Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Obnovuji téma. Už jsem na pokraji zhroucení. Naše dítko vždycky spalo celkem dobře. Vždycky jsme si to pochvalovali, že tak malé spí i celou noc nebo jen s jedním chvilkovým probuzením. Teď nechápeme co se změnilo. Před týdnem se ve 2 ráno najednou vzbudilo s šíleným hysterickým pláčem a uklidnilo se až po 10 minutách úplnýho probuzení a od tý doby začaly problémy se spánkem. Chodí spát až kolem 23 - půlnoc a stejně je ve 3 zase vzhůru. Nebrečí, chce si hrát a vydrží třeba 2-3 hodiny. Znamená to, že pak spí zase třeba do 10 a má vše celý rozhozený. Já si vždycky říkám, že budu budit třeba v 7, ale už jsem tak vyšťavená, že jsem ráda, že se pak můžu aspoň chvilku vyspat. Napadly mě zuby? Nebo nějaké noční děsy? Je na UM, koliktrát když se v noci probudí, tak ani nechce jíst, takže hladem to asi nebude. Spí přes den jednou tak 1-2hodiny. Ještě mě napadlo, dělali jsme nějaké úpravy v pokoji, tak jestli nemůže vadit ta změna
Poraďte jak to vrátit zase do normálu. Díky
@LolaAA píše:
Obnovuji téma. Už jsem na pokraji zhroucení. Naše dítko vždycky spalo celkem dobře. Vždycky jsme si to pochvalovali, že tak malé spí i celou noc nebo jen s jedním chvilkovým probuzením. Teď nechápeme co se změnilo. Před týdnem se ve 2 ráno najednou vzbudilo s šíleným hysterickým pláčem a uklidnilo se až po 10 minutách úplnýho probuzení a od tý doby začaly problémy se spánkem. Chodí spát až kolem 23 - půlnoc a stejně je ve 3 zase vzhůru. Nebrečí, chce si hrát a vydrží třeba 2-3 hodiny. Znamená to, že pak spí zase třeba do 10 a má vše celý rozhozený. Já si vždycky říkám, že budu budit třeba v 7, ale už jsem tak vyšťavená, že jsem ráda, že se pak můžu aspoň chvilku vyspat. Napadly mě zuby? Nebo nějaké noční děsy? Je na UM, koliktrát když se v noci probudí, tak ani nechce jíst, takže hladem to asi nebude. Spí přes den jednou tak 1-2hodiny. Ještě mě napadlo, dělali jsme nějaké úpravy v pokoji, tak jestli nemůže vadit ta změnaPoraďte jak to vrátit zase do normálu. Díky
Kolik mu je? Jako chodit spát ve 23 - půlnoc je teda masakr…to vstávate v 11 ne? ![]()
Nase dcera nakdy kolem 6mesice, se zacala v noci budit, s revem, nic nepomahalo..napit nechtela dudlik nechtela…preslo to samo asi za 10 dni… jinak, ja jsem zastancem rezimu, u nas to funguje..kdyz nespi dite v noci, nenechala bych ho pres den dospavat, myslim, ze bys ho mela rano budit i za cenu par dni unavy, pak se to srovna. Kdyz si chce v noci hrat, co delate?
@mackA159 píše:
Kolik mu je? Jako chodit spát ve 23 - půlnoc je teda masakr…to vstávate v 11 ne?
A proc hned vstavat v 11, moje holky chodily ve 23 spat a budicek pekne 6:30
.
Je jí 13 měsíců. Jo přesně, pak spí třeba do 10. V noci si hraje. Já si s ní nehraju. Jen na ní dávám pozor. Zkoušela jsem jí dát spát násilím, jenže ona si sedá, stoupá, začne dělat kraviny a pak když jí to nedovolím, spustí šílenej ječák. Říkám, nevím co se změnilo najednou ze dne na den.
@LolaAA píše:
Je jí 13 měsíců. Jo přesně, pak spí třeba do 10. V noci si hraje. Já si s ní nehraju. Jen na ní dávám pozor. Zkoušela jsem jí dát spát násilím, jenže ona si sedá, stoupá, začne dělat kraviny a pak když jí to nedovolím, spustí šílenej ječák. Říkám, nevím co se změnilo najednou ze dne na den.
Prostě si privstan… Pár dní únavy přežijes, a režim se srovná… My máme doma zase druhý extrém, dcera chodi spát 18-18.30. A vstává teda v 7.00 což mě osobně nevadí, ale ty kecy okolí že chodí spát strašně brzo…
režim jsem se snažila trochu srovnat, ale bohužel, ať spí třeba do 16 odpoledne, tak je stejně v 18 mrzutá ![]()
@LolaAA Nezacala ted posledni dobou chodit? To jsme meli s nejstarsi dcerou, ta spala teda blbe vzdycky, ale kdyz zacala chodit, tak cca 3 tydny to byl uplny ocistec. Presne byla takhle uprostred noci jeste 2-3 hodky vzhuru. No, syn nam to delal od narozeni do 2 let, ze byl od 1 do 4 v noci pripraven hrat si
, a jako bonus vstaval v 6. Pak ho to nejak preslo ze dne na den. Ale aspon nechodil spat ve 23 jako holky. Mne nespalo normalne zadne dite. ![]()
@mackA159 píše:
Prostě si privstan… Pár dní únavy přežijes, a režim se srovná… My máme doma zase druhý extrém, dcera chodi spát 18-18.30. A vstává teda v 7.00 což mě osobně nevadí, ale ty kecy okolí že chodí spát strašně brzo…režim jsem se snažila trochu srovnat, ale bohužel, ať spí třeba do 16 odpoledne, tak je stejně v 18 mrzutá
To vám tak závidím. O tom se mi už ani nesmí. Co bych za to dala aspoň jednou. A ostatní mají beztak kecy, protože závidí
Když pak spí normálně do rána, tak bych to vůbec neřešila a užívala si to.
Jo a zkusím si teda nařídit budila a vzbudit jí kolem 7.Nic jinýho už mě nenapadá.
@Hobitka píše:
@LolaAA Nezacala ted posledni dobou chodit? To jsme meli s nejstarsi dcerou, ta spala teda blbe vzdycky, ale kdyz zacala chodit, tak cca 3 tydny to byl uplny ocistec. Presne byla takhle uprostred noci jeste 2-3 hodky vzhuru. No, syn nam to delal od narozeni do 2 let, ze byl od 1 do 4 v noci pripraven hrat si![]()
, a jako bonus vstaval v 6. Pak ho to nejak preslo ze dne na den. Ale aspon nechodil spat ve 23 jako holky. Mne nespalo normalne zadne dite.
Chodit začíná, ale to by mě vůbec nenapadlo, by to mohlo být tím. Koukám, že jste si taky užili. No já furt doufám, že jí to přejde. Kdyby takhle nespala do 2 let, tak mě fakt trefí ![]()
@LolaAA Tak to nejspis bude chozenim
, to bude za par dnu dobre. Ony ty deti zpracovavaji nove dojmy a taky se jich to dotkne, velke zmeny casto zpusobi zmeny ve spankovem rezimu.