Najednou nechce večer usnout

597
15.3.13 20:28

Najednou nechce večer usnout

Mate někdo podobnou zkušenost?

Naše mala (11 měsíců) usínala u prsa tak do 9 měsíce.. krásně po koupani si lehla semnou do postele ja jsem ji kojila a u toho usla.. teď poslední měsíc jsme ji naučili, že ji nakojim a ležím vedle ni (do 5ti minut spinkala.. takto to bylo asi měsíc.. jenže poslení asi 3 dny.. je to hrůza nakojim ji a ona se usměje.. a jakoby chytla druhý dech.. skače mi po hlavě stoupa si.. povida si..
a ja nevim jak se zachovat? řikala jsem ji je večer pojd spinkat.. zkošela jsem ji davat ležet, ale okamžitě se otoči a je na 4 a sedi.. takto si hrala půl hodiny.. a ja už jsem nevěděla co.. tak jsem ji vzala a uhoupala na balonu do 5ti minut spinkala.. ale to nee nechci aby si na to zvykla..

Postylku uplně nesnaši.. když jsem ji tam zkošela dat.. postavila se a spustila hysterický pláč..

a ja nevím co teď dělat..? na vyplakavani nejsem.. to nezvladnu..

Prosím o nějakou radu, případně byl na tom někdo podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
15.3.13 20:34

Věřím tomu, že každé dítě, které je naučeno usínat, jak jsi popsala, hystericky pláče, pokud ho vložíš do postýlky, kde není naučeno. Takže, buď vytrvat a naučit ji spát v postýlce, nebo vydržet to, že ji budeš neskutečnými způsoby uspávat ve své posteli. Navíc, dítě ti z miminka, které jsi nakojila, vyrostlo, a bude všemožně blbnout, aby nemuselo ihned spát.
Díky, že já na tohle nikdy nepřistoupila a děti vždy spali ve své postýlce od mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
15.3.13 21:17

Teď prostě musíš vydržet, nakojit, dát do postýlky a hladit, dokud neusne.
Když si stoupne, 2× položit a prostě odejít. A vysvětlit, že se maminka vrátí, ale ona musí ležet (učila jsem tak dceru na postýlku přes poledne, kdy byla naučena na spaní v kočárku).
kamarádka uspávala svou dceru houpání ještě v 1,5 roce, u prsa přes den jí usínala do dvou let, o tom jak (ne) spala v noci raději psát nebudu:-( :nevim:

A až budeš mít druhé, tak si zapamatuj, že učit dítě usínat s pomocí něčeho (houpání, prsa atd) je cesta do pekel.
Já děti od miminka večer nakojila v obyváku a bdělé přenášela do postýlky v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
15.3.13 21:56

@Helll Naše malá měla kolem roku taky strašný období, přesto, že byla zvyklá usínat sama v postýlce. Jestli to není novými dovednostmi a přerodem z mimina v batole. Na vyřvání jsem neměla, nikam to u ní nevedlo. A dneska usíná zas v pohodě. Takže u nás platilo přežít a vydržet. Hodně trpělivosti přeju :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.11.13 09:27

Zdravím, chtěla bych oživit tuto diskusi. Syn (19m) do teďka v klidu usínal sám ve své postýlce, jen ho tam položila, pohladila, dala dudlika a odešla a on do 5min spal. Nyní už 3.večer nechce jít vůbec spát. Dělám vše stejně, ale on jakmile ho dám do postýlky se zvedá, stojí tam a histericky brečí. Nezbývá nám nic jinýho, než ho nechat vybrečet a on pak sám usnul (15min to vydrží, včera jen 5min). Do ted usínal kolem 20-20,30h, nyní vydržel až do půlnoci nebo do 23h (zkoušeli jsme každou hodinu dát spát, ale poté zase vyndali a on si dál hrál). Vůbec nechápem čím to může být, ted mu roste špičák, tak jestli to bude tím (ale Nurofen jsem mu dala a žádná změna, v noci spí klidně). Prosím poraďte co máme zkusit, jestli s tím někdo má (měl) také zkušenost. Díky (asi vím, co mi poradíte, vydržet tohle dál, ale je to hroznej nápor na nervy ho tam nechávat takhle vyřvávat :-( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
10.11.13 09:58

@lussinka1984 mám skoro 16ti měsíčního a máme to samé..apával max v 9, spíš v 8 a ted v klidu do půlnoci :roll: já padám na hubu, doslova a malej je čilej :roll: nechápu, kde se to v něm bere..vydrží i 10 hodin vzhůru 8o
a pak samozřejmě spí do 9ti, čekala jsem jestli se nesrovná se změnou času, ne-je to ještě horší :evil: takže začnu tím, že ho budu ráno budit brzy a uvidím 8o

• Citovat
  • Upravit
Billi
10.11.13 10:27

@lussinka1984 jsme na tom stejně s dvouletým, ale nevyndavám na hraní, protože je prostě noc a je čas spát, takže se snažíme, aby usnul. Ale vylézá z postýlky. My před cca měsícem zrušili dudlík a od té doby je to čím dál horší. Dneska spal od 22:00 do 6:00. :zed:
Jak spí malý přes den? Co zkusit posunout denní spaní tak, aby byl před večerem déle vzhůru. Případně denní spaní zkrátit? Ráno probudit dřív, aby byl dřív unavený…
Edit: Včera celé 2 hodiny prořval, i když jsme byli v pokoji s ním. Tři dny zpátky řval 3 hodiny a pár dní předtím 5 - nedala jsem ho po obědě spát a tak řval od 15 do 20, než usnul…
Jinak mám vyzkoušené, že je horší, když ho vyndám a zkouším třeba za hodinu znovu, to řve o to víc, protože už mu to jednou prošlo…

• Citovat
  • Upravit
1266
10.11.13 11:34

@Billi Teda takhle dlouho nechat řvát bych nevydržela, já na to nemam nervy :roll:
Malej se budí v 7h, pak spí od 11h (1,5-2,5h) a večer běžně usínal nejdýl ve 20,30. No a i když šel spát jednu noc až v půlnoci, tak vstával zase stejně v 7h a úplně stejný režim dál, zvláštní.
Asi ho zkusim vzbudit o něco dřív, ale stejně nevím, zda to pomůže, už ted mám z toho zase strach, jak večer usne :roll:
Dudlíka pořád má (jen na spaní), ale teď jak řve před usnutím, tak ho odhodí a řve a řve a řve :zed: Z postýlky naštěstí zatím nevyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.11.13 11:55

@lussinka1984 taky na to nemám nervy, ale mám zkušenost, že když mu vyhovím, tak to je ještě horší :roll:
U nás je to horší o to, že čím později jde spát, tím dřív vstává :zed: Dneska uvažuju, že denní spánek vynechám úplně, tak jsem zvědavá, jak dá 14 hodin bdění…
Večer jsme dopadli tak, že jsem vyndala ohrádku, odestlala jsem mu v ní a po 20 minutách usnul. My s mužem jsme si ho nevšímali, ale viděl nás a byl s námi. Dívali jsme se na film.
Strach chápu. Taky se bojím.

• Citovat
  • Upravit
1266
10.11.13 20:51

@Billi Tak dneska spal přes poledne 1,5h a odpoledne jsme byli na návštěvě, kde jsou i další děti a malej si hodně vyhrát a tím zřejmě i unavil, protože dneska usnul jako obykle ve 20,15 a bylo to úplně v klidu :dance: Ale ještě není nic vyhráno, uvidíme další dny. Asi ho nebudu nechávat moc dlouho spát přes den a snad se to zlepší. Ty už máš o něco starší, tak je možný, že bez denního spánku vydrží. Dej vědět jak ti dneska vydržel bez spánku a jak usnul.
Dudlíka raději zatím nechám, hlavně at usíná bez breku…
@monuline Omlouvám se, tvého příspěvku jsem si všimla až teď :oops: :mrgreen: Zkoušela jsi ho nějak víc unavit? Nevím jak hodně chodí, ale můj chodí hodně (kočárek už vůbec nepoužíváme), ale bohužel i to nepomohlo. Do půlnoci to je šílenost, to mi udělal jednou a i tak řval, takže takhle dlouho už ho nenechám. Že padáš na hubu se vůbec nevidim. Zkus zkrátit ten denní spánek (nebo ho úplně vynechat), to by snad mělo pomoct. Vím, mě se taky nechce malýho budit, ale pro večerní klid to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.11.13 21:01

@lussinka1984 nakonec jsem ho dala spát a spal hodinu, budila jsem ho z nejtvrdšího spánku. Teď už hodinu řve. A to byl vzhůru skoro od 6 a spal jenom tu hodinu. Od 9 do 12:30 lítal venku a celé odpoledne se nezastavil, takže by měl být unavený. :zed: Ještě před měsícem spal 13-15 hodin denně.
My dudlík rušili nedávno a už bych to neudělala, protože od té doby to stojí za prd. U dalšího dítěte ho nechám max rok, dokud z toho nemá rozum.

• Citovat
  • Upravit
1266
11.11.13 09:17

@Billi Teda to je síla :roll: U vás to bude asi tím dudlikem si myslim, unavenej nejspíš je, ale jakmile zjistí, že nedostane na spaní ten dudlik, tak spát nechce. Jo máš pravdu, dudlik je nejlepší vzít dokud z toho nemá rozum. Já chci dudlik vzít okoli 2.narozenin, ale taky se bojim právě tohodle nespaní :zed: Na druhou stranu se mi v noci budí právě kvůli tomu, že nemá v puse dudlika, tak bych chtěla aby mi už taky spal celou noc bez probuzení (to jsem zatim nezažila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.11.13 09:27

@lussinka1984 on první 3 týdny usínal bez problémů. Radovala jsem se, jak to vzal skvěle. Prostě dudlík není, ale i tak lehnul a usnul, neřval, neptal se po něm, maximálně řekl, že dudlík není. Teď se po něm ptá, ale sám si odpoví, že není. Vzala jsem ho cca 6 týdnů před 2. narozeninami. Vyměnil za hračku. Teď bych to udělala buď dřív, nebo nechat do 3 let, kdy už si nechá hodně věcí vysvětlit. On si prostě nelehne, když si lehnu s ním, tak to taky nepomáhá.
On byl naučený, že jsem dudlík po usnutí sebrala a nevracela. Takže 2× denně 20 minut. Někdy ho měl ještě chvíli nad ránem. Teď si vyřvává mlíko. Večer usnul kolem 21:30, když si vymrčel 3× mlíko, tak se ududal. Ráno si vyřval mlíko (nechtělo se mi vstávat v 5) a spal do 8:40. Nenařídila jsem si budík.
O poledním spaní pomlčím. To místo položit a odejít uspávám v kočáru. Prvních max. 5 minut řve, že nechce a pak zalomí.

• Citovat
  • Upravit
32
27.5.20 20:24

Najednou nechce večer spát

Ahoj holky, ozivuji diskuzi s naším problémem. Jestli jsem na něco jako máma byla pyšná, byla to večerní rutina. Už asi od dvou měsíců máme zajeté že v půl osmé koupeme, pak večeře a postýlka. Usíná sotva se dotkne hlavou polštáře, od čtyřech měsíců bez problémů v pokojíčku. Až na poslední čtyři dny. To rutina proběhne, dám ho do postýlky a začne řev. Nic nepomáhá- včera jsem zkoušela jak dlouho to vydrží a po 45 minutách jsem to vzdala já a vytáhla ho z postýlky. Pak si hraje tak do půl desáté a teprve potom jde spát. Ráno vstává stejně, v šest hodin. Před pár dny byl synovi rok. Je možné, že takhle ze dne na den změnil spací potřeby? Přes den spí úplně stejně jako dřív… Abych byla upřímná, ty dvě hoďky mezi 20-22 než jdu spát já jsou jediný čas denně, kdy si trošku oddechnu a mám čas na sebe a partnera, tak o ně nechci přijít. Nemáte nějaký rady jak se dostat zpátky na to krásný bezproblémový usínání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.5.20 20:35

Jak často spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie