Náhrada mzdy za pracovní úraz

7.6.23 17:28

Náhrada mzdy za pracovní úraz

Dobrý večer, manžel mel 10.5. pracovní úraz. Od té doby byl do 31.5. Na PN. Dost lidi mi říkalo, ze by mel dostat snad 100% mzdy i v době nemoci. Výplatní termín se blíží a já nevim, jestli dostane teď těch 100% nebo se to bude nějakým stylem doplácet pak skrze pojišťovnu. Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36076
7.6.23 17:32
@Scarlett133 píše:
Dobrý večer, manžel mel 10.5. pracovní úraz. Od té doby byl do 31.5. Na PN. Dost lidi mi říkalo, ze by mel dostat snad 100% mzdy i v době nemoci. Výplatní termín se blíží a já nevim, jestli dostane teď těch 100% nebo se to bude nějakým stylem doplácet pak skrze pojišťovnu. Děkuji :oops:

Přes pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
7.6.23 17:44

Pokud má opravdu pracovní úraz, tak by mu mel zaměstnavatel doplatit uslou mzdu (ale netuším, jestli do 100%). Zaměstnavatel si to pak resi přes pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
7.6.23 18:07

Náhrada za ztrátu na výdělku (po dobu pracovní neschopnosti a po jejím skončení). Zákoník práce přiznává poškozenému zaměstnanci i nárok na náhradu za ztrátu na výdělku. V době pracovního úrazu je zaměstnanec finančně odkázán na dávky nemocenského pojištění, které tvoří jen část jeho původního příjmu. Po dobu pracovní neschopnosti, a za určitých podmínek i po jejím skončení, tak náleží poškozenému zaměstnanci kompenzace jeho ztraceného příjmu, kterou vyplácí zaměstnavatel. Náhradu za ztrátu na výdělku je zaměstnavatel povinen vyplácet pravidelně jednou měsíčně, pokud nebyl dohodnut jiný termín výplaty. Zaměstnavatelé tohoto často zneužívají a vyplácí náhradu jednorázově při skončení pracovní neschopnosti zaměstnance. V takovém případě však poškozenému zaměstnanci náleží zákonný úrok z prodlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
7.6.23 19:31

Po dobu PN klasicka nemocenska, po ukonceni doplaceni do 100% vydelku plus bolestne podle bodoveho ohodnoceni od lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
8.6.23 19:58

Plus jestli má manžel sjednáno své úrazové pojištění nebo pojištění pracovní neschopnosti, tak můžete žádat pojistné plnění i z této pojistky.

• Citovat
  • Upravit
29
1.4.25 13:39

Pracovní uraz invalidita renta a výdělek po úrazu

Dobrý den prosím o radu pokud teda má někdo zkušenosti s něčím takovým. Je to již 30 let co sem utrpěl pracovní uraz teda zlomeninu od té doby sem invalidní pobírá se renta tedy náhrada škody ztráta na výdělku. po letech mě posudkovy lékař snížil stupeň na 2.tak že sem se měl přihlásit na úřad práce jak mě pojišťovna napsala. A řekli mě že nárok na náhradu je když budu ekonomický činný. na úřadě nevědí jakou mě mají práci dát ale taky nemůžu tam být věčně což chápu nemáte prosím zkušenosti zda mohu třeba pracovat na dohodu brigádu? Jen vím že to nemůže být na 8 hod. Dekuji za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat