Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím a prosím o radu zkušenější. Toto téma zakládám nyní podruhé, nějak se to vymazalo…aspon to tak vezerá. Jsem prvorodička, 35tt s rizikem předčas porodu. Již jednou jsem byla hospi s otevírajícím se čípkem, nyní se cítím relativně dobře. Ale dnes od rána pocituji nadměrné pohyby naŠÍ berušky, doslova se do rána nezastavila a břicho je v pohybu v jakékoli poloze. Tvrdnutí břicha a bolesti mám od šestého měsíce nepravidelkné, takže na to nemohu brát ohled. CO je ale novinka, dnes již po několikáté mi projela ostrá bolest v oblasti čípku. Problémy s výtokem či krvácení není. nic zvláštního, jen běžnép těhu problémy jako záda, dýchání, atd atd…co myslíte? LAboruji s myšlenkou jet do nemocnice…může to být zač. porodu? ![]()
@Jitusska pokud máš riziko předčasného, tak bych šupala do nemocnice, až by se mi za patama prášilo.. rozhodně lepší zbytečně než pozdě… ![]()
No asi jo, ale těžko říct kam, porodnice nebo obv. gynekolog… k němu je to dál…
![]()
@Jitusska do porodnice.. obzvlášť pokud to máš blíž.. oni Tě nevyhodí, ale vyšetří a pokud máš to riziko a už jsi ležela ve špitálu, tak je to jedině dobře, že tam zajedeš ![]()
@Jitusska v tom případě bez váhání… A ať to dobře dopadne a je to jen nějaká blbinka ![]()
Pak dej vedet, jak to dopadlo. ja mela riziko predcasnyho, ve 32tt mi pichali kortikoidy a pohyby jsem mela silene bolestivy - mela jsem malo plodovky a kvuli tomu jsme nechali porod vyvolat. tu ostrou bolest a pichani u cipku jsem mela, kdyz jsem se otevirala…
Tak jsem zpět.
Malá prostě měla divokej den, čípek je pootevřeený pořád stejně jako po hospi před dvěma týdny. Píchání v oblasti čípku je nejspíš její hlavičkou, protože se vrtí a je nacpaná těsně nad stydkou kostí. Takže na porod to ted uplně není, ale bude to brzo. Nicméně má 2500g, takže dobrý. Ale jsem klidnější, že jsem tam jela. Člověk nikdy neví, obzvlášt když je těhu poprvé…
Dani24687: kortikoidy mi taky napíchali pro maturaci plic ve 33tt když jsem byla v nemocnici.
@Jitusska taky jsem byla. tak preju pohodovy zbytek tehotenstvi a rychly porod ![]()
Pokud se ti nezdají pohyby, ať už se hýbe málo, nebo hodně moc, tak určo do porodky!!!
@Jitusska teď čtu výsledek, no dobré.. určitě lepší tam zajet, než se trápit tím, jestli je to v pořádku.. tak ať je zbytek bez problémů
![]()
Ahojky jsem 35tt (34+4) mimi je aktivní až moc pořád kope a když stojím tak mě kope tak silně že mě bolí pod břichem ba posledni kontrole 30+5 tt mimi vážilo 1900g a dr rikala že je to větší mimi kolik gramů může vážit teď? Už mám strašně velké břicho které je napnute a bolí
a mimi ještě nebylo hlavou dolů
@Anonymní píše:
Ahojky jsem 35tt (34+4) mimi je aktivní až moc pořád kope a když stojím tak mě kope tak silně že mě bolí pod břichem ba posledni kontrole 30+5 tt mimi vážilo 1900g a dr rikala že je to větší mimi kolik gramů může vážit teď? Už mám strašně velké břicho které je napnute a bolía mimi ještě nebylo hlavou dolů
Klid já jsem 37+3 a je to normální někdy ty kopance stojí opravdu za to jakoby už chtělo ven přes kůži…v 35tt jsme měli váhový odhad 3000g…