Nadpřirozené schopnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.9.17 18:09
@zudina píše:
Jenze ja vidim situace ktere jsou dane a nejde se jim vyhnout.. nesnasim to. Tvoje schopnost je aspon uzitecna
@Emimin7 píše:
Diagnóza schizofrenie je zdlouhavá a extrémně detailní, to není jen tak. Každopádně v takových případech mají lidé s těmito „schopnostmi“ jen samé negativní zkušenosti.

Můj bratr jako bývalý nakoman a alkoholik má schizifrenii už několik let a je v péči psychiatrů. Toxická psychoza apod. Často mi vyprávěl o svých pocitech a jednoznačně si myslím, že nějaké schopnosti něčeho nemají se schizofrenii nic společného. Možná tak to, že skeptik, psychiatr tyto schopnosti může takto pojmenovat.Moje schopnosti jsou daleko rozsáhlejší, přišli dá se říci ze dne na den a dobře si stále pamatuji co jsem prožívala a jaké to bylo. Bratr se schizofrenií slyší hlasy které jsou pro něj reálné. Chtějí po něm nemožné věci, když neposlechne tak třeba pískají nebo křičí… slyší mluvit spotřebiče apod. Také je má pojmenované a je to naprosto jiný stav než umět komunikovat s dušemi, vycítit předtuchy nebo něco vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 18:10
@aiwwa píše:
Jasně že může být, např u schizofrenie je to jeden z příznaků.

To by mě zajímalo kde se tato studie vzala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116550
23.9.17 18:21
@alenka.jelis píše:
To by mě zajímalo kde se tato studie vzala??

To netuším. Ale znám člověka u kterého začala schizofrenie tzv. magickým myšlením
A myslel si že získal nadpřirozené schopnosti. Hlasy slyšel až později. Když někdo umřel, tak tvrdil, že se mu o tom zdálo den předtím. jenže to vždy tvrdil až ex post. Myslím ze si nikdy nepripustil ze touto nemocí trpí.
Já netvrdím, že je to případ zakladatelky a ostatních co přispívají, ale i kdyby bylo riziko v jednotkách procent, tak je dobré o tomto riziku vědět. Pak znám ještě jeden případ této nemocí a ten bohužel skončil sebevraždou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 18:30
@Emimin7 píše:
Ale přesně to si člověk se schizofrenií myslí.

Pěkně se to tady rozdělilo :potlesk: Každý má právo na svůj názor! A tam mi tedy zkuste někdo kdo tu prezentujete vysvětlit můj případ: Začali se mi dít takové ty věci mezi nebem a zemí. Ano i já jsem chtěla jít k psychiatrovi protože mi bylo úzko a byla jsem z toho něštastná. Zlomená z toho, že najednou cítím doma přítomnost něčeho co není vidět. Jenomže uvnitř sebe jsem věděla, že když si nechám napsat prášky tak jen utlumím svůj momentální stav a věc nevyřeším. Nechala jsem to tedy být a řešila to přes energetického psychologa… no paní mi nepomohla, ale vůbec. Opět jsem zvažovala psychiatra, ale stále jsem ctila, že je to blbě. ( no jasně nemocný člověk si to nepřizná ) Já si to přiznávala, ale vnitřně nesouhlasila. Dopadlo to tak, že jsem s tím co bylo u nás v domě začala komunikovat za pomoci jednoho léčitele. Duše které tu byli odešli a já měla svatý klid. Takže žádná schizofrenie se zde nekoná a další duševní poruchy taky ne. Občas něco cítím a můj pes také, tak třeba máme společnou chorobu :-) Asi by si měli lidi uvědomit, že prostě něco mezi nebem a zemí zde je. Samozřejmě je zde i otázka uvedených duševních poruch a nemocí, ale to nemá se schopnostmi obecně vůbec nic společného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 18:39
@aiwwa píše:
To netuším. Ale znám člověka u kterého začala schizofrenie tzv. magickým myšlením
A myslel si že získal nadpřirozené schopnosti. Hlasy slyšel až později. Když někdo umřel, tak tvrdil, že se mu o tom zdálo den předtím. jenže to vždy tvrdil až ex post. Myslím ze si nikdy nepripustil ze touto nemocí trpí.
Já netvrdím, že je to případ zakladatelky a ostatních co přispívají, ale i kdyby bylo riziko v jednotkách procent, tak je dobré o tomto riziku vědět. Pak znám ještě jeden případ této nemocí a ten bohužel skončil sebevraždou.

Jak jsem psala o bratrovi.Je to u nás takový přesný opak.Jeho hlasy ho nabádají také k sebevraždě nebo ho týrají. Já mám přesný opak a žádné hlasy neslyším ani nic podobného. Prostě jen vnímám svoji intuici a ono to funguje. Souhlasím, že pokud je možnost, že by se jednalo o schizofrenii tak by člověk měl zvážit všechny směry včetně těch lékařských. Já osobně naštěstí o této nemoci hodně vím a uvědomuji si její sílu, ale jistě vím, že v mém případě je to střela mimo. Prostě jsem se naučila vidět věci jinak a využívat toho vnitřního vedení a intuice. Bezpečně z pohledu na člověka poznám jaký je a co si myslí apod. to je prostě jiná než lékařská kapitola :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116550
23.9.17 18:43
@alenka.jelis píše:
Pěkně se to tady rozdělilo :potlesk: Každý má právo na svůj názor! A tam mi tedy zkuste někdo kdo tu prezentujete vysvětlit můj případ: Začali se mi dít takové ty věci mezi nebem a zemí. Ano i já jsem chtěla jít k psychiatrovi protože mi bylo úzko a byla jsem z toho něštastná. Zlomená z toho, že najednou cítím doma přítomnost něčeho co není vidět. Jenomže uvnitř sebe jsem věděla, že když si nechám napsat prášky tak jen utlumím svůj momentální stav a věc nevyřeším. Nechala jsem to tedy být a řešila to přes energetického psychologa… no paní mi nepomohla, ale vůbec. Opět jsem zvažovala psychiatra, ale stále jsem ctila, že je to blbě. ( no jasně nemocný člověk si to nepřizná ) Já si to přiznávala, ale vnitřně nesouhlasila. Dopadlo to tak, že jsem s tím co bylo u nás v domě začala komunikovat za pomoci jednoho léčitele. Duše které tu byli odešli a já měla svatý klid. Takže žádná schizofrenie se zde nekoná a další duševní poruchy taky ne. Občas něco cítím a můj pes také, tak třeba máme společnou chorobu :-) Asi by si měli lidi uvědomit, že prostě něco mezi nebem a zemí zde je. Samozřejmě je zde i otázka uvedených duševních poruch a nemocí, ale to nemá se schopnostmi obecně vůbec nic společného!

Já to nastínila jen jako jednu z možností. Jako nezlob se, ale jak jsi jako komunikovala s něčím doma? Přijde mi to takové trochu neuvěřitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116550
23.9.17 18:45
@alenka.jelis píše:
Jak jsem psala o bratrovi.Je to u nás takový přesný opak.Jeho hlasy ho nabádají také k sebevraždě nebo ho týrají. Já mám přesný opak a žádné hlasy neslyším ani nic podobného. Prostě jen vnímám svoji intuici a ono to funguje. Souhlasím, že pokud je možnost, že by se jednalo o schizofrenii tak by člověk měl zvážit všechny směry včetně těch lékařských. Já osobně naštěstí o této nemoci hodně vím a uvědomuji si její sílu, ale jistě vím, že v mém případě je to střela mimo. Prostě jsem se naučila vidět věci jinak a využívat toho vnitřního vedení a intuice. Bezpečně z pohledu na člověka poznám jaký je a co si myslí apod. to je prostě jiná než lékařská kapitola :)

Koukneš na někoho a bezpečně poznáš jaky je a co si myslí? Promiň, ale tomu skutečně nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.9.17 18:50

@alenka.jelis Já neříkám, že něco nelogického je automaticky schizofrenie, jen to vidění budoucnosti zažívá značné procento schizofreniků, tak mě to trklo.
K tomu zbytku, já na podobné věci žel nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 18:53
@aiwwa píše:
Koukneš na někoho a bezpečně poznáš jaky je a co si myslí? Promiň, ale tomu skutečně nevěřím.

Věřit či něvěřit je každého věc :) Já o tom nikoho přesvědčovat nebudu.Lidi co mě znají vědí a to mi stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 18:54
@alenka.jelis píše:
Věřit či něvěřit je každého věc :) Já o tom nikoho přesvědčovat nebudu.Lidi co mě znají vědí a to mi stačí :)

Samozřejmě nepoznám co měl k obědu, ale vím jaké má myšlenky a zda jsou dobré nebo zlé. Poznám zda má trápení či radost. Prostě vidím do jeho duše a do toho co skrývá… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116550
23.9.17 18:57
@alenka.jelis píše:
Samozřejmě nepoznám co měl k obědu, ale vím jaké má myšlenky a zda jsou dobré nebo zlé. Poznám zda má trápení či radost. Prostě vidím do jeho duše a do toho co skrývá… :)

Ok, klidně si to mysli, u mě bys to nepoznala ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 19:01
@aiwwa píše:
Ok, klidně si to mysli, u mě bys to nepoznala ani omylem.

Tak Nostrodamus opravdu nejsem, ale tohle pozná spousta lidí a je to celkem běžná věc i když o tom lidi v dnešní společnosti ještě tak veřejně nemluví. Ono se stač dívat a vnímat.
Zkusit to můžeš i před zrcadlem a možná zjistíš, co že tě to drží za komplex. ( a nemyslím tím žádnou urážku ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.9.17 19:01
@alenka.jelis píše:
Samozřejmě nepoznám co měl k obědu, ale vím jaké má myšlenky a zda jsou dobré nebo zlé. Poznám zda má trápení či radost. Prostě vidím do jeho duše a do toho co skrývá… :)

To by šlo pěkně zpeněžit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 19:06
@Emimin7 píše:
To by šlo pěkně zpeněžit. :)

No to by asi šlo, ale to bylo hodně proti mé víře a přesvědčení. Já si radši s někým pokecam na téma u kafíčka a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
23.9.17 19:09
@alenka.jelis píše:
No to by asi šlo, ale to bylo hodně proti mé víře a přesvědčení. Já si radši s někým pokecam na téma u kafíčka a jsem spokojená.

A proto je člověk zásadový obvykle člověk chudý. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat