Najednou prestala chodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
990
3.2.11 12:27

Ahoj, máme za sebou v 16-ti měsících úplně to samé, ze dne na den jsme přestali chodit s skončili na Karláku hospitalizovaní pro reaktivní coxitidu - tzn. zánět kyčlí. My jsme tedy předtím měli šestou nemoc a nachlazení, ale dr. mi říkala, že někdy je to předzvěst nějaké nemoci (to mi říkala revmatoložka, ke které jsme šli po měsíci od propuštění na kontrolu). Také jsme asi necelé dva týdny poté onemocněli s ATB.Jediný způsob, jak se toto léčí je absolutní klidový režim, tzn. nesmí chodit cca týden (byl to masakr to vydržet) a 4×denně po 6-ti hodinách jsme dávali sirup nurofenu. Pokud by tě zajímalo něco více, napíšu ti klidně SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
3.2.11 12:33

ted jsem ještě četla, že vám pediatr dal paralen, ten v případě zánětu kyčlí nepomůže, dej nurofen, je to proto, že ta protizánětlivá složka ibuprofenum (složka nurofenu) blokuje enzym, který napadá tu tkáň kloubu /vysvětleno revmatologem)a po šesti hodinách proto, protože pak končí účinnost. sice byl malej úplně zalepenej, ale zafungovalo to, boj byl ho udržet v klidu, protože po nurofenu ho to přestalo bolet a začal zase hned lítat :roll: . teď je mu 21 měsíců a jsme úplně v pohodě. Jinak pokud do nemocnice, tak hlavně jeďte na dětské, to mi bylo zdůrazňováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta
7.2.11 11:09

Ahoj, chtela jsem jen poreferovat, jak pokracujeme. Ortoped ve ctvrtek potvrdil, ze se na 95% jedna o zanet kycli. Take poradil Nurofen misto paralenu. Rikal, ze pokud do dneska nebude videt zlepseni, mame jit na rentgen a utz. Nastesti (stale to nechci zakriknout) to vypada trochu lepe. Dcerka zacala lezt a trochu se i zvedat (to pred tim nedelala). My se ji snazime udrzet v klidu a je to cim dal tim tezsi, takze i to je snad dobre znameni. Dnes vecer zavolam ortopeda a poradim se, jestli mame jeste vyckat nebo jit zitra na ta vysetreni. Diky vsem za podporu a rady, moc to pro me znamena. Jsem v tom zdejsim zdravotnim systemu trochu ztracena.

• Citovat
  • Upravit
7584
7.2.11 11:15

Con - zánět kyčlí sice nic moc .......... ale napadaly mě horší věci.
Tak jsem ráda a ať je lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
8.2.11 13:00

Jsem ráda, že se to lepší. Udržet v klidu je očistec, musím říct, že ještě několik týdnu po léčbě byl Ondra hrozný, protože si zvykl, že všechno, co chtěl jsme mu podali, jen aby proboha vydržel sedět a on to pak docela vyžadoval. Hlavně mu člověk občas půjčil i to, co bych zdravému dítěti k dispozici nedala, takže jsme si pak museli zase vytyčovat hranice, co se smí a co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
8.2.11 13:02

Jo a nurofen jsme brali 6 týdnů, což mě taky docela vyděsilo, ale zvládli jsme to a od té doby jsme v pohodě, kdyby občas radši chodil, než běhal, bylo by to fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí