Náhlý konec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2600
8.4.21 21:41
@Anonymní píše:
Nevím, jak to funguje, jestli si najdu v Praze byt, nechám si soudně vymerit výživné na děti a na sebe a se všemi příjmy si pak mohu požádat o příspěvek na bydlení?
Jenže stejně nevím, co pak.. V Praze mám práci, ale je rozdíl neřešit bydlení a mít v domácnosti k dispozici i peníze od partnera, než být v Praze jako samozivitelka, zas tak velký příjem nemám a na vlastní byt tady nikdy nenasetrim.. To bych šla raději do levnějšího kraje a tam si vzala hypotéku na vlastní byt, ale když s tím on nebude souhlasit, tak budu až do zletilosti děti muset zůstat v najmu v Praze?

Opravdu zkus tu občanskou poradnu, tam mají i právníka, můžeš ho využít na konzultaci. Nasmeruji tě, kam dál.
Obávám se, ale že bez souhlasu otce děti skutečně přestěhovat nemůžeš.
Píšeš, že jsi z Prahy, my máme moc dobrou zkušenost s touto: https://www.obcanskeporadny.cz/…adny/praha-2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
8.4.21 21:41
@pikola píše:
Nehla bych se ani omylem. Co na to jeho rodiče? Ať si s princeznou najde podnájem a svoje děti nechá bydlet kde jsou zvyklé.Příspěvek upraven 08.04.21 v 20:03

Tak nějak…nenechala bych se s detmi vyhodit pomalu na ulici. Pokud máš dobré vztahy s tchanovci, tak bych hledala ooporu i u nich. Jako neseděla bych jim tam dva roky, ale než si najdeš něco slušného, než se dohodnete na alimentech, máš nárok i na sebe, než seženeš třeba aspoň brigádu, a domluvíš si širší péči otce, abys mohla aspoň na částečný úvazek pracovat, tak bych neodcházela.
Já taky neopustila dům, když ex přiznal milenku, a to už ta nádhera byla těhotná. I sem mu to tak řekla, že dokud se nezařídím, tak tam zůstanu. Jenže můj ex byl normální, sám mi řekl, že tam samozřejmě můžu být tak dlouho, jak budu potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.21 21:43
@SalsaVerde píše:
Já bych jela určitě k rodičům do Olomouce. A to co nejdříve. Budou ti i psychickou oporou. Školu děti holt změní. Líbí se mi, jak si máš hledat byt, že ho to nezajímá, ale co děti? Vždyť tam budou tebou. To je těm chlapům vždycky jedno, co bude s dětmi? Nechápu.

Dcera zatím nikam nechodí, jen syn je v 1 třídě..
Jako já to taky ještě nějak nepobral, je to šok, vzdy fungoval perfektně, jako partner i táta… A teď ho prostě nepoznavam… Nebo trochu poznávám, když jsme spolu začínali, tak taky neviděl nalevo, napravo, pořád mi psal, volal… Ale pak to přešlo časem do stereotypu s fungovali jsme normálně jako rodina, tohle jsem od něj tedy nečekala

• Citovat
  • Upravit
3871
8.4.21 21:54
@Anonymní píše:
Dcera zatím nikam nechodí, jen syn je v 1 třídě..
Jako já to taky ještě nějak nepobral, je to šok, vzdy fungoval perfektně, jako partner i táta… A teď ho prostě nepoznavam… Nebo trochu poznávám, když jsme spolu začínali, tak taky neviděl nalevo, napravo, pořád mi psal, volal… Ale pak to přešlo časem do stereotypu s fungovali jsme normálně jako rodina, tohle jsem od něj tedy nečekala

To mě opravdu moc mrzí. Nevěřím, že jim to bude po tak krátké známosti fungovat. Ale co, rodinu si zničil, tak odejdi s dětmi do Olomouce a začni znova. Nenech si od něho diktovat podminky. Jako rodič bych se musela stydet, kdyby tohle můj syn provedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
8.4.21 22:00
@Anonymní píše:
Já prostě nemám na to někomu škodit, něco si vynucovat… A už vůbec ne na to, žít tady s další ženou a její dcerou, prostě sklonim hlavu a jdu, ono se mu to už nějak vrátí

no ale kam půjdeš? než se začneš balit, zašla bych do poradny a poradila se s právníkem a možná i zašla na ospod pro radu. Z baráku bych se zatím rozhodně nehnula, ať se postará manžel. Pokud máte nějaké společné peníze, nebo majetek, tak si dej pozor ať je neodkloní.

Já teda přesně nevím, naštěstí nemám zkušenost, ale trochu pochybuju, že dosáhneš na příspěvek na bydlení, pokud budeš pracovat a mít nějaký trochu slušný plat. možná na mateřské, ale i tak, všechno to dlouho trvá, musíš mít na zálohu, první nájmy…
Pokud tě ten nepovedenej manžel a otec dětí vyhodí, sbalila bych děti a odjela do Olomouce. Někdy to projde, zrovna se manželův kolega rozvádí a jeho žena se prostě s dětmi přestěhovala 130 km zpět do svého bytu.

zjisti si to všechno. samoživitelka v Praze v komerčním nájmu, to bude těžký. :think: ale třeba to nějak půjde, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
8.4.21 22:15

To je teda pěkný šm*jd, to se jen tak nevidí. Fuj. V žádném případě bych mu neustupovala.On podle mě spoléhá na to, že sklopis ocas a pujdes. Prostě mu řekni, že buď zůstaneš, nebo ti zacaluje bydlení a nebo se vracíš k rodičům. Mysli bimbasem, nebere ohled na tebe ani na děti a ještě si bude klást podmínky jo?? Fuj, jsem se zas rozčílila před spaním. :mrgreen: Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.21 22:19

Začni s ním věci řešit písemně nebo si nahrávej rozhovory - ať máš důkazy. A stoprocentně jeď do Olomouce za rodinou - podrží tě, pomůžou ti a bude ti tam líp. Pokud bude chtít děti v Praze, ať přispívá na nájem (to mu ale možná dojde až časem až budeš pryč). A hlavně nevyměkni - až přileze a bude vás chtít zpátky.

• Citovat
  • Upravit
34322
8.4.21 22:26

Uplne jako prvni vec bych zacala vsechno nahravat. Musis mit dukazy!
Schvalne zacni znovu rec (v klidu, ne hadku) o tom stehovani, zeptej se ho, dokdy ze se mate vystehovat, kdy ze se tam pristehuje milenka, jak to tedy bude s temi alimenty - proste projed to cely znovu, nahravej a vsechno co rekne at mas.
To je podle me uplny zaklad.

A pak bych se sebrala a jela k tem rodicum, bez vycitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
8.4.21 22:27

Teda zakladatelko, to mě moc mrzí…držím ti moc palce, dobře to dopadne :hug: Jed k rodičům. Malý je v 1.tride, stejně v té škole moc nebyl, zvykne si rychle. Nechápu rodiče toho chlapa, to jim je jedno, že vlastní vnoučata půjdou z baráku neznámo kam a nahradí je cizí dítě? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
8.4.21 22:29
@Lucie_Sx píše:
Uplne jako prvni vec bych zacala vsechno nahravat. Musis mit dukazy!
Schvalne zacni znovu rec (v klidu, ne hadku) o tom stehovani, zeptej se ho, dokdy ze se mate vystehovat, kdy ze se tam pristehuje milenka, jak to tedy bude s temi alimenty - proste projed to cely znovu, nahravej a vsechno co rekne at mas.
To je podle me uplny zaklad.A pak bych se sebrala a jela k tem rodicum, bez vycitek.

S tím nahráváním je to dobrý nápad. Zakladatelko, to udělej, ať máš něco v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.21 23:40
@Mialina píše:
Teda zakladatelko, to mě moc mrzí…držím ti moc palce, dobře to dopadne :hug: Jed k rodičům. Malý je v 1.tride, stejně v té škole moc nebyl, zvykne si rychle. Nechápu rodiče toho chlapa, to jim je jedno, že vlastní vnoučata půjdou z baráku neznámo kam a nahradí je cizí dítě? :zed:

Tak jedno jim to asi není, ale jejich syn už není malé dítě, aby mu mohli říkat, co má a nemá dělat… Od jeho mamky vím, že se ho ptali, jestli si uvědomuje ty následky, že přijde o každodenní kontakt se svými dětmi, to nepůjde vzít zpět, a že i s novou paní přijde časem stereotyp, ale bylo to, jak mluvit do parezu… Říkala, že mu řekli, že jestli si chce zkazit život, tak je to jeho volba, a on s tím pak bude žít.. A já bych ani nechtěla, aby se mnou byl na příkaz od svých rodičů

• Citovat
  • Upravit
81
8.4.21 23:45

Fuj.. To je hnus. Byla bych nekompromisní, jak se chová k tobě, chovala bych se k němu stejně. Jde o vaše děti, tak si nenech diktovat a sebou manipulovat. Se neumíš bránit nebo co… Se sbal a jed k rodičům..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
8.4.21 23:51

Normálně bych se sbalila a odjela k rodičům do Olomouce… Přeci nebudeš s dětmi někde na ubytovně jenom proto, že on to teď nebude řešit. A v pondělí bych zašla na nějaký OSPOD a tam se poradila. Syna bych nechala na distanční výuce do konce roku, školy si zatím moc neužil, tak si snadno zvykne na novou. S ním bych se vůbec nebavila, jen bych mu řekla, že klidně děti může vídat kdy chce, když si dojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
8.4.21 23:55

Proboha co je to za vola??? On nedá matce svých dětí žádné peníze dokud to nevyměří soud? A do bytu si chce místo vás hned nastěhovat milenku? :think:
dobrej charakter :cert:
Proč si s milenkou nenajde vlastní byt? Pochopitelně by dál alespoň nějakou přiměřenou částkou dál přispívat tobě s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
9.4.21 02:23

Teda já nestíhám valit bulvy, co jsou lidé schopni.
Je mi tě strašně líto, tvých dětí. Je to strašně ponižující, taková výměna manželek ze dne na den, co to je zač ten tvůj bývalý?

Nezlob se, ale z části jsem v údivu i z tebe, já chápu, že se nepotřebuješ hádat, dělat naschvály, ale přece tohle nejde..dyť vyhlídky v Praze v nejdražším městě, to snad vidíš sama, že je nereálný fungovat jako samoživitelka s dvěma dětmi v nájmu na rodičáku.

Btw: on si snad tohle ani nemůže dovolit ne? Tebe vystěhovat, když jsi na rodičáku. A co jsou zač ty jeho rodiče taky, dyť tohle snad není reálný ani. Teda člověk se tu dočte hodně, ale takový story, já ti nevím pořádně poradit, protože sama valím oči 8o

Vůbec, seber děcka a jeď ke svým rodičům, jeho neřeš, bude si muset pro děti dojet, nezájem. Nech si poradit, jak ti radí ženský ty poradny..on si přece nemůže jen tak udělat tlustou čáru, nehodíš se mi, nechci tě, čau. To jako..má závazky vůči vám.
Držím palce, přeji ti mnoho sil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna