Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
S těma 90% plácáš nesmysly. Přestaň na ně pořádat hony na čarodějnice. Pokud mají důchodci auto a mrazák tak jedou nakoupit jednou týdně. Ale pokud mají tahat nákup v ruce a doma max ledničku, tak musí jít nakoupit obden. Starý pečivo asi nebudou žmoulat, jen aby tě neiritovali…Bodejť by tobě nestačilo jít nakupovat dvakrát měsíčně, když ti chlap dělá v potravinách, to se to pak machruje. Stejně jako těm, co mají možnost dovozu potravin, ale o tom si může většina lidí jen nechat zdát. Pro čtyřčlenou rodinu jedu nakoupit jednou týdně a to mám narvaný auto. Pro pečivo musím logicky častěji.
Že dělá v potravinách neznamená že tam i každý den nakupuje. Nejsme ani tam rozmazlený ani tak bohatí, abychom si mohli dovolit nakupovat denně.
@venulka1 no to jsem také naštvaná, zákaz vstupu lidí do prodejny kvůli množství, ale že by přišel příkaz dezinfikovat vozíky a košíky, to ne
a teď to bude obzvlášť fuj, jak si to lidé budou předávat z rukou do rukou ![]()
Blatný mi nebyl vůbec sympatický ani od začátku, a tímto to už dorazil úplně - slizoun slizký
@krajta píše: Že dělá v potravinách neznamená že tam i každý den nakupuje. Nejsme ani tam rozmazlený ani tak bohatí, abychom si mohli dovolit nakupovat denně.
Bohatý se pozná podle toho jak často nakupuje?
Sem nevěděla.
@krajta píše: Že dělá v potravinách neznamená že tam i každý den nakupuje. ****Nejsme ani tam rozmazlený ani tak bohatí, abychom si mohli dovolit nakupovat denně.****
Aha, tak tady je ten problém. Dva pracující a nemají na to, aby mohli nakupovat denně. Už chápu tj zášť vůči důchodců, kteří mohou nakupovat denně, protože jsou hrozné bohatý a jako bonus si k důchodu můžou najít druhou, třetí práci.
Ty si opravdu jplne mimo.
@Kazimíra Olejovka píše:
@krajta Já třeba využívám dovoz, takže nákup dělám cca 2-3× do měsíce - mám mrazák atd. Nicméně mě zas na téhle věci irituje to, jak všichni vytahují důchodce. Nemám ve svém okolí žádného důchodce, který chodí 5× denně nakupovat. Soused si ráno vyrazí pěšky 500m do Tesca pro rohlíky a noviny, někomu to zas vozí rodina nebo si zajdou s pojízdnou taškou 2-3× do týdne. Ono důchodci to většinou tahají v teplých, takže nákup na měsíc asi nehrozí. Normálně lidi jezdí ráno do práce a nakupují si cestou z práce, důchodce neřeší, ale teď všichni sedí doma a najednou mají potřebu nakupovat dopoledne a diví se, že důchodci nakupují taky.
Asi tak… A ještě bych podotknul, aniž bych to na někoho adresně mířil, že spousta lidí si jaksi neuvědomuje, že řada důchodců není zvyklá pracovat s PC a „chytrými mobily“, často je ani nevlastní a i kdyby ano, tak při nějakých 12000,–Kč důchodu by pro ně ani nebylo reálné nechávat si vozit nákupy z šíleně předražených „Košíků“ a podobných firem…
![]()
@krajta píše:
Já třeba chodím normálně do práce, nakupuji důchodcům v rodině a v okolí. Ale manžel pracuje v potravinách a to co tam důchodci vymýšlejí, bys nevymyslela. Jdou si pro pití, za hodinu pro tři rohlíky, potom si vzpomenou že jim dochází cukr, potom dostanou chuť na párky. A tohle dělá 90% důchodců každý den, protože dokud jim to Andrej nezakaze, nebude je to zajímat a do obchodu budou z nudy courat pořád. Asi je pro jejich mozky moc náročné, napsat si nákupní seznam a jít na nákup jednou týdně.A i když jsem o hodně mladší než důchodci, tak do obchodu lezu jenom dvakrát měsíčně, jednak mě to nebaví a jednak mám po úraze problém s chůzí.
Jenom drobná technická poznámka, důchodci mají mozky vymaštěný díky věku, ale jakou omluvu pro to máš ty…
![]()
@krajta píše:
Já třeba chodím normálně do práce, nakupuji důchodcům v rodině a v okolí. Ale manžel pracuje v potravinách a to co tam důchodci vymýšlejí, bys nevymyslela. Jdou si pro pití, za hodinu pro tři rohlíky, potom si vzpomenou že jim dochází cukr, potom dostanou chuť na párky. A tohle dělá 90% důchodců každý den, protože dokud jim to Andrej nezakaze, nebude je to zajímat a do obchodu budou z nudy courat pořád. Asi je pro jejich mozky moc náročné, napsat si nákupní seznam a jít na nákup jednou týdně.A i když jsem o hodně mladší než důchodci, tak do obchodu lezu jenom dvakrát měsíčně, jednak mě to nebaví a jednak mám po úraze problém s chůzí.
Tak ono s pamětí ve stáří není moc slavné, ty mozku. Není naopak smutné, kolik důchodců je odkázáno samo na sebe a musí si sami dojít i pro blbej rohlík. Já nevím, no. Moji rodiče se o babičku a dědu starali a dělali jim nákupy, vozili k doktorovi… ![]()
@Baba píše:
Bohatý se pozná podle toho jak často nakupuje?Sem nevěděla.
Samozřejmě… Takovej single důchodce, kterej zaplatí nájem a inkaso a pak si KAŽDEJ DEN koupí šest rohlíků a nic jinýho, je pracháč oproti manažerovi, kterej si jednou týdně nechá dovézt potraviny za 20000,– do domu…
![]()
@krajta píše: Že dělá v potravinách neznamená že tam i každý den nakupuje. Nejsme ani tam rozmazlený ani tak bohatí, abychom si mohli dovolit nakupovat denně.
Hele, to je dobrý…to nominuju na hlášku roku… ![]()
@Janli píše:
Hele, to je dobrý…to nominuju na hlášku roku…
Nechápu ten hon na čarodějnice, co se v Čechách uspořádal na důchodce. Možná bude jednodušší, když do obchodu nebudou courat celé rodiny a půjde nakoupit jen jeden z rodičů a ne denně, ale dvakrát týdně. Žiju v Německu, tohle omezení tady platilo na jaře a fungovalo úplně normálně. Nikde se žádné extra fronty netvořily a bylo jedno, v jakou denní hodinu.
@bse.pedro píše:
Samozřejmě… Takovej single důchodce, kterej zaplatí nájem a inkaso a pak si KAŽDEJ DEN koupí šest rohlíků a nic jinýho, je pracháč oproti manažerovi, kterej si jednou týdně nechá dovézt potraviny za 20000,– do domu…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlas, je to přesně naopak. Jako student jsem nakupovala skoro obden - protože jsem nevěděla, jak vyjdu do konce měsíce. Jako pracující nemám problém s nákupem 1 x za 1-2 týdny. Kdo chodí častěji, tak buď je v horší finanční situaci, nebo neumí plánovat (a má horší finanční gramotnost), nebo chodí do obchodů nevalné kvality, že mu zelenina a ovoce nevydrží. ![]()
Jinak jako my máme lednici dost malou (já měla větší na koleji pro 1 osobu), a nijak nás to neovlivňuje. Prostě jsme přejeli na trvanlivé věci - takže z ovoce hlavně jablka a pomeranče, ostatní je holt jen 1. týden po nákupu nebo v sušené verzi, zelenina sterilizovaná, pečivo taky trvanlivé + suchary. V lednici je sádlo a margarín, máslo podle chuti, jogurty, tvarohy. V mrazáku ryby a zeleninová mražená kaše. Maso nám stačí 1-2× do měsíce (a to fakt nejsme vegetariáni, ale prostě situace je jaká je). Rýži, těstoviny apod. kupujeme 1× za půl roku. A i tak jsme živí a zdraví.
Režim limitu nakupujících tu máme od března, a čekání je buď žádné, nebo zanedbatelné.
Pokud by byl problém v ČR, tak to není o opatření, ale o tamějších lidech.
tak dík, mám doma milionáře. Ráno si chodí pro snídani, pokud nenapeču a v poledne pro oběd, aby trochu podpořil restaurace
.
No a k důchodcům, neznám žádné co nakupují xkrát za den ![]()
A ještě otázka
jak je to s nakupováním do 21 hod? Pořád platí zákaz vycházení po 21hod? Nevíte někdo ![]()
Ja bych rekla, ze ta nechut vuci tomuto narizeni prameni dost z toho, ze jsme si nedovedli realne predstavit kolik metru cvterecnich muze mit ta ktera prodejna a kolik tam muze lidi a ta představa, ze budu s miminem cekat venku na kosik. No jsme na vesnici, obchod maly a tech kosiku tam bylo urcite kolem 20ti. Vic lidi si myslim tam ani nikdy nebyva. Takze ted uz si umim predstavit, ze takove tesco bude mit proste normalne plny obchod. Joo, asi to bude jak kde, a takytakyale v jak kterou denni dobu, ale nemyslim si, ze je to nějaká tragedie. A moje dnesni zkusenost akorat, sla jsem jen pro rohliky a nevzala jsem si kosik jak to delam bezne, kdyz beru jen jednu vec. Tak jsem byla upozornena abych si ho vzala, at jim sedi pocty
. To mi vubec nedošlo, ale samozřejmě to chapu.
Tak důchodci co nakupují každý den třeba nemají jinou možnost. Větší nákup prostě neunesou.