Nájemní smlouva s otcem

21
25.6.14 16:13

Nájemní smlouva s otcem

Dobrý den, prosím mohli by jste mi poradit. Potřebuji sepsat nájemní smlouvu s otcem, protože chci převést na sebe - placení plynu, elektriky a vody. Bydlím teď v otcově domě, nemám tu trvalé bydliště ani on.
Můžete mi poradit jak nájemní smlouvu sepsat, co je v ní potřeba, jakou výši najémného udat, aby poté nemusel otec platit daň z příjmu, jde třeba napsat 500,– ročně? A dále jak mám uvést, že budu hradit služby vodu, el. plyn, rozhlas já, když to chci právě přepsat na mne? :) Nevím jak to do náj. smlouvy mám správně formulovat.

Moc děkuji za pomoc
Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.6.14 16:16

@misha00

a to tu smlouvu potřebuješ jen kvůli tomu přepsání médií? To jde přece udělat i tak, že spolu půjdete k dodavatelům energií a přepíšete to v rámci souhlasu (vůle) vlastníka nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
25.6.14 16:18

Taky sme to tak dělali když sme byli kdysi v podnájmu že majitelka bytu šla s náma na energie a pod a jen dala souhlas že odebíráme a platíme my…smlouvu nebylo potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.6.14 16:25

To je divný, my jsme šli s tátou právě na rwe a paní tam prostě jen řekla, že je nutná nájemní smlouva, že se musí napsat i mezi dcerou a otcem, taky mi to bylo divný. Že se musí ukončit jakoby smlouva mezi otcem a jimy a pak se napíše nová se mnou a napsat i konečný stav plynoměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.6.14 16:28

Tak do té smlouvy nedávejte částku, aby nemusel danit.

My jsme to potřebovali od mamky, skrz příspěvek na přestěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 16:31

@misha00

tak ta baba neví co vědět má. Oni nejsou oprávněni zkoumat a ani nutit někoho do nějakých smluv. Prostě je odběrní místo, někdo má na odběr smlouvu a má-li se změnit odběratel, tak na základě buď smlouvy, anebo souhlasu vlastníka - druhé strany smlouvy. Schválně zavolej na linku RWE a zeptej se tam, co ti řeknou, ale nedovedu si představit, že by např. manžel chtěl, aby manželka měla na sebe odběry a museli mít mezi sebou nájemní smlouvu, to je prostě blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.6.14 16:33
@omites píše:
Tak do té smlouvy nedávejte částku, aby nemusel danit.My jsme to potřebovali od mamky, skrz příspěvek na přestěhování.

Ta částka by tam prý nějaká měla být, že jinak to není nájemní smlouva, ale výpůjčka, takhle jsem to někde četla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 16:35
@misha00 píše:
Ta částka by tam prý nějaká měla být, že jinak to není nájemní smlouva, ale výpůjčka, takhle jsem to někde četla :nevim:

nene, to by byla smlouva o užívání věci, když né nájemní. Zavolej na linku RWE a zeptej se, za jakých podmínek lze změnit odběratele z jednoho na druhého. Pokud by na tom opravdu trvali, což se mi zdá neuvěřitelné, tak sepiš nějakou úplně obyč. stáhnutou z netu a basta. O danění neměj obav, smlouva může být sepsána dneska a zítra ukončena na zákkladě dohody, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.6.14 16:36

Jinak na jednu stranu si tu nájemní smlouvu udělat chci, ještě kvůli jiným věcem, ale s tím, že jsem nehodlala jim to nosit na rwe teda. Pokud je to tak jak říkáte, že to jde i s tím souhlasem, tak na co jim to tam budu nosit. Už jsem poslala dotaz, případně tam zavolám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.6.14 20:09
@misha00 píše:
Ta částka by tam prý nějaká měla být, že jinak to není nájemní smlouva, ale výpůjčka, takhle jsem to někde četla :nevim:

nám to uznali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.6.14 22:09

Tak mi dorazil mail s postupem, tak koukám, že tu nájemní smlouvu asi fakt chtějí, možná ještě zkusím zavolat na zákaznickou linku.

POSTUP PRO PŘEPIS SMLOUVY OSOBNĚ na Zákaznickém centru skupiny RWE:

V případě osobní návštěvy na kontaktním místě je zapotřebí, aby se původní i nový odběratel dostavili společně.

Pro vyřízení přepisu smlouvy na Zákaznickém centru je zapotřebí vzít si s sebou tyto doklady:

Původní zákazník:

• doklad totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas)
  • aktuální stav plynoměru odsouhlasený oběma zákazníky (původním i budoucím)

Nový zákazník:

• Žádost o připojení k distribuční soustavě
  • doklad totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas)
  • doklad o vlastnictví - nájemní smlouvu (jste-li nájemcem bytu), výpis z katastru nemovitostí, kupní nebo darovací smlouvu. V případě, že se jedná o nemovitost s více vlastníky, je nutný jejich písemný souhlas s uzavřením smlouvy na žadatele.
  • číslo účtu, z něhož budete platit zálohy, případně spojovací číslo SIPO
  • aktuální stav plynoměru odsouhlasený oběma zákazníky (původním i budoucím)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný