Nákup dvakrát týdně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
28.10.20 20:17
@mamina2017 píše:
Tak v Lidlu měli tento týden akci na oblečení pro děti a to je vždycky masakr, corona necorona ;)

Ještě nemáme leták, tak ani nevím… kdyžtak eshop to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
29.10.20 17:33
@Skaiqy píše:
Smůlu? Bydlím sice ve městě kde tyto služby fungují, nicméně vím že doručuji i do vzdálenějších lokalit..Já jen spíš nechápu proč lidí pořád hledají problém tam kde vysloveně není..když vím, že mám doma pár jedliku tak lapnu auto (pokud ho samozřejmě mám) a nakoupím větší zásoby..nebo peču..což je ta lepší varianta protože to vyjde finančně daleko líp než kupované.. co můžu si prostě udělám sama a je to :) od chleba, rohlíků, marmelád až po šunku :)

Upřímně, ono to není ta jednoduché. Bydlíme ve větším městě, doteď sem nikdo nezavážel. Teď jsem zjistila, že zaváží Tesco, tak jsem byla ráda, mé nadšení opadlo po té, co jsem zadala registraci s místem, kam by se zaváželo, tak najednou nabídka se ztenčila a lze si objednat pouze trvanlivé potraviny, takže žádné čerstvé pečivo, mléčné výrobky nic… Což mi moc nepomůže…
A jsi dobrá, že si teda vše vyrobíš, já si pečivo třeba upeču, ale máslo, sýry, jogurty a tak opravdu vyrábět nehodlám, a to mám „jen“ dvě hodiny a jsem na HO a stačí.

Ale samozřejmě nákup 2× týdně takhle problém nevidím, jen reaguji na to, že jsou jiné možnosti, tak že opravdu to tak není, i když nejsme dědina, tak čerstvé potraviny nnám nikdo nedoveze. Nám teda naštěstí, jo, sousedi :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.10.20 17:43

@Schnapi vidíš, to je zajímavý, protože zrovna ty trvanlivé potraviny lidem na vsi moc nepomůžou, obvykle mají zásoby. Teda aspoň moji rodiče berou vždycky mouky, cukr, trvanlivé mléko po kartonech.

• Citovat
  • Upravit
19007
29.10.20 17:49
@Mufina píše:
@Schnapi vidíš, to je zajímavý, protože zrovna ty trvanlivé potraviny lidem na vsi moc nepomůžou, obvykle mají zásoby. Teda aspoň moji rodiče berou vždycky mouky, cukr, trvanlivé mléko po kartonech.

No právě… my jsme teď v karanténě a základních potravin mám dost, to se snažím mít vždy, ale právě jsem chtěla třeba sýry, máslo, salám a tak, co mi zrovna docházely, ale jakmile jsem se zaregistrovala a dala tu naši adresu, tak prostě najednou se nabídka sortimentu zúžila.
Jako z másla by mi dodali akorát "ghee, které taky používám, ale na chleba si ho nenamažu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
29.10.20 17:57

@elda
3 děti a z toho dva puboši, ale oni jí celkem málo, můj muž stejně tak, takže jeden rohlík k snídani pro každého ažaž, když se vyjímečně poštěstí, že jsou čerstvé křupavé, tak možná i dva suché :mrgreen:.
Nejstarší vlastně nesnídá vůbec, první jídlo je oběd.
I když máme obecně malou spotřebu jídla (když upeču buchtu nebo domácí chleba, tak se to jí i 5 dní), tak do obchodu chodím ob den. Buď do malého supermarketu co mám u baráku, nebo skočím do Lidlu, ale mimo začínající akce a mimo exponované doby. Teď mě celkem naštvali, měli otvíračku od 7 do 20 a zkrátili to na 9-17, takže ti lidi se tam nahustili a je tam pořád plno. Jsem byla zvyklá chodit před zavíračkou po půl osmé, to už bývalo celkem mrtvo, teď je tam plno furt.
Tu pracovní dobu u nás zkrátilo víc obchodů, nechápu to, je jasné, že tam pak budou větší návaly, že se ti lidi tak nerozvrství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.10.20 23:02
@Schnapi píše:
No právě… my jsme teď v karanténě a základních potravin mám dost, to se snažím mít vždy, ale právě jsem chtěla třeba sýry, máslo, salám a tak, co mi zrovna docházely, ale jakmile jsem se zaregistrovala a dala tu naši adresu, tak prostě najednou se nabídka sortimentu zúžila.
Jako z másla by mi dodali akorát "ghee, které taky používám, ale na chleba si ho nenamažu :mrgreen:

Můžeš objednat třeba přímo z Madety… Většina výrobců už má eshopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
30.10.20 07:53
@Lucie_Sx píše:
Můžeš objednat třeba přímo z Madety… Většina výrobců už má eshopy.

Vidíš to mě nenapadlo…akorát tam zas nekoupím další věci, jako třeba zeleninu a pečivo…Ale dobrý vědět, kdyby náhodou někdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
30.10.20 07:54
@Schnapi píše:
Vidíš to mě nenapadlo…akorát tam zas nekoupím další věci, jako třeba zeleninu a pečivo…Ale dobrý vědět, kdyby náhodou někdy :-)

teď jsem na Madetu koukala - minimální objednávka 2.000,– a kam všude rozváží, to jsem nenašla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
30.10.20 07:59
@neumisa píše:
teď jsem na Madetu koukala - minimální objednávka 2.000,– a kam všude rozváží, to jsem nenašla :(

Aha, tak takovou spotřebu fakt nemáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.11.20 08:13

Ozivuji diskuzi podobným tématem - ode dneška platí omezení počtu zákazníků v obchodě - má tady už někdo osobní zkušenost, jak to probíhá v praxi? Zejména mě zajímají větší řetězce - je tam někdo, kdo ty zákazníky počítá a nějak to reguluje? Máte zkušenost, že by se před obchodem tvořily fronty, nebo to bylo v pohodě? Koncem týdne se budu muset vypravit na nákup, tak ať mám aspoň představu, na co se připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
18.11.20 08:32

@Beckyttine5 zkušenost nemám, ale pokud koukneš na ČT24 Studio 6, tak tam byla reportáž. Buď to počítá ochranka s tabletem v ruce, nebo mají omezený počet košíků nebo tabuli, která svítí zeleně/červeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
18.11.20 08:58
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi podobným tématem - ode dneška platí omezení počtu zákazníků v obchodě - má tady už někdo osobní zkušenost, jak to probíhá v praxi? Zejména mě zajímají větší řetězce - je tam někdo, kdo ty zákazníky počítá a nějak to reguluje? Máte zkušenost, že by se před obchodem tvořily fronty, nebo to bylo v pohodě? Koncem týdne se budu muset vypravit na nákup, tak ať mám aspoň představu, na co se připravit.

Zkušenost nemám a je mi to jedno. Umírám smíchy, jak naší předci přežili válku, nemoce, ale dnešní lidé se můžou potento… že chudáčci mají omezení vstup do obchodu. Já chodím nakupovat dvakrát za měsíc a bohatě to stačí. Ne jak hlavně důchodci (má které prý koronavirus nejvíce letí a mají sedět doma) musí pětkrát denně do obchodu, možná je to s čekaci dobou venku konečně přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
18.11.20 09:04

@krajta Já třeba využívám dovoz, takže nákup dělám cca 2-3× do měsíce - mám mrazák atd. Nicméně mě zas na téhle věci irituje to, jak všichni vytahují důchodce. Nemám ve svém okolí žádného důchodce, který chodí 5× denně nakupovat. Soused si ráno vyrazí pěšky 500m do Tesca pro rohlíky a noviny, někomu to zas vozí rodina nebo si zajdou s pojízdnou taškou 2-3× do týdne. Ono důchodci to většinou tahají v teplých, takže nákup na měsíc asi nehrozí. Normálně lidi jezdí ráno do práce a nakupují si cestou z práce, důchodce neřeší, ale teď všichni sedí doma a najednou mají potřebu nakupovat dopoledne a diví se, že důchodci nakupují taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.11.20 09:07
@krajta píše:
Zkušenost nemám a je mi to jedno. Umírám smíchy, jak naší předci přežili válku, nemoce, ale dnešní lidé se můžou potento… že chudáčci mají omezení vstup do obchodu. Já chodím nakupovat dvakrát za měsíc a bohatě to stačí. Ne jak hlavně důchodci (má které prý koronavirus nejvíce letí a mají sedět doma) musí pětkrát denně do obchodu, možná je to s čekaci dobou venku konečně přejde.

Jací důchodci? Ti, co ty vidíš. Kolik jich sedí doma? Procenta?
Už mě to nadávání na důchodce nebaví.

A jo, můžu se potento, protože se žádná katastrofa, aby k většině omezení význam byl, nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
18.11.20 09:14
@Kazimíra Olejovka píše:
@krajta Já třeba využívám dovoz, takže nákup dělám cca 2-3× do měsíce - mám mrazák atd. Nicméně mě zas na téhle věci irituje to, jak všichni vytahují důchodce. Nemám ve svém okolí žádného důchodce, který chodí 5× denně nakupovat. Soused si ráno vyrazí pěšky 500m do Tesca pro rohlíky a noviny, někomu to zas vozí rodina nebo si zajdou s pojízdnou taškou 2-3× do týdne. Ono důchodci to většinou tahají v teplých, takže nákup na měsíc asi nehrozí. Normálně lidi jezdí ráno do práce a nakupují si cestou z práce, důchodce neřeší, ale teď všichni sedí doma a najednou mají potřebu nakupovat dopoledne a diví se, že důchodci nakupují taky.

Hele nevím, jak vypadají obchody dopoledne, protože doma nesedím, ale podle toho, jak vypadají odpoledne/večer, tak to s tím sezením doma asi nebude tak horký. To je prostě efekt zavřených nedělí, nezávisle na důchodcích. Ti, co nakupovali v neděli, musí dojet nakoupit v jiný den, takže je jasný, že obchody jsou teď nacpaný více než v normálním režimu. Do obchodů typu Tesco, Globus musí teď lidi i pro boty, oblečení, papírenský sortiment, protože menší obchody zaměřené právě na to jsou zavřené. Nemyslím si, že by to bylo tím, že se lidi doma nudí a chodí čumět do krámu. To bude fakt malé procento..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný