Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nakopal ti zadek, tak na co cekas? V pondeli socialka, domluvit se s rodici a hura do Olomouce. Jiné reseni neni. Deti bude moc mit, ale musi si poresit jak. Zacni to resit, jinak se muze stat, ze tu socialku bude mit vyresenou driv jak ty.
Chova se sobecky, mysli jen na sebe.
Zacni se chovat stejne. Mysli sobecky na sebe a deti. Zavolej rodicum, domluv se, zda muzes i s detmi k nim. V Olomouci se casem usadis.
Bude chlap chtit videt deti? Neni problem. Prijed si za nimi. Nemas kde spat? Hotelu je v Olomouci dost (mimo covid).
Az se te soudce zepta, proc jsi se prestehovala az do Olomouce a nezustala v Praze, odpoved je jednoducha. Vyhodil nas na ulici a ja nemela s detmi kam jit. Tak jsem se vratila ke svym rodicum, kteri me a svym vnoucatum (narozdil od druhych prarodicu) poskytli zazemi. Nemela jsem jinou volbu. Musela jsem sebe a deti zivit z pouhych 9000 kurun, otec nasich deti odmitl platit vyzivne, dokud mu to nestanovi soud.
@Anonymní píše:
Přítel se se mnou před pár dny nečekaně rozešel. Byli jsme spolu přes 11 let, máme 2 děti, syna 7 let a dceru 1,5 roku..
A teď hlavní problém - je to kvůli jiné ženě, kterou si našel. My bydlíme v Praze, ve dvougeneračním domě s jeho rodiči, dům je jejich. A přítel, Tedy čerstvě bývalý přítel, si našel přítelkyni, která bydlí se svou dcerou 200 km od Prahy.. Ona si kvůli němu našla práci v Praze, aby mohli být spolu a od května tady nastupuje, tak se musím do té doby vystěhovat, aby měla kam jít..
Myslela jsem, že půjdu ke svým rodičům, kteří bydlí v Olomouci, aspoň po dobu rodičovské dovolené, než zase budu pracovat. Ale syn chodí v Praze do školy a hlavně, ex nechce, aby děti odešly z Prahy… A já z rodicaku v Praze nájem neutahnu, alimenty mi dobrovolně dát nechce, prý to musí oficiálně vymerit soud, pak bude platit, takže mě čeká pár měsíců jen ten rodicak, tj. 9000 pro mě a děti.. Co dělat??
Jestliže se chová takto, tak byhc šla k rodičům. Jako dát mi necelý měsíc na vystěhování a říct mi, že mi nedá aliky, tak bych jinou možnost neměla. Syn doděla tenhle ročník dálkově - po dohodě že ZŠ a pak začne jinde, nedá se nic dělat. Chlap je normální ubozak s jeho rodiče to samé. Zašla bych na ospod a probrala s nimi možnost předběžného opatření
@Anonymní píše:
Tak jedno jim to asi není, ale jejich syn už není malé dítě, aby mu mohli říkat, co má a nemá dělat… Od jeho mamky vím, že se ho ptali, jestli si uvědomuje ty následky, že přijde o každodenní kontakt se svými dětmi, to nepůjde vzít zpět, a že i s novou paní přijde časem stereotyp, ale bylo to, jak mluvit do parezu… Říkala, že mu řekli, že jestli si chce zkazit život, tak je to jeho volba, a on s tím pak bude žít.. A já bych ani nechtěla, aby se mnou byl na příkaz od svých rodičů
Malé dítě není, ale dům je, předpokládám, jejich, takže oni rozhodují, kdo v něm bude nebo nebude bydlet. Nemůžu si pomoct, zakladatelko, podle mě moc morálky nepobrali ani jeho rodiče. Tohle udělat moje dítě, byť dospělé, tak ho zkrátka pakuju, ať si s novou hledá bydlení jinde a tebe s vnoucaty bych nechala bydlet tam, kde jste. Jak se k tomu všemu staví tvoji rodiče? Kolik je ti let, jestli se můžu zeptat?
Oba máme 34.. Dekuji všem za podporu i rady, zavolám na ten OSPOD a domluvím si tam schůzku a zkusím nějak pořídit nahrávku toho, jak to nyní je..
@cecetka píše:
Chova se sobecky, mysli jen na sebe.
Zacni se chovat stejne. Mysli sobecky na sebe a deti. Zavolej rodicum, domluv se, zda muzes i s detmi k nim. V Olomouci se casem usadis.
Bude chlap chtit videt deti? Neni problem. Prijed si za nimi. Nemas kde spat? Hotelu je v Olomouci dost (mimo covid).
Az se te soudce zepta, proc jsi se prestehovala az do Olomouce a nezustala v Praze, odpoved je jednoducha. Vyhodil nas na ulici a ja nemela s detmi kam jit. Tak jsem se vratila ke svym rodicum, kteri me a svym vnoucatum (narozdil od druhych prarodicu) poskytli zazemi. Nemela jsem jinou volbu. Musela jsem sebe a deti zivit z pouhych 9000 kurun, otec nasich deti odmitl platit vyzivne, dokud mu to nestanovi soud.
Tohle je super! Přesně ty argumenty použij. Je to pravda a jediný rozumný řešení.
Odstěhuj se zpátky k rodičům. Nic jiného ti stejně nezbývá. A jestli neuvidí často děti? Jeho chyba.
@Anonymní píše:
Oba máme 34.. Dekuji všem za podporu i rady, zavolám na ten OSPOD a domluvím si tam schůzku a zkusím nějak pořídit nahrávku toho, jak to nyní je..
Zavolej tam ještě dnes.
Nechci tě v této situaci hanit..ale pusobíš dost submisivně. Podle me by sis mela uvedomit, ze kroky, které teď učiníš mohou poznamenat tebe a deti na zbytek života. Najdi si právníka, který se specializuje na tuto oblast a jednej bezchybně a racionálne!!! I kdyby to na právnika meli půjčit rodice!!! Rozhodně si nahrávej rozhovory ať máš důkaz, že tě chce vystěhovat on, že ti odmítá dát jakékoliv peníze. Ověř a zkopíruj jeho SKUTEČNÉ příjmy, ať nemáš alimenty jen z toho, co on přizná. Snaz se ho donutit k pisemnému souhlasu s odchodem do Olomouce. Pokud tak neučiní, zustala bych, kde jsi. On si tam tu pani nenastehuje, kdyz tam bude. Nebude si chtit kazit románek. A pokud ti zabalí a vyhodí tě, všechno nahraj. On se chová protiprávně. Nenech se donutit udelat chyby a chovat se protiprávně taky např. unosem detí. A nezapomen. Co neni psáno nebo nahráno NEPLATÍ. On si muze tvrdit teď cokoliv a u soudu pqk tvrdit pravý opak. Kdyz je schopný udelat ti tohle, tak je schopný uplne cehokoliv. To si musis uvedomit a prestat být puťka, co sklopí zrak a udela co se po ní chce.
Submisivní nebo ne, kdyby za mnou manžel přišel, že si našel nějakou nádheru a že mám jít z domu, tak bych na to taky koukala jako tele na nový vrata. Nu což, dala bych si panáka a dala bych se do balení a odjela bych k rodičům, i kdyby bydleli na Antarktidě. Pokusila bych se mít aspoň sms nebo něco jako potvrzení, že nás vyhazuje a alimenty platit nechce a začala obíhat úřady a Adios amigos. a jeho rodiče jsou padlí na hlavu. To jim nejde o vnoučata? No hodně sil přeju ![]()
Souhlas, jak píší ostatní vše si dokumentuj, v mobilech bývá diktafon, nahrávala jsem si takhle přednášky.
A rozhodně jeď do Olomouce, ještě aby si diktoval kde budeš ale prachy ti nedá? ![]()