Nadprůměrné dítě, jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.9.22 13:47
@Lama Lama píše:
no, tak bude zpruzenej a naštvanej, no. :nevim:

No, a třeba ho to zprudí natolik, že tu školu nezvládne. Nebo zanevře na další vzdělání a skončí s maturitou z gymplu :nevim: To bych si asi dost vyčítala, kdyby to nebylo z jeho rozhodnutí, ale našeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.9.22 13:48
@Anonymní píše:
No tak právě přemýšlím, kde ta trocha pokory už hraničí s blbostí. A říkám si proč by plynule počítající/čtoucí/orientující se dítě mělo rok poslouchat Pepíčka od vedle, jak není schopen pochopit, že M-Á je MÁ. :nevim: V matice z hlavy dává základní početní operace, pochopí rovnici, orientuje se ve zlomcích a desetinných číslech. Mocniny fakt ne. :lol: Ano, asi si představuji, že když dítě základ umí, půjde vejš. Ne, že bude do nekonečna omílat 2 tečky jsou 2…Ale ptám se na reálné zkušenosti právě proto, že té pokory mám dost, nepotřebuju někde naběhnout, jak mám geniální dítě, nepřekrucuj to. :mavam:

Proč si tohle neřešila dřív? A podle toho si měla vybírat základní školu…co škola nabízí, jací tam jsou učitele atd…
A ne se 14 dní po začátku školy rozčilovat, že se tvůj syn nudí. Raději mu vysvětlí a třeba se i domluv s učitelkou, že si bude syn dělat nějaké úkoly z různých logických sešitu, ale synovi řekni, že ne každý je takový „genius“ jako on a učitelka si musí zjistit co umí druzí a nějak si je sjednotit.

• Citovat
  • Upravit
15182
16.9.22 13:56
@unuděná píše:
Ano, jenže když se najednou ze dne na den bude muset začít víc učit, přestože dosud to měl zadarmo, nebude naštvanej a zpruzelej, že nezůstal na ZŠ? :nevim: Nezačne ho demotivovat, že třeba přilítne víc špatných známek? :nevim: Tohle nikdo dopředu moc neví no.

Možná bude, ale to bude i ten co se šprtal na základce když zjistí, že musí makat ještě víc.. Moje dcera se na zs učit nemusela, měla jedničky i bez toho, gymplem proplula úplně v pohodě, občas se učila, ne deně, ne x hodin. V mém okolí tedy na gympl jdou jen ty děti které mají jedničky bez práce. Dítě které se musí na prvním stupni hodně ucit, podle mě nemá na gymplu co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
16.9.22 14:00
@Lama Lama píše:
Tady řešíme dvě věci. Zakladatelka své dítě označila jako nadprůměrné. Ty jsi napsala, že nadprůmrné není. Já ti řikám, že dost nejspíš bude. ( nemusí, ale neodvážila bych se napst, že ne.
Pak jsou děti, o kterých píšeš ty - tedy extrémně nadané. To nejspíše zakladatelky dítě nebude, ale ona ho za takové ani neoznačila

Jenže zakladatelka to slovo nadprůměrné používá ve smyslu výjimečné (takže je možný, že jsem to od ní někde převzala). A k tomu jsem se vyjadřovala, že to podle mne neni. Nebo Ty myslíš, že to zakladatelka myslela tak, že by teda celá ta nadprůměrná polovina třídy měla mít individuální plán? Já myslím, že rozhodně ne. A k tomu jsem se vyjadřovala. Jo, nadprůměrný v některých oblastech bude. Ale na extrémně nadaný dítě, jak ho bezpochyby vidí ona, když by ho chtěla posílat do vyšší třídy, fakt nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.22 14:00
@Alušáček píše:
Možná bude, ale to bude i ten co se šprtal na základce když zjistí, že musí makat ještě víc.. Moje dcera se na zs učit nemusela, měla jedničky i bez toho, gymplem proplula úplně v pohodě, občas se učila, ne deně, ne x hodin. V mém okolí tedy na gympl jdou jen ty děti které mají jedničky bez práce. Dítě které se musí na prvním stupni hodně ucit, podle mě nemá na gymplu co dělat.

Já právě mám taky to dítě, které se neučí, má samé jedničky, absolutně netuším, co ve škole dělají. Nemusíš mi opakovat, že našprtané dítě nemá na gymplu co dělat, stačí si přečíst moje příspěvky, když na ně chceš reagovat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
16.9.22 14:01
@Alušáček píše:
Možná bude, ale to bude i ten co se šprtal na základce když zjistí, že musí makat ještě víc.. Moje dcera se na zs učit nemusela, měla jedničky i bez toho, gymplem proplula úplně v pohodě, občas se učila, ne deně, ne x hodin. V mém okolí tedy na gympl jdou jen ty děti které mají jedničky bez práce. Dítě které se musí na prvním stupni hodně ucit, podle mě nemá na gymplu co dělat.

To neni pravda, ty precizni typy, co maj poradek v aktovce a podtrhuji pravitkem a barevne, proste jen zaberou vic - maji rezim, vuli, snahu. Flakaci s jednickama zaberou, pokud chteji dobre znamky nebo pokud se umeji ucit. Ja se treba i ucit chtela a vubec jsem nevedela jak. Jak mam tohle dostat do hlavy?
No, tak jsem byla spoko ctyrkar. Mne to bylo totiz ve vyssich rocnicich u srdecne u zadku, jestli mam z matiky dvojku nebo ctyrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.22 14:24
@Alušáček píše:

ono dost záleží, co mají za učitelk a jak moc po nich šlape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.22 14:25
@e-Surfařka píše:
Jenže zakladatelka to slovo nadprůměrné používá ve smyslu výjimečné (takže je možný, že jsem to od ní někde převzala). A k tomu jsem se vyjadřovala, že to podle mne neni. Nebo Ty myslíš, že to zakladatelka myslela tak, že by teda celá ta nadprůměrná polovina třídy měla mít individuální plán? Já myslím, že rozhodně ne. A k tomu jsem se vyjadřovala. Jo, nadprůměrný v některých oblastech bude. Ale na extrémně nadaný dítě, jak ho bezpochyby vidí ona, když by ho chtěla posílat do vyšší třídy, fakt nevypadá.

do hlavy jí nevidím, nemužu říct, jak to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.22 14:25

To je smutné, co jsou někteří lidé schopni
vůbec vymyslet. Psala jsem slušný dotaz, popsala jsem stručně situaci. Dostalo se mi možná deset odpovědí k tématu a 9 stránek urážek. Připadá vám to normální? 8o Nad nikoho se nepovyšuju, nikam se ambiciozně necpu a svým dětem se denně věnuji a slušně je vychovávám. Jenom jsem se chtěla poradit! A přesto tady čtu, jak šest let nic nedělám, jsem neschopná a dělám z dítěte namyšleného génia, přestože nic neumí a vaše děti plynule čtou od školky. Výborné, to mi hodně pomohlo! :roll:

• Citovat
  • Upravit
14127
16.9.22 14:33
@unuděná píše:
No, a třeba ho to zprudí natolik, že tu školu nezvládne. Nebo zanevře na další vzdělání a skončí s maturitou z gymplu :nevim: To bych si asi dost vyčítala, kdyby to nebylo z jeho rozhodnutí, ale našeho.

Takovych deti je na gymplech minimum. Vetsina to normalne dokonci a zase se rozdelej na hvezdy, prumerne a bojovniky o postup, kteri se budou rekrutovat vetsinou z velkych lemplu (kteri se ale se 4 vcelku snadno psychicky srovnaj) nebo treba z deti s psychickymi problemy nebo jednostrane zamerenych -moje kamaradka byla extremne nadana na jazyky, ale vzdycky bojovala s fyzikou a matikou. No a? Na VŠ šla tam, kde se o tyto predmety ani neotřela.

Jako PORGu apod.je tady malo a rodice, kteri tam sve deti daji, vetsinou moc dobre vi, proc, a znaji potencial svych deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
16.9.22 14:36
@Anonymní píše:
To je smutné, co jsou někteří lidé schopni
vůbec vymyslet. Psala jsem slušný dotaz, popsala jsem stručně situaci. Dostalo se mi možná deset odpovědí k tématu a 9 stránek urážek. Připadá vám to normální? 8o Nad nikoho se nepovyšuju, nikam se ambiciozně necpu a svým dětem se denně věnuji a slušně je vychovávám. Jenom jsem se chtěla poradit! A přesto tady čtu, jak šest let nic nedělám, jsem neschopná a dělám z dítěte namyšleného génia, přestože nic neumí a vaše děti plynule čtou od školky. Výborné, to mi hodně pomohlo! :roll:

A co sis z toho vzala? Co ti tedy pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.22 14:39
@FlorenceF Jenkins píše:
Takovych deti je na gymplech minimum. Vetsina to normalne dokonci a zase se rozdelej na hvezdy, prumerne a bojovniky o postup, kteri se budou rekrutovat vetsinou z velkych lemplu (kteri se ale se 4 vcelku snadno psychicky srovnaj) nebo treba z deti s psychickymi problemy nebo jednostrane zamerenych -moje kamaradka byla extremne nadana na jazyky, ale vzdycky bojovala s fyzikou a matikou. No a? Na VŠ šla tam, kde se o tyto predmety ani neotřela.Jako PORGu apod.je tady malo a rodice, kteri tam sve deti daji, vetsinou moc dobre vi, proc, a znaji potencial svych deti

Asi tak.
Já bych to vůbec neřešil. Dítě, které se na gympl dostane, má dost velkej potenciál se tam s trouchou snahy udržet ( koneckonců, když tam nebude chtít, tak ho ani nedonutíš se na ty přijímačky připravidt, ani je udělat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.22 14:40

@FlorenceF Jenkins @Lama Lama Díky holky, uvidíme, zda se dostane. Jestli bude mít všechno na salámu, tak ty přijímačky stejně neudělá a bude vyřešeno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.22 14:44
@unuděná píše:
@FlorenceF Jenkins @Lama Lama Díky holky, uvidíme, zda se dostane. Jestli bude mít všechno na salámu, tak ty přijímačky stejně neudělá a bude vyřešeno :P
8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
16.9.22 14:45
@Anonymní píše:
No, tak proč se s tím něco nedělá? :nevim: Když tak prolistuju ty učebnice, to přece musí vědět průměrné tříleté dítě. :cert:

protože to jedno to neumí. srovná se to do vánoc, neboj.

mmch je 16.9, jestli tvé dítě chodí do školy 2 měsíce, to nastoupilo v červenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí