

Lékaře jsem žádal o doporučení k psychologovi, rád se nechám vyšetřit ale tohle podle mě tělo nemůže dlouho zvládat a je to jen otázka času.

Ve zprávě od Internisty mám napsáno že jsem léčen na Hypertenze essenciální primární-záchvaty pocení a Hyperurikémie s tím, že výsledky vysokých hodnot kyseliny močové co jsem měl asi 5 měsíců šly dolů ale stále je mám vysoké.

Dostal jsem žádanku na Nefrologii.

Nemáš za sebou v poslední době nějaké očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.9.14 21:26
@pavelrathousky píše:
Nemáš za sebou v poslední době nějaké očkování?

Co to znamená v poslední době?
Naposledy jsem dostal tetanovku to bylo tuším 2011 od té doby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.10.14 11:04

Tak další update.

Je mi hůř a hůř. Podstoupil jsem vyšetření na nefrologii z krve a moči. Všechno v pořádku, ledviny vylučují a fungují jak mají.

Doktorka mi napsala další léky na tlak s názvem Betalok ZOC 100mg.
Takže beru během dne takto, tyto léky:
Prestarium Neo Combi 5/1,25mg 1-0-0, Betalok ZOC 100mg 1-0-0, Milurit 300 0-1-0, Prestarium Neo 5mg 0-0-1.

Doktorce jsem nahodil, zda nemám ucpané cévy či mi srdce nepumpuje až moc krve nebo já už fakt nevím.
Ráno se vzbudím je mi krásně dobře a najednou cítím jak srdce zrchylí a je to tady v mžiku se mi udělá těžko bolí mě na srdci a začně ze mě lít jako z vola.
Někdo si to třeba neumí představit ale 6.10 jsem byl na artroskopii a doktorka si myslel že normálně sebou švihnu, tlak (ikdyž jsem v sobě měl prášky) 160/110 a během celkové narkozy 145/105 a TK 100-120/min.
Vzhledem k tomu že mi bude za chvíli 30 je to docela šílené.

Já bych to bral, kdybych pil, kouřil, pil denně 6 káv ale nic z toho nedělám.
Držím dietku a beru i léky na nervy Lexaurin 3mg.

Problémy s trávením či vyprazďováním nemám žádné, jen se pořád cítím a je mi jako bych byl zavřený v sauně.

Když mě anestiložka zkoumala tak mi řekla, že mám extra horkou hlavu (na dotyk) ale ruce nohy a trup v normě(teplota).

Za sebou už tedy mám a všechno je v richtigu:
CT břicha se zaměřením na nadledviny
ECHO, EKG,
Kolonoskopii
Ultrazvuk břicha
Nefrologické vyšetření
X-sběrů moči včetně krve (na lačno i po jídle)

Takže jsem odeslán na kardiologii, cévní a taky CT mozku.
Psychiatr mi po konzulatci sdělil, že tohle nemám z nervů a že ve mě nevidí, žádné příznaky těchto stavů.

Takže kde může být zakopaný pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast