Nákup dvakrát týdně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21730
27.10.20 17:49

@Whitedog záleží, jak je výchováš, pokud budou znát i jiné aktivity než jen cestu k lednici, tak to není problém.
Naopak, kluci v pubertě, pokud je dobře namotivuješ, tak velice dobře a rádi doma vaří a pečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
@elda píše:
STAČÍ? Prymula říkal že stačí. Doma čtyři děcka a dva dospělí. Dva puboši se spotřebou menšího a středního tanku. 15 rohlíků na snídani není problém. Půlka chleba denně. Obden peču nebo kupuju buchtu. Asi litr mléka denně. Denně oběd pro 6 lidí, večeře co dům dá, resp.co nestihnou vytahat na svačinu a jen tak. Nakupuji obden, vleču dvě velké tašky- ono těch 30 rohlíků a chleba zabere dost místa… plus dvakrát do měsíce supermarket - maso, drogerie, mléko, nějaká ta zelenina… Asi - jistě bych to stáhla na dva nákupy týdně. Ale vyvolává to ve mě cukání koutků. Si představuji jak kráčím do místního coop s dvoukolákem. No a kdyby se rodiče rozhodli že se izolují, pořídila bych větší dvoukolák ;)
Co vy? Především větší rodiny s pubertálními detmi - Jak zásobujete rodinu v tomto čase? Máte už dvoukolák?Téma je pro odlehčení, nijak nezpochybňuji potřebu zabrzdit růst počtu nakažených.

Zásobujeme se úplně normálně jako předtím, čili nákup jednou týdně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
@Beckyttine5 píše:
Jen pro zajímavost, kolik za to jídlo dáte měsíčně? 🤔
U nás děti tolik nesni, tak nám stačí nákup klidně jednou za týden až 10 dnů… Jednou týdně pak nakupuji pro štěně, protože sní kolem 2 kg masa denně a mrazák není bohužel nafukovací..

2 kg masa denně 8o
Není to spíš tygřík než štěně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
27.10.20 17:53

Jsem sama s pubertální dcerou, plus pes na vařené stravě. Na jaře jsem chodila 2× týdně, a krásně to šlo a kupodivu jsem i ušetřila. Slíbila jsem si, že si tento model zachovám, samozřejmě houby, neklaplo to. Zkusím se k němu vrátit. Určitě bych to zvládla i při třech osobách, ale víc si neumím představit,,,hlavně kvůli pečivu. Na jaře nebyly kvasnice, tak se nedalo péct, teď kvasnice jsou,,,ale asi doma péct nechci, někdy, vyjímečně, pro zábavu, ale abysme na tom byly závislý, to asi ne.

Navíc myslím, že to jeho vyjádření není potřeba brát zase tak doslova. 2× týdně je pro vícečlenné rodiny málo, 7× týdně je ale zase opravdu zbytečný, zavřené neděle mi nevadí, ostatně jsem na nich vyrostla, současnost mě zbytečně rozmazlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.10.20 17:53

Rohlíky na snídani (bílé, tmavé, celozrnné - na množství to nemělo vliv) - dva kusy na človeka a tři kusy na puberťáka - to snad není taková hrůza. K tomu šunka, máslo, med, vejce…co kdo chce. Toto množství není denně, ale i tak… zvážím proniknutí do tajů kvaskoveho chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.10.20 17:55

Nas je pet. My delame vetsi nakup za tyden nebo dva ve meste. Kdyz mame zrovna cestu do mesta, at nejezdime zbytecne. U nas v obci je supermarket a mensi kramky, vecerky, reznictvi, pekarna. Sobe si pecu spaldovo-zitny chleba ve forme. Ale rodina chce rohliky.
Takze u nas kupujeme urcite drobnosti, hlavne chodim do reznictvi pro maso. Ze to nerada kupuji ve velkych marketech, sunku atd.
Od sousedu a mistnich prodejcu kupujeme brambory, jablka, hrusky.

Muj muz si mysli, ze po dusickach zavrou vse.
Doufam, ze se plete.

Edit. my tak nakupujeme bezne, ze do velkeho marketu ve meste jedeme obcas.

Příspěvek upraven 27.10.20 v 18:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
27.10.20 18:00

2× týdně je v pohodě, dva dospělí, dvě malý děti. Zvládla bych to i jednou týdně, ale zatím to nepovažuji za nutné, pro mě je ten výlet o samotě do obchodu svým způsobem relax, aspoň na chviličku odložit děti. Ale šlo by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12560
27.10.20 18:03
@elda píše:
STAČÍ? Prymula říkal že stačí. Doma čtyři děcka a dva dospělí. Dva puboši se spotřebou menšího a středního tanku. 15 rohlíků na snídani není problém. Půlka chleba denně. Obden peču nebo kupuju buchtu. Asi litr mléka denně. Denně oběd pro 6 lidí, večeře co dům dá, resp.co nestihnou vytahat na svačinu a jen tak. Nakupuji obden, vleču dvě velké tašky- ono těch 30 rohlíků a chleba zabere dost místa… plus dvakrát do měsíce supermarket - maso, drogerie, mléko, nějaká ta zelenina… Asi - jistě bych to stáhla na dva nákupy týdně. Ale vyvolává to ve mě cukání koutků. Si představuji jak kráčím do místního coop s dvoukolákem. No a kdyby se rodiče rozhodli že se izolují, pořídila bych větší dvoukolák ;)
Co vy? Především větší rodiny s pubertálními detmi - Jak zásobujete rodinu v tomto čase? Máte už dvoukolák?Téma je pro odlehčení, nijak nezpochybňuji potřebu zabrzdit růst počtu nakažených.

Ja jsem zde asibexotka, ale nakupujinkazdy den korona nekorona, market mam za barakem tak respirator a jdu..nemsm auto tak velke nakupy nefelam, nakupuji ten den co mi napadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.10.20 18:06
@Šmoulice píše:
Půl dne? :mrgreen: Tak to fakt nevím co jsi dělala.
Já peču klidně i každý den. Máme rádi čerstvé. Jo a nemám žádnou pekárnu… Robot zadělá těsto a pak už růčo. I s dítětem to jde ;)Příspěvek upraven 27.10.20 v 17:42

Jo, kynuté docela zabere čas, byť se to dělá po částech. Jsou tam moc mezery. Robota nemám. Pekárnu taky ne. Musela jsem si to načasovat tak, aby mi to vyšlo časově. Když malý spí, nejde dělat hluk. Takže ideálně kvásek a těsto zadělat těsně před obědem, kynout když malý spí, pak mít hlídání abych to mohla znovu zpracovat, pak nadělat housky, zas nechat kynout a pak hlídat pečení. Ideálně aby to bylo upečené do 17 h aby to vychladlo do večeře a zbylo na ráno a další večeři nebo snídani. A začít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
27.10.20 18:07

Co se týče pečiva, děti si oblíbily pečivo na dopeceni, francouzské bagetky i kaiserky, občas to mají v akci a kupuji zásoby.
Nákup ve velkém marketu cca jednou za 10-14 dní, zařídí muž a my dokupujeme zeleninu a maso v malých kramcich, jak je potřeba, fronty se netvoří.

Zakladatelko, máme dětí ještě víc, s dvoukolakem nikam nejezdím, protože základ dvakrát až třikrát za měsíc obstará muž a malý nákup v malém penny, Bille nebo Lidlu, což je tak dvakrát za týden, zvládnou i děti. Dostanou lístek, kartu a zdar. V té samé pasáži je i masna a zelenina.

Trajdat po obchodech místo procházek s malými dětmi mě nebavilo nikdy, tak u nás se zase tak moc nezměnilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
27.10.20 18:07
@lilith1 píše:
Ja jsem zde asibexotka, ale nakupujinkazdy den korona nekorona, market mam za barakem tak respirator a jdu..nemsm auto tak velke nakupy nefelam, nakupuji ten den co mi napadne..

Cece, ja jsem taky zmlsana, takze nakupuji plus minus denne. Tedy ja ne, pan domaci dostane listecek (resp. mail), on se asi boji, ze bych mu ted mohla prdnout na desku :mrgreen:. Ale kdysi jsem jen objednavala a obden dosla pro nejakou drobnost, to se setrilo.
A na jare jsem pekla jak vztekla a vycistila konecne mrazak.

Příspěvek upraven 27.10.20 v 18:09

• Citovat
  • Upravit
66799
27.10.20 18:08

Dokud decka jedla ve skolni jidelne, dvakrat tydne nakup stacil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.10.20 18:11
@ontarova.stara píše:
Co na tom trva pulden 8o? To pletes padesat housek? Chleba (kvaskovy) zadelam vecer, vykyne pres noc bez me asistence a rano dam pect.
Uznavam, ze housky jsou pracnejsi, ale pokud si koupis raznici na kaiserky (cca 100,–) je to hned.
A to ted aktualne doslouzila pecka, takze zadelavam rucne. V kazdem pripade se da vyclenit suplik v mrazaku treba na ty rohliky a odebirat.

Nemůžu mít šuplík na pečivo. Není tak velký. Teď tam mám teda půlku chleba, chlap koupil o víkendu celý a to nesnime.
Pletu housky ručně, mám těsto, které vyjde na 9-12 housek tuším, vyjde to na jeden plech. Víc nedělám, dýl než dva, dva a půl dne nevydrží a v mrazáku mám maso, zeleninu, ovoce.. Chleba jsem zkoušela jednou a vyhodila těsto do koše. Na to nemám nervy. Housky a bulky, loupáky, to mi šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
27.10.20 18:13
@andelka83 píše:
Jo, kynuté docela zabere čas, byť se to dělá po částech. Jsou tam moc mezery. Robota nemám. Pekárnu taky ne. Musela jsem si to načasovat tak, aby mi to vyšlo časově. Když malý spí, nejde dělat hluk. Takže ideálně kvásek a těsto zadělat těsně před obědem, kynout když malý spí, pak mít hlídání abych to mohla znovu zpracovat, pak nadělat housky, zas nechat kynout a pak hlídat pečení. Ideálně aby to bylo upečené do 17 h aby to vychladlo do večeře a zbylo na ráno a další večeři nebo snídani. A začít znovu.

Je vidět, že to fakt neumíš… :mrgreen:
Prej hlídání kvůli pečení :mrgreen: dobrej fór :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.10.20 18:16
@Šmoulice píše:
Je vidět, že to fakt neumíš… :mrgreen:
Prej hlídání kvůli pečení :mrgreen: dobrej fór :mrgreen:

Půjčím ti svoje dítě :mrgreen: Neumím péct, když se mi tam motá, všechno chce dělat, do všeho leze, všechno musí vyzkoušet a je samo sobě nebezpečné. Nervy, zvlášť v době kdy jsme s dětma zavření doma, mám jen jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný