Náhlé zhoršení zraku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
28.8.15 11:25

@Dancza134 a neházej flintu do žita, všude píšou, že zhruba do 7 let dítěte se t dá dobře spravit, chvilku to potrvá než se s novou situací sžijete, ale třeba se ještě spraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101488
28.8.15 11:35
@zuzkasim píše:A jestli se vám ta tupozrakost potvrdí, udělal bych pořádnou „reklamu“ té firmě, které ve školce to placené oční vyšetření nabízí.

No, když už někomu, tak asi ne té firmě, která na nějaký problém upozornila, tak spíš té doktorce před rokem, z jejíhož vyšetření vyplynulo, že je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
28.8.15 12:01
@žížal píše:
Kdyby se mozek vyvíjel pouze do 5 let, vypadalo by to tu malinko jinak :mrgreen:. Ale k věci: není pozdě, minimálně do 8 či 10 let je ještě čas na nápravu. Samozřejmě by bylo ideální, kdyby se začalo už třeba před dvěma lety, ale i takto se dá hodně spravit. Je to hodně individuální.

To se týkalo očí - jasné, že se mozek vyvinuje asi pořád do 18 či co já vím do 20 let, ale ty oči se dají vyléčit jen do 6 let dítětě, pak už má tupozrakost napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
28.8.15 12:07

@Dancza134 nečetla jsem celou diskusi ale synovec ma to same dostal brejlicky a nosi okluzormusi stridat jelikoz ma obe oci spatne do skolky ho normalne prijali sestra stim nemela vubec zadny problem. co se tyce ocicek musi mosit okluzor a stridat a jelikoz se mu to po trech mesicich i tak zhorsilo tak ma pokracovat a v listopadu ma nastoupit do jednoho centra kde bude mesic a pul a tam ho budou pozorovat a podle toho mu zvoli lecku a naplanuji pop. operaci
sestre zjistili ze je temer slepa na jedno oko az ve letech a chodila na vsechny kontroly ale naucila se stim zit a nikdo to nepoznal az ji psycholozka poslala na ocni tam ji zmerili oci pristroji a jak to dopadlo brejle stejne nenosi jelikoz si mysli ze snimi nevidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.8.15 12:07
@Dancza134 píše:
@Šarlota4
Já vím :-) to mi nevadí, dceru na to naučím, budeme cvičit aby se to zlepšilo, spíš mi jde o to proč se to zhoršilo během jednoho roku.

No je to opravdu hodne. Nicmeme vam to ted nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
28.8.15 13:45

@zuzkasim
Ty jo díky, to je přesně to co jsem potřebovala slyšet :-) jinak to měření ve školce to byla blbost jenže na jeho základě jsme před rokem to bylo, navštívili oční lékařku a tam to dopadlo dobře, a teď po roce 7,5dioptrií, to mi moc nejde do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
28.8.15 13:53

Holky díky moc za rady a zkušenosti, my si zajedeme přímo za doktorkou co ji vyšetřila před rokem a budeme dělat jakože nic, uvidíme co naměří tentokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101488
28.8.15 13:58
@Dancza134 píše:
@zuzkasim
Ty jo díky, to je přesně to co jsem potřebovala slyšet :-) jinak to měření ve školce to byla blbost jenže na jeho základě jsme před rokem to bylo, navštívili oční lékařku a tam to dopadlo dobře, a teď po roce 7,5dioptrií, to mi moc nejde do hlavy.

No, kdo ví, zda to měření ve školce byla blbost… když oni nějaký problém hlásili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
28.8.15 14:08

@j.a.n.i1
Hlásili ale stejně ne to co teď má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
13.9.15 15:08

@Dancza134 My jsme si u malé ve 2 letech všimli, že ji ujíždí oko. S postupem času se to zhoršovalo, tak jsme zašli k oční a má brýlky - 4,5 a 5 dioptrií. Do 2 let měla očička pěkná, i z fotek pěkně rovno a cca od 2 na fotkách každé oko jinde.
Teď jsme dostali okluzor a trénujeme párkrát denně - aby si zvykala. Ve školce s brýlkama nemá žádný problém - teda první den došla s tak špinavýma brýlema, že přes ně nemohla ani vidět, ale teď už ji je učitelky umývají. :mrgreen:
Je to všechno ten prvotní šok, že má najednou brýlky, jak to, že si toho nikdo nevšiml dřív, že přeci nemohla vidět - vyčítala jsem si to, ale opravdu se na to jen tak nedá dojít, pokud na to někdo neupozorní.
(Když si malá poprvé nasadila doma brýlky, vše si prohlížela jako by to bylo něco nového)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.9.15 14:32
:-) ano ten prvotní šok byl hrozný. Ten strach z toho jak to bude snášet, školka a výčitky z toho proč jsem si toho nevšimla a jak pro ni musel být pohled na jen jedno oko omezující. Teď už je ve lepší, brýle přijala neuvěřitelně skvěle, nedává si je dolů nosí je i s okluzí stále. Školka nakonec příjemně překvapila a přijali ji i děti ve školce. Teď nás čeká kontrola, tedy až za měsíc. Zajímalo by mě jaké se dá očekávat zlepšení.
@1macinka píše:
@Dancza134 My jsme si u malé ve 2 letech všimli, že ji ujíždí oko. S postupem času se to zhoršovalo, tak jsme zašli k oční a má brýlky - 4,5 a 5 dioptrií. Do 2 let měla očička pěkná, i z fotek pěkně rovno a cca od 2 na fotkách každé oko jinde.
Teď jsme dostali okluzor a trénujeme párkrát denně - aby si zvykala. Ve školce s brýlkama nemá žádný problém - teda první den došla s tak špinavýma brýlema, že přes ně nemohla ani vidět, ale teď už ji je učitelky umývají. :mrgreen:
Je to všechno ten prvotní šok, že má najednou brýlky, jak to, že si toho nikdo nevšiml dřív, že přeci nemohla vidět - vyčítala jsem si to, ale opravdu se na to jen tak nedá dojít, pokud na to někdo neupozorní.
(Když si malá poprvé nasadila doma brýlky, vše si prohlížela jako by to bylo něco nového)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.20 13:47

Ahoj, můžu poprosit o Vaše zkušenosti zda se může zrak zhoršit o dioptrii a půl během cca 6 týdnů? Byla jsem u jiného očního (jelikož jsem chtěla změnit svou oční lékařku), ten mi potvrdil, že mám stále ty samé dioptrie (nejsem si jistá zda to bylo půl a třičtvrtě či půl a čtvrt + cylindry), že ke zhoršení nedošlo. Jelikož jsem pociťovala, že mě poslední dobou bolí více hlava a oči (ale to může být i z jiných zdravotních obtíží, kterými jsem si poslední měsíce prošla), tak jsem se objednala i k lékařce u které jsem už měla léta kartu (tu co jsem chtěla vyměnit). Teď jsem přišla z vyšetření a bylo mi sděleno, že mám o 1,5 dioptrie více na každém oku (2,75 a 2,5), cylindry stejné. Lékař mi tedy sdělil, že zatím dioptrie co mám v brýlích necháme, pokud mi to nečiní obtíže a v případě, že budu mít obtíže, ať se stavím, že upraví.

Jsem z toho ale trochu rozčarovaná, jak mi může přístroj naměřit o 6 týdnů později o 1,5 dioptrie na každém oku? 8o
Ještě mě napadá, jestli by to mohlo být tím, že jsem prodělala boreliozu (ale v době ošetření před 6 týdny jsem zrovna dobrala antibiotika, takže to už by případně vliv mít mělo ne?). A je pravda, že mi v září (takže taky už případně vliv být měl už v prvním ošetření) začaly migrény (mám to dědičné, jen se mi to projevilo až nyní ve 22 letech)

Díky za Vaše postřehy a zkušenosti. Snad bude mít někdo zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
22336
18.11.20 14:48
@Anonymní píše:
Ahoj, můžu poprosit o Vaše zkušenosti zda se může zrak zhoršit o dioptrii a půl během cca 6 týdnů? Byla jsem u jiného očního (jelikož jsem chtěla změnit svou oční lékařku), ten mi potvrdil, že mám stále ty samé dioptrie (nejsem si jistá zda to bylo půl a třičtvrtě či půl a čtvrt + cylindry), že ke zhoršení nedošlo. Jelikož jsem pociťovala, že mě poslední dobou bolí více hlava a oči (ale to může být i z jiných zdravotních obtíží, kterými jsem si poslední měsíce prošla), tak jsem se objednala i k lékařce u které jsem už měla léta kartu (tu co jsem chtěla vyměnit). Teď jsem přišla z vyšetření a bylo mi sděleno, že mám o 1,5 dioptrie více na každém oku (2,75 a 2,5), cylindry stejné. Lékař mi tedy sdělil, že zatím dioptrie co mám v brýlích necháme, pokud mi to nečiní obtíže a v případě, že budu mít obtíže, ať se stavím, že upraví.

Jsem z toho ale trochu rozčarovaná, jak mi může přístroj naměřit o 6 týdnů později o 1,5 dioptrie na každém oku? 8o
Ještě mě napadá, jestli by to mohlo být tím, že jsem prodělala boreliozu (ale v době ošetření před 6 týdny jsem zrovna dobrala antibiotika, takže to už by případně vliv mít mělo ne?). A je pravda, že mi v září (takže taky už případně vliv být měl už v prvním ošetření) začaly migrény (mám to dědičné, jen se mi to projevilo až nyní ve 22 letech)

Díky za Vaše postřehy a zkušenosti. Snad bude mít někdo zkušenost.

Dioprtrie, co ma clovek v brylich se nedelaji podle toho, co pristroj nameri(to je jen orientacni, aby se meli od ceho odpichnout), ale podle toho, co se vyzkousi, ze nejlepe clocek vidi. Toto se pak muze u ruznych lekaru lisit, protoze hodne zalezi, jak velkou praci si s vyberem skel doktor da nebo, jak jsou zrovna oci v kondici. Clovek by mel mit jen jednoho obvodniho ocniho lekare. Jinak ano zrak se muze zhorsit celkem rychle, ale mela by tam byt nejaka pricina uraz/zanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.11.20 15:40

On ten přístroj je opravdu orientační, teď jsem byla u očaře s tím, že vidím mnohem později dopravní značky, když řídím v horších světelných podmínkách. Tak mě proměřila oči a ejhle, dioptricky jsem na 100%, ale mám astigmatismus, který se na jednom oku zhoršil, tak nevidím zcela ostře, takže ve výsledku mám korekci zraku na řízení a k počítači nastavenou na 150%. Ono nezáleží na zaměřením tím strojem, ale na tom jak vám dávají ta skla a jak si s tím prohraje. Tam kde jsem byla, si se sklíčky hrála snad 20 minut než to bylo opravdu perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.11.20 16:05

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie