Nájem bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
96
20.12.16 14:55
@Fofrník píše:
Záleží jakou máš smlouvu (nájemní x podnájemní) a co v ní máš napsáno a co jsi podepsala v dodatku. Je to kolikrát „slovíčkaření“ a je potřeba být přesný. ;)

Nájemní a podnájemní v čem je zásadní rozdíl? A která je výhodnější pro toho nabízí byt k pronájmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
20.12.16 14:58
@henry7 píše:
Nájemní a podnájemní v čem je zásadní rozdíl? A která je výhodnější pro toho nabízí byt k pronájmu?

Tak si ale nemůžeš vybrat. Jde o formu vlastnictví bytu. Osobní vlastnictví nebo družstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
20.12.16 14:59

A tu původní smlouvu bez dodatku máš jakou, na dobu určitou nebo neurčitou? A jestli na doby určitou, tak do kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 15:03
@henry7 píše:

Rozhodně podnájemní. Máš daleko širší prostor v podmínkách smlouvy (viz. problém zakladatelky). Při podnájemní smlouvě by platil odstavec pronajímatele (že pod/nájemné se platí dopředu). Při nájemní smlouvě je tento odstavec smlouvy neplatný. Atd., atd.,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.12.16 15:04
@Fofrník píše:
Ale je. Jen to chce vychytat. ;)

A jak?
Reálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 15:06
@pikola píše:
Tak si ale nemůžeš vybrat. Jde o formu vlastnictví bytu. Osobní vlastnictví nebo družstva.

To taky není tak úplně pravda. 8o ( U družt. máš pravdu - u osobního vl. ne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 15:12
@Bábrdl píše:
A jak?
Reálně?

Jasně že reálně. Teorie je k ničemu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.12.16 15:30
@Fofrník píše:
Tím si podepsala ukončení nájemní smlouvy k 20.12. (pokud nezaplatíš). Druhá věc je, že zákon je nadřazen smlouvě. Pokud je nějaký článek smlouvy v rozporu se zákonem je neplatný. § 2218 NOZ - Nájemné se platí měsíčně pozadu.Nicméně by sis měla přečíst NOZ, určitě ti to neuškodí a ušetří peníze a starosti. :D

U nájmu bytu platí § 2251:
(1) Nájemce platí nájemné předem na každý měsíc nebo na jiné ujednané platební období, nejpozději do pátého dne příslušného platebního období, nebyl-li ujednán den pozdější. Společně s nájemným platí nájemce zálohy nebo náklady na služby, které zajišťuje pronajímatel; o těchto zálohách a nákladech platí § 2253 obdobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.12.16 15:39
@Fofrník píše:
Jasně že reálně. Teorie je k ničemu. ;)

Já se ptala jak.
Protože silné řeči má kde kdo, ale když dojde na lámání chleba, legálně nelze prakticky nic. :nevim: (pronajímáme už delší dobu, ale zatím ťuk ťuk, velké problémy nebyly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 15:44
@Lendeš píše:
U nájmu bytu platí § 2251:
(1) Nájemce platí nájemné předem na každý měsíc nebo na jiné ujednané platební období, nejpozději do pátého dne příslušného platebního období, nebyl-li ujednán den pozdější. Společně s nájemným platí nájemce zálohy nebo náklady na služby, které zajišťuje pronajímatel; o těchto zálohách a nákladech platí § 2253 obdobně.

Koukám, že se budu muset taky dovzdělat. Díky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 15:59
@Bábrdl píše:
Já se ptala jak.
Protože silné řeči má kde kdo, ale když dojde na lámání chleba, legálně nelze prakticky nic. :nevim: (pronajímáme už delší dobu, ale zatím ťuk ťuk, velké problémy nebyly).

Taky nemám větší problémy. Jen jednou a to se zvládlo docela v poho (díky tomu jak mám napsané sml.) Nechávám to odborníkům. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 16:19
@Liliana08 píše:
A tu původní smlouvu bez dodatku máš jakou, na dobu určitou nebo neurčitou? A jestli na doby určitou, tak do kdy?

swmlouvu mám standartne na rok konec v červnu 2017

• Citovat
  • Upravit
36556
20.12.16 16:22
@Fofrník píše:
Taky nemám větší problémy. Jen jednou a to se zvládlo docela v poho (díky tomu jak mám napsané sml.) Nechávám to odborníkům. :)

Ano, ale reálně, pokud se nájemník nechce hnout a neplatíš, nemůžeš nic. Ani odborníci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 16:23

Jsem asi uplně blbá ale který s těch dvo § tedy platí ten 2251 nebo ten 2218???

• Citovat
  • Upravit
29350
20.12.16 16:32
@Anonymní píše:
Jsem asi uplně blbá ale který s těch dvo § tedy platí ten 2251 nebo ten 2218???

pro nájem bytu platí ten paragraf 2251…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný