Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Fofrník píše:
No s vaším přístupem (myslím i @inkakřivák ) by polovina lidí neměla kde bydlet. Je to argument?
My pronajímáme, ale fakta jsou fakta. Zákon u nás velmi straní nájemníkům. ![]()
A prostě lidi, kteří taky pronajímají ti těžko skočí na nějaké řeči o tom, jak si s nájemníkem poradíš, jen neřekneš jak.
@Fofrník píše:
No s vaším přístupem (myslím i @inkakřivák ) by polovina lidí neměla kde bydlet. Je to argument?
on je snad majitel bytu povinen ho pronajímat, aby měli všichni kde bydlet? ![]()
Podnajmout byt, který je v osobním vlastnictví jde tak, že ho pronajmu třeba dceři a ta ho může s mým souhlasem dále podnajmout
s neplatičema je problém, jednou z pák je nechat si energie na sebe a v případě neplacení nechat odpojit… oficiálně to jde až po ukončení smlouvy (tedy mít smlouvu na dobu určitou), bohužel ve většině panelových domů jde odpojit jen elektřina a plyn.
Pro zakladatelku, zaplať aspoň tolik, kolik můžeš. Policie se bát nemusíš.
@Regina Hero píše:
on je snad majitel bytu povinen ho pronajímat, aby měli všichni kde bydlet?
Ne není, ale hodně lidí to dělá. Pokud se nepletu. Hi hi hi.
@Fofrník píše:
Ne není, ale hodně lidí to dělá. Pokud se nepletu. Hi hi hi.
tak tím hi hi hi jsem si úplně živě představila Sama Hawkense… doufám, že se mu nepodobáš…
@Regina Hero píše:
tak tím hi hi hi jsem si úplně živě představila Sama Hawkense… doufám, že se mu nepodobáš…
Taky doufám.
Ale když jsem psal obrat „jestli se nepletu“ jsem si na něj taky vzpoměl a přidal „hi hi hi“. Nečekal jsem, že se chytneš.
![]()
Ještě jednou se ozývám. Jak jsem tady psala o tom dodatku tak ten dodatek byl jen jeden a měl by ho mít majitel a ten mi ho nechce dát před vánoci mi ho měl dát do pátku nedodal a ted taky psal že jak dojde domu tak ho vyfotí a pošle v meilu tedpsal zase že ne že mi ho nepošle tak už nevím teda co mám dělat.
Už mne i napadlo že ten dodatek někam založil proto mi ho nechce dát. Mám nějaké právo ijá na ten dodatek aby mi ho dal nebo jen jedewn jemu stačí?
Ahoj od doby co jsem tady řešila nájem se to trochu změnilo měli jsme s majitelem podepsanou dohodu k vystěhování do konce ledna pokud mu neuhradíme dalších 5 tisíc k nájmu navíc aby jsme tedy začali splácet jeden nájem dopředu to jsme udělali a byli jsme domluveni že takto to bude každý měsíc než se dostanem do těch 19 ale v unoru jsme mu mohli dát mín než pet tisíc a on mi ted vyhrožuje že mne vystěhuje že ho mín penez nezajímá přitom má unor zaplacený plus 7 tisíc už na březen a další týden jsem mu slíbil další peníze ale on že ne že chce hned a že mne vystěhuje. Otázka zní ten dodatek co byl sepsaný o vystěhování do konce ledna pořád platí i když vzal další peníze už za unor a cast března? Děkuji za každou radu. Podotýkám že mu nic nedlužím ještě má mou kauci 12000 ale to ho nezajímá.
Porušila jsi dohodu, že nemáš více peněz na zaplacení nikoho nezajímá. On taky musí platit vodu, plyn, elektriku, fond oprav, a taky jeho předsedu nezajímá, kde na to veme, nebo ne.
Vystěhovat tě nemůže, to až kdybys neuhradila 3 nájmy, pokud se nemýlím
@Anonymní píše:
tak samozrejmne ale dohoda byla do konce ledna a ted v únoru dostal. 19000 + 7000 a ještě kauce zda se ti to málo.
Nezdá se mi to málo, jen jde o to, že zde byla nějaká dohoda, kterou ty nedodržuješ. Čili nedodržuješ, letíš. Nevím, co je na tom nepochopitelného.
@pikola píše:
Nikoho vystěhovat hned nejde.
Když měla smlouvu do konce ledna, ta uplynula 31.1.2017. Od 1.2. neměla v bytě co dělat. Takže jak nejde?
@hudečice píše:
Když měla smlouvu do konce ledna, ta uplynula 31.1.2017. Od 1.2. neměla v bytě co dělat. Takže jak nejde?
Jenže on přijal peníze na nájem plus další peníze takže to asi znamená že souhlasil s dalším bydlením ![]()