Nájem bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.12.16 17:48
@Fofrník píše:
No s vaším přístupem (myslím i @inkakřivák ) by polovina lidí neměla kde bydlet. Je to argument? :roll:

My pronajímáme, ale fakta jsou fakta. Zákon u nás velmi straní nájemníkům. :nevim:

A prostě lidi, kteří taky pronajímají ti těžko skočí na nějaké řeči o tom, jak si s nájemníkem poradíš, jen neřekneš jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.12.16 17:56
@Fofrník píše:
No s vaším přístupem (myslím i @inkakřivák ) by polovina lidí neměla kde bydlet. Je to argument? :roll:

on je snad majitel bytu povinen ho pronajímat, aby měli všichni kde bydlet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
20.12.16 17:59

Podnajmout byt, který je v osobním vlastnictví jde tak, že ho pronajmu třeba dceři a ta ho může s mým souhlasem dále podnajmout

s neplatičema je problém, jednou z pák je nechat si energie na sebe a v případě neplacení nechat odpojit… oficiálně to jde až po ukončení smlouvy (tedy mít smlouvu na dobu určitou), bohužel ve většině panelových domů jde odpojit jen elektřina a plyn.

Pro zakladatelku, zaplať aspoň tolik, kolik můžeš. Policie se bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 17:59
@Regina Hero píše:
on je snad majitel bytu povinen ho pronajímat, aby měli všichni kde bydlet? 8o

Ne není, ale hodně lidí to dělá. Pokud se nepletu. Hi hi hi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.12.16 18:05
@Fofrník píše:
Ne není, ale hodně lidí to dělá. Pokud se nepletu. Hi hi hi.

tak tím hi hi hi jsem si úplně živě představila Sama Hawkense… doufám, že se mu nepodobáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.12.16 18:25
@Regina Hero píše:
tak tím hi hi hi jsem si úplně živě představila Sama Hawkense… doufám, že se mu nepodobáš…

Taky doufám. :lol: :lol: Ale když jsem psal obrat „jestli se nepletu“ jsem si na něj taky vzpoměl a přidal „hi hi hi“. Nečekal jsem, že se chytneš. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.16 17:17

Ještě jednou se ozývám. Jak jsem tady psala o tom dodatku tak ten dodatek byl jen jeden a měl by ho mít majitel a ten mi ho nechce dát před vánoci mi ho měl dát do pátku nedodal a ted taky psal že jak dojde domu tak ho vyfotí a pošle v meilu tedpsal zase že ne že mi ho nepošle tak už nevím teda co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.16 19:30

Už mne i napadlo že ten dodatek někam založil proto mi ho nechce dát. Mám nějaké právo ijá na ten dodatek aby mi ho dal nebo jen jedewn jemu stačí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.17 16:07

Ahoj od doby co jsem tady řešila nájem se to trochu změnilo měli jsme s majitelem podepsanou dohodu k vystěhování do konce ledna pokud mu neuhradíme dalších 5 tisíc k nájmu navíc aby jsme tedy začali splácet jeden nájem dopředu to jsme udělali a byli jsme domluveni že takto to bude každý měsíc než se dostanem do těch 19 ale v unoru jsme mu mohli dát mín než pet tisíc a on mi ted vyhrožuje že mne vystěhuje že ho mín penez nezajímá přitom má unor zaplacený plus 7 tisíc už na březen a další týden jsem mu slíbil další peníze ale on že ne že chce hned a že mne vystěhuje. Otázka zní ten dodatek co byl sepsaný o vystěhování do konce ledna pořád platí i když vzal další peníze už za unor a cast března? Děkuji za každou radu. Podotýkám že mu nic nedlužím ještě má mou kauci 12000 ale to ho nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
3.3.17 16:16

Porušila jsi dohodu, že nemáš více peněz na zaplacení nikoho nezajímá. On taky musí platit vodu, plyn, elektriku, fond oprav, a taky jeho předsedu nezajímá, kde na to veme, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
3.3.17 16:35

Vystěhovat tě nemůže, to až kdybys neuhradila 3 nájmy, pokud se nemýlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.17 16:48
@Anonymní píše:
tak samozrejmne ale dohoda byla do konce ledna a ted v únoru dostal. 19000 + 7000 a ještě kauce zda se ti to málo.

Nezdá se mi to málo, jen jde o to, že zde byla nějaká dohoda, kterou ty nedodržuješ. Čili nedodržuješ, letíš. Nevím, co je na tom nepochopitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35759
3.3.17 17:31

Nikoho vystěhovat hned nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.17 19:27
@pikola píše:
Nikoho vystěhovat hned nejde.

Když měla smlouvu do konce ledna, ta uplynula 31.1.2017. Od 1.2. neměla v bytě co dělat. Takže jak nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.17 19:56
@hudečice píše:
Když měla smlouvu do konce ledna, ta uplynula 31.1.2017. Od 1.2. neměla v bytě co dělat. Takže jak nejde?

Jenže on přijal peníze na nájem plus další peníze takže to asi znamená že souhlasil s dalším bydlením :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný