Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Být na tvém místě, tak bych jela do Olomouce
on vás vyhodí a ještě si bude diktovat kde máte jít bydlet? No já jsem asi v těhle věcech dost radikální, a vím, že není všechno tak jednoduché, ale tohle mi přijde „na hlavu“, abys ty nemohla jít bydlet ke svým rodičům.
Povinnost platit alimenty nevzniká až rozsudkem, ale i předtím, zvlášť pokud to není kompenzováno něčím, například tím bydlením - naturálně. To bych milému zlatému omlátila o hlavu. Např. nález ústavního soudu IV. ÚS 257/05, na alimenty je nárok od chvíle, kdy je to faktický stav. V opačném případě je to porušení čl. 32 odst. 4 Listiny základních práv a svobod. - děti mají právo na rodičovskou péči. Pokud se od jednoho rodiče odstěhují s jeho souhlasem (zde přímo výkopem), vzniká mu povinnost - péče plnit vyživovací povinnost relutárně.
Příspěvek upraven 08.04.21 v 23:37
Jinak úspory nějaké mám, ale na vlastní bydlení to nestačí.. Společný majetek ani moc nemáme, dům je rodičů od ex, auto má ex služební, já auto nikdy nějak nepotřebovala.. Bydlení platil rodičům přítel, jídlo jsme kupovali jednou já, jednou on, když jsem byla doma s dětmi, tak už dělal velké nákupy on a já si z rodicaku platila paušál na mobil, drobné nákupy, něco pro děti…vzdy mi z něj něco zbylo, a kdybych nevyšla, tak by mi peníze dal, ale většinou platil Všechny větší výdaje on, teď už nic…
Spolu jsme si pořídili akorát nějaký nábytek a vybavení, ale to už po tolika letech nemá snad ani žádnou cenu..
@Anonymní píše:
Měsíce ne, on ji zná prý od února.. A holt se zamiloval a pálí mosty
To mi přijde, že se ani nemohli mockrát vidět
to by teoreticky nemělo mít dlouhý trvání. Je straší? To je nějaká co.se potřebuje nalepit hned na chlapa
@Altavista píše:
Povinnost platit alimenty nevzniká až rozsudkem, ale i předtím, zvlášť pokud to není kompenzováno něčím, například tím bydlením - naturálně. To bych milému zlatému omlátila o hlavu. Např. rozhodnutí ústavního soudu IV. ÚS 257/05, na alimenty je nárok od chvíle, kdy je to faktický stav. V opačném případě je to porušení čl. 32 odst. 4 Listiny základních práv a svobod. - děti mají právo na rodičovskou péči. Pokud se od jednoho rodiče odstěhují s jeho souhlasem (zde přímo výkopem), vzniká mu povinnost - péče plnit vyživovací povinnost relutárně.
Díky… No, a když mu to ukážu a stejně mi nic dobrovolně nedá? Tak budu muset asi dát návrh na předběžné opatření a počkat, než soud rozhodne a nabyde to právní moci?
@cecetka píše:
On ted bude tutu nunu s milenkou, tak by to mohlo klapnout.
No tomu bych věřil, ale jsou tam jeho rodiče a ti se mohou po dětech ptát… ![]()
@pikola píše:
To mi přijde, že se ani nemohli mockrát vidětto by teoreticky nemělo mít dlouhý trvání. Je straší? To je nějaká co.se potřebuje nalepit hned na chlapa
To nevím, kolik má, podle hlasu bych řekla, že tak 35-40? A jak vypadá nevím, zatím u nás nebyla..
Já ani nevím, jak se vidali… Jestli ona jezdila do Prahy, nebo on tam?!? Jezdí služebně různě po republice, nemá pravidelnou pracovní dobu, tak jsem o něm nikdy moc neměla přehled…
@pikola píše:
To mi přijde, že se ani nemohli mockrát vidětto by teoreticky nemělo mít dlouhý trvání. Je straší? To je nějaká co.se potřebuje nalepit hned na chlapa
Taky myslim, ze to nebude mit dlouheho trvani. Zakladatelce bych prala, aby rychle nasla pevnou pudu pod nohama a az tenhle novy vztah panackovi nevyjde, aby se mu mohla uz jen vysmat do ksichtu, ze prohral to nejdulezitejsi, co lidi mivaj - rodinu. Je to kre*en ![]()
Já bych byla mrcha, snažila bych se to co nejvíc znepříjemnit, minimálně, než ti dá aspoň nějaký peníze. Chápu, že chceš mít od něj pokoj, ale přece mu to jen tak nemůže projít
máš tam trvale bydliště, nemůže tě jen tak vyhodit
Hloupe se radi, kdyz nenosime Tve boty… V kazdem pripade, Tvuj pritel je teda fakt darecek a asi bych zvazila tu Olomouc. Pokud rodicum Tvuj navrat nevadi (coz predpokladam, ze nevadi…). Budes mit nekoho blizkeho po ruce, nebudes na vse sama, Olomouc je levnejsi nez Praha. Holcicce je to jedno, syn po dvou letech vicemene v distancnim vzdelavani asi zmenu taky ustoji. Mozna jen ty dva mesice bych dochodila v Praze. Tohle bych postavila pred pritele. At frajerka vydrzi v pronajmu do konce cervna anebo na ty dva mesice oni dva bydli jinde. To, ze te chce kvuli detem v Praze, na to neber ohledy anebo at ti dava kompletni najem minimalne 2+1 v blizkosti synovy skoly. Neustupuj. Posr. l to on… Neboj, ceka te jine stesti. ![]()
@pikola píše:
Já bych byla mrcha, snažila bych se to co nejvíc znepříjemnit, minimálně, než ti dá aspoň nějaký peníze. Chápu, že chceš mít od něj pokoj, ale přece mu to jen tak nemůže projítmáš tam trvale bydliště, nemůže tě jen tak vyhodit
Já prostě nemám na to někomu škodit, něco si vynucovat… A už vůbec ne na to, žít tady s další ženou a její dcerou, prostě sklonim hlavu a jdu, ono se mu to už nějak vrátí
@Anonymní píše:
Já prostě nemám na to někomu škodit, něco si vynucovat… A už vůbec ne na to, žít tady s další ženou a její dcerou, prostě sklonim hlavu a jdu, ono se mu to už nějak vrátí
A jak to chceš udělat?
peníze nemáš, bydlet kde taky ne.
@janny079 píše:
Hloupe se radi, kdyz nenosime Tve boty… V kazdem pripade, Tvuj pritel je teda fakt darecek a asi bych zvazila tu Olomouc. Pokud rodicum Tvuj navrat nevadi (coz predpokladam, ze nevadi…). Budes mit nekoho blizkeho po ruce, nebudes na vse sama, Olomouc je levnejsi nez Praha. Holcicce je to jedno, syn po dvou letech vicemene v distancnim vzdelavani asi zmenu taky ustoji. Mozna jen ty dva mesice bych dochodila v Praze. Tohle bych postavila pred pritele. At frajerka vydrzi v pronajmu do konce cervna anebo na ty dva mesice oni dva bydli jinde. To, ze te chce kvuli detem v Praze, na to neber ohledy anebo at ti dava kompletni najem minimalne 2+1 v blizkosti synovy skoly. Neustupuj. Posr. l to on… Neboj, ceka te jine stesti.
Děkuji.. Já se ho ptala, zda by nám platil aspoň půlku nájmu nějakého menšího bytu někde v Praze a nechce o tom ani slyšet.. Říká, že ho to nezajímá, jak si to vyřeším, že je to můj problém, on kde bydlet má. Ale Olomouc ne, protože by nemohl často vídat děti