Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nj tak když žerete obyčejný rohlíky který jsou jen prázdný kalorie a vůbec to nezasytí…
Ale jo, stacilo, pri planovani.
My totiz jime, nezereme
. Jsme doma dva dospeli a dva pubertaci a tu vasi snidanovou naloz peciva bychom nesnedli za tyden.
@Beckyttine5 my tak 10-12 tisíc. Manžel má bzlp dietu, takže více masa, bzlp potraviny jsou drahé..
Jsem zmlsaná spíží (rozuměj obchodem) na dohled. Takže chodím nakupovat jak se mi zlíbí. Ale pro nás pět (věk dětí v podpisu) bych to stáhnout dokázala klidně na 1× týdně. ![]()
Příspěvek upraven 27.10.20 v 17:34
@andelka83 píše:
@Šmoulice no, pečivo jsem pekla na jaře. Zabila jsem tím půl dne a za dva dny jsem pekla zas. Teď peču málo, protože buď mi do toho leze sobě nebezpečné batole, nebo nemám čas nebo nemá prcka kdo pohlídat, ať to udělám v klidu.
Půl dne?
Tak to fakt nevím co jsi dělala.
Já peču klidně i každý den. Máme rádi čerstvé. Jo a nemám žádnou pekárnu… Robot zadělá těsto a pak už růčo. I s dítětem to jde ![]()
Příspěvek upraven 27.10.20 v 17:42
2 dospělí a 4 děti (9,7,3 a 0,5). Na nákup jezdí manžel 1× týdně do supermarketu do města a 1× týdně jdeme u nás na vesnici do obchodu pro pečivo. A úplně v pohodě. Jen si to chce naplánovat, co se bude vařit, péct atd. Jsme zvyklí, máme to do města 20 km a každý den tahat z práce nákup se nikomu nechce. ![]()
Edit. Na nákupu kupujeme cca 20 ks různého peciva a vystačí nám na půl týdne.
@jahuhudka píše:Dělám hlavní nákup v nedeli (maso, přílohy, ovo, zel, mouky atd) a pat cca ve středu dokupuje manžel co dojde či dochází a v pátek na víkend takže se skoro vejdu
Ajaj, tak to dej vědět nak to teď dáte když v neděli už nesmis nakoupit
(ber jako vtip)
@andelka83 píše:
@Šmoulice no, pečivo jsem pekla na jaře. Zabila jsem tím půl dne a za dva dny jsem pekla zas. Teď peču málo, protože buď mi do toho leze sobě nebezpečné batole, nebo nemám čas nebo nemá prcka kdo pohlídat, ať to udělám v klidu.
Co na tom trva pulden
? To pletes padesat housek? Chleba (kvaskovy) zadelam vecer, vykyne pres noc bez me asistence a rano dam pect.
Uznavam, ze housky jsou pracnejsi, ale pokud si koupis raznici na kaiserky (cca 100,–) je to hned.
A to ted aktualne doslouzila pecka, takze zadelavam rucne. V kazdem pripade se da vyclenit suplik v mrazaku treba na ty rohliky a odebirat.
Domácí pečení apriori nezavrhuji. Sem-tam domácí chleba udělám. Zmizí na posezení. Valnou část dne trávím aktuálně v kuchyni. Na jaře to bylo podobné (jako by se deti nemohly dojíst) a pak to přešlo
Rozežraní asi jsme, obezitou netrpíme, nadváhu má muž- který toho sní nejmíň.
Uživatelku která nakupuje jednou za 10 dní obdivuji.
@hospodki píše:
Ajaj, tak to dej vědět nak to teď dáte když v neděli už nesmis nakoupit(ber jako vtip)
No, manžel si stěžoval. Zvykl si jezdit na nákup v neděli po 20:00 večer, protože v obchodě nikdo nebyl a měl klid, žádné fronty. ![]()
Jídlo přibližně naplánuji, co oběd, večeře a s tím seznámím rodinu. Není myslitelné, aby pořád někdo chodil něco tahat z lednice, to je rozežranost.
Nakupovat dvakrát týdně není problém, dva dospělí, dva skoro dospělí aktivní sportovci.
Kluky mám zatím maličký, ale musím říct, že přesně toho se děsím - ty nákupy, až budou v pubertě… zbyde na mě někdy něco v lednici? Abych si pořídila někde nějakou skrýš, kam si před nimi schovám aspoň jogurt
![]()
V krizi je problém nakupovat jen dvakrát týdně?
jsme fakt rozežraní a rozmazlení…
@jahuhudka píše:Dělám hlavní nákup v nedeli (maso, přílohy, ovo, zel, mouky atd) a pat cca ve středu dokupuje manžel co dojde či dochází a v pátek na víkend takže se skoro vejdu
Uz nedelas ![]()
Jinak k tematu. V pohode 1× tydne, jen by to byl cely kufr od auta a ppna lednice.