Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@pikola píše:
A jak to chceš udělat?peníze nemáš, bydlet kde taky ne.
To právě vůbec nevím, jak to udělat. Ani teď, ani do budoucna
Zakladatelko, myslím, že od února paní fakt nezná… jestli jsi o něm neměla přehled, mohlo to trvat už o moc dýl…
Nevím, jak to funguje, jestli si najdu v Praze byt, nechám si soudně vymerit výživné na děti a na sebe a se všemi příjmy si pak mohu požádat o příspěvek na bydlení?
Jenže stejně nevím, co pak.. V Praze mám práci, ale je rozdíl neřešit bydlení a mít v domácnosti k dispozici i peníze od partnera, než být v Praze jako samozivitelka, zas tak velký příjem nemám a na vlastní byt tady nikdy nenasetrim.. To bych šla raději do levnějšího kraje a tam si vzala hypotéku na vlastní byt, ale když s tím on nebude souhlasit, tak budu až do zletilosti děti muset zůstat v najmu v Praze?
@Anonymní píše:
Děkuji.. Já se ho ptala, zda by nám platil aspoň půlku nájmu nějakého menšího bytu někde v Praze a nechce o tom ani slyšet.. Říká, že ho to nezajímá, jak si to vyřeším, že je to můj problém, on kde bydlet má. Ale Olomouc ne, protože by nemohl často vídat děti
Precti si to jestr jednou, co jsi napsala… Je to idiot. Tohle udelat vlastnim detem… Vrati se mu to!!! Rekni, ze jedes do Olomouce na prazdniny. Ze nemas na pronajem. A uz tam zustan. Prece nepujdes nekam na azylak, zatimco on bude zit s cizi zenskou a s cizim ditetem. A Olomouc neni v Americe. porad plati, ze vztah rozbil on, nema pravo si klast podminky.
@Anonymní píše:
On teď právě mě a děti vubec neřeší… Hledá školku pro dceru te paní, zjišťuje jí nejlepší spojení do budoucí práce, nám ani nepomůže se stěhováním.
A já fakt nechci se o něčem dohadovat, já na tohle už energii nemám, potřebuji fungovat pro děti
tak at vyřeší i Vás kam půjdete. Z rodičáku prostě nic nezaplatíš. Je normální že první nápad byl že se vrátíš domů. Je to daleko tak at řekne jak si to představuje protože z rodičáku tak poplatíš jídlo
Takže bud vyřeší bydlení pro Tebe a děti nebo se vracíš domů. Nebo snad máš jít do azyláku? To by těm prarodičům nevadilo?
@RoseK píše:
Zakladatelko, myslím, že od února paní fakt nezná… jestli jsi o něm neměla přehled, mohlo to trvat už o moc dýl…
Rekl mi, že od února… O Vánocích jsme byli skoro 3 týdny pořád spolu, vše bylo super, maximálně se nám věnoval, tak si myslím, že tehdy ji ještě určitě neznal… To by mě Tehdy ani ve snu nenapadlo, co budu za pár měsíců řešit.. Říkal, že ji nezná sice dlouho, ale že mu připadá, jako by se znali roky, že spolu mají hodně společného
@Anonymní píše:
Děkuji.. Já se ho ptala, zda by nám platil aspoň půlku nájmu nějakého menšího bytu někde v Praze a nechce o tom ani slyšet.. Říká, že ho to nezajímá, jak si to vyřeším, že je to můj problém, on kde bydlet má. Ale Olomouc ne, protože by nemohl často vídat děti
To není tvůj problém, to je jeho problém. On něco chce, ne ty. Ty tam máš taky právo bydlet. Už jen proto, že tam dlouhodobě bydlíš, vaše děti a máte tam trvalé bydliště. A když má čas vídat paní 200km, může si najít i čas na vlastní děti.
Ta jeho nová ženská je snad úplně pitomá. Budovat novou lásku na takových základech? Že jako můj nový partner rychle vyhodí z domu nepotřebnou partnerku, matku svých dětí?? Sama má dítě. Co je ona zač? Hlava mi to nebere.
Kdybych byla zoufalá, možná bych se jí i šla zeptat, jestli ji to nevadí… Ale ona asi bude otrla stejně jako tvůj přítel a ty jsi na to asi příliš hrdá. Otázka, jestli bys se svým přítelem i po tom všem chtěla vlastně zůstat?
Příspěvek upraven 08.04.21 v 21:24
@Modrásek modrý píše:
Ta jeho nová ženská je snad úplně pitomá. Budovat novou lásku na takových základech? Že jako můj nový partner rychle vyhodí z domu nepotřebnou partnerku, matku svých dětí?? Sama má dítě. Co je ona zač? Hlava mi to nebere.
Tak to já netuším, co ona ví a neví ![]()
Normálně se zabalte a nechte se přáteli vyvézt do Olomouce. Nejlépe v době, kdy nebude doma.
@Modrásek modrý píše:
Tak ona to třeba nemusí vůbec vědět, kdo ví, co jí navykládal za pohádky…
Zakladatelko, podle toho, co píšeš, ten chlap kompletně zešílel, fakt mu to neusnadňuj… Moc držím palce.
Já bych jela určitě k rodičům do Olomouce. A to co nejdříve. Budou ti i psychickou oporou. Školu děti holt změní. Líbí se mi, jak si máš hledat byt, že ho to nezajímá, ale co děti? Vždyť tam budou tebou. To je těm chlapům vždycky jedno, co bude s dětmi? Nechápu.
@Modrásek modrý píše:
Ta jeho nová ženská je snad úplně pitomá. Budovat novou lásku na takových základech? Že jako můj nový partner rychle vyhodí z domu nepotřebnou partnerku, matku svých dětí?? Sama má dítě. Co je ona zač? Hlava mi to nebere.Kdybych byla zoufalá, možná bych se jí i šla zeptat, jestli ji to nevadí… Ale ona asi bude otrla stejně jako tvůj přítel a ty jsi na to asi příliš hrdá. Otázka, jestli bys se svým přítelem i po tom všem chtěla vlastně zůstat?
Příspěvek upraven 08.04.21 v 21:24
Presne, tohle mi taky hlava nebere. Ja bych se s ni spojila. Bud to bude stejnej charakter jako chlapik, anebo nema ani tucha vubec o nicem. Vubec nechapu sestehovani po dvou mesicich, s ditetem, k rodicum! A uz tuplem nechapu uvazovani ty blitky co si rika chlap, vyhodit zenskou s malym ditetem na rodicaku, to je fakt sila. Ale nedivim se, pokud vyrostl v rodine, kde rodice akceptuji jeho rozhodnuti privest si domu novou zenu a tu starou, se kterou ma rodinu, vyhodit a nepostavit se za ni. Zakladatelko, nedej jim to zadarmo. Bojuj ![]()
Můžeš mu říci, že mu tak bude vznikat dluh, který mu soud doměří zpětně, záleží na tom kolik vydělává, mohlo by to naskočit na docela hezkou sumu a to by se mu mohlo nelíbit.