Nadváha - riziko pro maminku i dítě?

6872
2.5.19 17:54

Nadavat ti urcite nebude, ale nemela jsi vahu resit driv, kdyz se ted “bojis”? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
2.5.19 17:57

@Kri27 spíš si myslím, že tě budou hodně hlídat s přibíráním, můžeš mít pak problémy s tlakem a cukrovkou..
A záleží na taktu lékaře. Někdo ti naznačí, že váha je vyšší a bude se hlídat, tlak atd. a někdo ti narovinu řekne, že si tlustá, a prostě si měla zhubnout a rozumovat..
Já tak silnánebyla, ale chodila jsem do poradny kde sestřička vždycky měla takové komentáře, že jsem se tam pomalu bála jít, a vážit se.. a to jsem v těhotenství ve druhém, kdy už jsem byla silná, přibrala jenom 13 kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.5.19 18:01

@kve-tinka snižovala jsem, mela jsem 127 a klesla na 115. Pak se to prihodilo. Každopádně to proč tu řešit třeba nechci, na to už je pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
2.5.19 18:09

Tak nejakou tu zdravou zivotospravu dodrzuj porad, nevidim duvod prestat. U silnych zen se klidne ani vahove nemusi pribrat v prubehu tehotenstvi…Ona ta obezita je fakt rizikova, vic nez vek z hlediska tehotenstvi matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.5.19 18:12

Určitě to miminku ani tobě uškodit nemůže, já u prvního otěhotněla s 80kg a šla rodit se 111kg. Těhotenství absolutně bez problémů. Pak jsme zhubla na 97 kg a v jedenácti měsících malého otěhotněla plánovaně znovu. Teď jsme 27.tt, mám nahoře 1,5 kg a opět (klepu) vše v pořádku. Jež zdravě, choď na procházky a mysli pozitivně. Teď už s tím stejně nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.5.19 18:17

Otěhotněla jsem se 177cm a 68 kily. Takže žádná nadváha, a přesto jsem od 14. týdne brala dvoje léky na snížení tlaku a měla cukrovku. Ono to potká toho, koho to potkat má, bez ohledu na hmotnost :nevim: K porodu jsem šla s metrákem. Na screeningu přede mnou byla paní, ta musela mít mnohem, mnohem víc než ty, a odnášela si fotku a úsměv od ucha k uchu, takže fakt záleží jen na lékaři a sestře, jak se k tomu postaví. A taky na tvé odolnosti, já vidím narážku na hmotnost v každém pohledu, už z toho blbnu…nenech se tím ovlivnit a užívej těhotenství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
2.5.19 18:24

Já přibrala po HA a poté jsem nemohla zhubnout, chodím cvičit, snažím se jíst zdravě i teď třeba mísu zeleniny s něčím na večeři, omezuji sladké ( sice už ne tolik mám na něj chuť často..). Teď jsem na začátku 4 měsíce a jen při screeningu mi doktor napsal, že byla špatná viditelnost mimi z důvodu obezita.. :( A myslím, že to nebude až tak hrozné, když se nebudeš přecpávat v těhotenství tak nemusíš moc přibírat, Já i bez toho aby mi bylo špatně mám od začátku skoro -6 kg,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.5.19 18:24

@Kri27 na té fotce máš 115 kg? Vůbec nevypadáš tlustě, jen trošku oplácaně… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
2.5.19 18:26

@Kri27 no vidis, zhubla jsi :palec: ze jsi ted otehotnela je super. U obeznich zen, je jen “problem” ze se dele ceka na klasicke teh. brisko ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
2.5.19 18:27

Já měla po prvních dvou porodech 20 kg nahoře a lékaři mi právem nadávali. Ve třetím těhotenství jsem se hlídala a už rok před plánováním jsem cvičila a jedla zdravě. Výsledek vidím i na synovi, je mnohem vitálnější, než byly tehdy dcery. Být takhle tlustá je ohromná zátěž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
2.5.19 18:36

Me teda vubec neprijdes na 115kg 8o ja otehotnela s 80kg a na screeningu mi to dal pak doktor pekne sezrat, ze malej bude mit spatny prutoky atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.5.19 18:40

Ja pribrala po darovani vajíček (2 roky zpět) x štítná žláza. Jinak ziji zdrave. Aktuálně jsem lowcarb. Miminko hned na druhy pokus, tak asi zdravá jsem ale těžká to ano. Občas i ted bolí záda od váhy. Jen se bojím, asi jako každá kdo je v tom prvně a nema zrovna 50 kg…a aby mimi hlavně bylo zdravé.. Snažila jsem se co nejvíc sundat a fakt netusila, ze s obezitou, štítnou zlazou a jednim vajecnikem to půjde lehce. Měla jsem styk dle kalendáře den po ovu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
2.5.19 19:02

@Kri27 Kamarádka měla před těhu 117 a dítě je v pořádku, dneska mu je už pět. Strašně ráda vykládá jak v těhotenství přibrala jen tři kila a zase je rychle shodila :D Problémy žádné neměla, jen to těhotenské bříško prostě u těžších holek nevypadá tak esteticky hezky. Ale zas to vypadá líp po porodu, já jsem dost hubená a teď mám takový ošklivý převis, do léta se to asi nespraví :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
2.5.19 19:43

@Kri27 Vubec na tu vahu nevypadáš. Sestřenice otěhotněla se 108kg a šla rodit s 96kg ;) Třeba budeš také ten typ, který hubne, nebo třeba nabereš jen váhu miminka. :nevim: Nejsi první ani poslední boubelka, která otěhotněla.
Gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
2.5.19 19:46
@Kri27 píše:
Ja pribrala po darovani vajíček (2 roky zpět) x štítná žláza. Jinak ziji zdrave. Aktuálně jsem lowcarb. Miminko hned na druhy pokus, tak asi zdravá jsem ale těžká to ano. Občas i ted bolí záda od váhy. Jen se bojím, asi jako každá kdo je v tom prvně a nema zrovna 50 kg…a aby mimi hlavně bylo zdravé.. Snažila jsem se co nejvíc sundat a fakt netusila, ze s obezitou, štítnou zlazou a jednim vajecnikem to půjde lehce. Měla jsem styk dle kalendáře den po ovu :mrgreen:

jak by měla tvá váha miminku ublížit? :think: Uplně v pohodě, užívej si těhotenství, bude milion jiných věcí, které ti budou nahánět hrůzu :mrgreen: Tak se hlavně nekácej hned na začátku. Hlavně žádné hladovky a diety - jez, jez zdravě a bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí