Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zajdi do občanské poradny, možná půjdeš na chvíli do azylového domu pro matky s dětmi. Ale hledej hned, nejspíš budou plné. Ještě bych zkusila organizaci women for women. A mé bývalé klientce pomohla nadace Agrofert, zaplatili ji kauci na byt. Pak bys mohla zažádat o hmotnou nouzi - příspěvek na bydlení a případně na živobytí, přídavky na děti.
Ex je pěknej sr.ac, je mi to moc líto.
Držím pěsti, ať najdeš sílu to zvládnout! ![]()
Dohodla bych se že dokud Teda nevymeri alimenty on at se osstehuje do nájmu s přítelkyní a ty zůstaneš v domě a jakmile to bude tak se osstehujete. Nebo ať vám Teda vymysli kam jít a jak to platit ne?
@mota píše:
Chápu, že řešíš školu, ale tak za chvilku konec roku… Taky bych zvážila tu Olomouc. A rovnou řešila na socialce deti v péči a poradila bych se tam. To je mi líto. Tohle je teda drsné… A i jeho rodiče. Pokud nechají své vnuky někde živořit..
Já právě nevím, jak to je. V Praze máme všichni trvale bydliště a nevím, zda mohu bez souhlasu otce změnit dětem bydliště a synovi školu.. Nebo to třeba půjde, on se proti tomu ohradi, soud to zakáže a zase budeme muset zpátky… To právě potřebuji zjistit, jak to je, ať netaham děti tam a zpět, chci pro ně aspon nějakou jistotu
hlavně, ex nechce, aby děti odešly z Prahy…
Tohle mě teda zvlášť nadzdvihlo.
Pán si najde jinou, tebe se potřebuje narychlo zbavit a ještě si diktuje podmínky. To je fakt husté.
Dej si podmínku, že pokud chce, aby děti zůstaly v Praze, musí vám zajistit bydlení. Manzelka nejsi, že. Máte nějaký společný majetek?
@kavulenka píše:
Dohodla bych se že dokud Teda nevymeri alimenty on at se osstehuje do nájmu s přítelkyní a ty zůstaneš v domě a jakmile to bude tak se osstehujete. Nebo ať vám Teda vymysli kam jít a jak to platit ne?
On teď právě mě a děti vubec neřeší… Hledá školku pro dceru te paní, zjišťuje jí nejlepší spojení do budoucí práce, nám ani nepomůže se stěhováním.
A já fakt nechci se o něčem dohadovat, já na tohle už energii nemám, potřebuji fungovat pro děti
Je to charakter. Mesice resi pristehovani si milenky a tobe to rekne az je vse domluveno. Tomu rikam chlap s koulema ![]()
@Maja25 píše:
Pán je tedy borec koukám.![]()
Tak on si najde pipinku, tu si dotáhne do Prahy domu a tebe by vypakoval?! Ale k rodičům nemůžeš. Hustý tohle. Musíš zůstat prikovana v Praze, jelikož si to borec přeje.
Bohužel v tomhle případě je zákon na jeho straně. Sama jsem to řešila. Ale já se sbalil a odstěhovala se. Ex nestihl dát požadavek že nesouhlasí s odstehovanim do 30 dní (on ani o takovém požadavku nevěděl), tak se to automaticky bralo jako že s tím souhlasí.
Takže můžeš to zkusit a odstěhovat se k rodičům. Buď si bude stěžovat a ty se budeš muset vrátit zpět a nebo ne.
Další věc. Šla bych se poradit s bezplatným právníkem, na co máš a nemáš nárok. A co on může nebo nemůže.
Já když jsem se sbalila a odešla, tak jsem od ex nedostavala ani korunu (já nic ani nechtěla), ale pak jsme podali návrh na soud o svěření dítěte do péče a najednou mi poslal nějaké peníze. A od právníka jsem zjistila, že mi měl automaticky dávat peníze když o tom nerozhodl soud.
Ale když jste ve společné domácnosti, tak to tak nebude no.
No prostě zašla bych za právníkem a zeptala se co a jak.
A určitě bych zašla jako první na ospod a zeptala se.
Teď si dávej všechny peníze stranou.
O chlapa se nestarej. Neper mu, nevar mu atd. Ať se o něj stará ta, ktera se mu teď stará o pytlík.
Děkuji, to zkusím, snad se těch 30 dnů neozve
@Anonymní píše:
On teď právě mě a děti vubec neřeší… Hledá školku pro dceru te paní, zjišťuje jí nejlepší spojení do budoucí práce, nám ani nepomůže se stěhováním.
A já fakt nechci se o něčem dohadovat, já na tohle už energii nemám, potřebuji fungovat pro děti
Víš jak dlouho ji zná?
@cecetka píše:
Je to charakter. Mesice resi pristehovani si milenky a tobe to rekne az je vse domluveno. Tomu rikam chlap s koulema
Měsíce ne, on ji zná prý od února.. A holt se zamiloval a pálí mosty
@Maja25 udělala jsem to samé, potřebovala jsem odjet od nasilnivjeho psychopata. Odjela jsem s dcerou na druhý konec republiky. Prošlo mi to, ale bylo to náročné. Díky tomu máme zase jakž takž normální život.
No není to žádná sláva https://www.csspraha.cz/…atky-s-detmi ale jako odrazový můstek…
Ale být vámi, neskákal bych, jak on píská. Pak mu budete jen a jen nahrávat do karet. Měla byste ukázat, že mu to nikterak neulehčíte.
@cecetka píše:
Je to charakter. Mesice resi pristehovani si milenky a tobe to rekne az je vse domluveno. Tomu rikam chlap s koulema
Charakter, to je sprosté slovo dnešní doby.
@Anonymní píše:
Děkuji, to zkusím, snad se těch 30 dnů neozve
On ted bude tutu nunu s milenkou, tak by to mohlo klapnout.
@Anonymní píše:
Měsíce ne, on ji zná prý od února.. A holt se zamiloval a pálí mosty
![]()
To me poxsexr ![]()
Dcera je ještě kojena, nikdy beze mě přes noc nebyla… A nechat tam syna, aby se díval, jak se mu do pokoje stěhuje nová holčička, místo mámy nová paní. A aby se díval, jak ji líbá, objímá… To mu neudělám