Nákup dvakrát týdně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
18.11.20 19:12

Řada vysokověkých důchodců se musí obloužit sama. A já se ptám - co jejich děti? Neudělají, neobjednají jim nákup, třeba i na dálku, aby staroušci nemuseli denně do obchodu? Pokud ne, pak se zamyslím nad výchovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.11.20 19:28
@Burj Chalifa píše: Řada vysokověkých důchodců se musí obloužit sama. A já se ptám - co jejich děti? Neudělají, neobjednají jim nákup, třeba i na dálku, aby staroušci nemuseli denně do obchodu? Pokud ne, pak se zamyslím nad výchovou

Hele, já mám třeba babičku, věk 83, měla covida, nikam nesměla a odmítla by, aby jí nějaká společnost dovezla jídlo… Prostě by to neprevzala… Naštěstí bydlím ve stejném městě, tak nebyl problém jí nákup vždy osobně dovézt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.11.20 19:29

Chtěla jsem jí přes restauraci zajistit, aby ji denně přivezli teplý oběd, ale nechtěla o tom ani slyšet, jedině, že bych ho dovezla přímo já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.20 19:39
@Burj Chalifa píše: Řada vysokověkých důchodců se musí obloužit sama. A já se ptám - co jejich děti? Neudělají, neobjednají jim nákup, třeba i na dálku, aby staroušci nemuseli denně do obchodu? Pokud ne, pak se zamyslím nad výchovou

Jo, potřebovali by seřezat a převychovat! Ne ty děti, co by klidně nakoupit zajeli, ale ti senioři, co nechtějí být na nikom závislý a sedět doma mezi čtyřma stěnama…

• Citovat
  • Upravit
749
18.11.20 20:08

Me asi nejvic otravuje zivot, ze nemuzu do kramu s kocarkem.. Jsem zvykla do nej nakupovat dva roky a momentalne bych musela v jedne ruce mit dite a v druhe vozik. Jinak me do kauflandu nepusti ani do lekarny.. :roll: Takze bude probihat stridani s manzelem po praci, aby byl doma a ja tahala nakupy. Nebo naopak, ale prece jen radsi vybiram sama.. Jako muzu byt rada, ze na to nejsem sama, mama samozivitelka asi nasadi nositko a oblozi se taskama jinak to nevidim.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
18.11.20 20:40

@Burj Chalifa No tak třeba bydlí přes půl republiky a v místě jejich bydliště nefunguje žádná rozvážková služba…jako třeba tady u nás…a většina důchodců, co jsou ještě v pohodě, tak je obchod jejich každodenní zábava a nenechají si jí vzít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.20 21:20
@Janli píše:
A ne snad? To si mají koupit půl kila a jíst ho zelenej? Většinou už se to druhý den nedá jíst. Někdy mi fakt hlava nebere nad čím jsou lidi schopný se pozastavovat… :roll: Krájenej salám jím taky jen čerstvej zlato a to je mi čtyřicet… ;)

Zlato, mě je 40 za pár a čerstvej mi vydrží 3 dny. Pozastavuju se nad tím, že lidi chodí denně nakupovat, i když by to měli omezit. To, že neví, že nás polovina chybí a proto kolegyně dělají denně 11 hodin a v sobotu dalších 5 samozřejmě neví. Nemá je kdo vystřídat.

• Citovat
  • Upravit
2612
18.11.20 21:22
@Monchichik píše:
@Burj Chalifa No tak třeba bydlí přes půl republiky a v místě jejich bydliště nefunguje žádná rozvážková služba…jako třeba tady u nás…a většina důchodců, co jsou ještě v pohodě, tak je obchod jejich každodenní zábava a nenechají si jí vzít…

Tak tak, „moji“ dva důchodci nakupují častěji než já. Manželovi rodiče, s námi v jednom baráku. A my nevychovanci jim ani nakoupíme… protože prostě nechcou. Ani omylem se nevzdají cest do kauflandu, pennymarketu… došlo pivo? Hurá do kaufu… došla čokoláda? Rychle dokoupit. Co na tom, že oni čokoládu nejí… vnoučata by asi bez čokolády nepřežila do rána. Je to prostě společenská událost. Ne, nejsou osamělí - každý den jsem u nich já, muž, děti (někdo tu čokoládu přece sníst musí…). Prostě společenské vyžití. Někdo má kino, divadlo, hospodu… moji důchodci mají kaufland. Vědí o covid, vědí o tom kolik mají let i o rizikových faktorech. S nikým kromě nás se nestýkají, ale výlet do kaufu musí být.
Nechávám je žít. A nenakupuju jim nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
18.11.20 21:25
@Anonymní píše:
Zlato, mě je 40 za pár a čerstvej mi vydrží 3 dny. Pozastavuju se nad tím, že lidi chodí denně nakupovat, i když by to měli omezit. To, že neví, že nás polovina chybí a proto kolegyně dělají denně 11 hodin a v sobotu dalších 5 samozřejmě neví. Nemá je kdo vystřídat.

Ale stejně tam musíte bejt, protože otvíračka… Tak je lepší mít zákazníky /i když někteří dokážou otřesně prudit/ a aby směna odsejpala, nebo se 11 hodin opírat o pult a zívat nudou… Já myslím, že to první, ale možná se mýlím, protože já byl prodavač a zároveň majitel kšeftu, takže to mám možná trochu zkreslený… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.20 21:36
@bse.pedro píše:
Ale stejně tam musíte bejt, protože otvíračka… Tak je lepší mít zákazníky /i když někteří dokážou otřesně prudit/ a aby směna odsejpala, nebo se 11 hodin opírat o pult a zívat nudou… Já myslím, že to první, ale možná se mýlím, protože já byl prodavač a zároveň majitel kšeftu, takže to mám možná trochu zkreslený… :nevim: 8)

No takovou honičku, jako za doby Covidové jsem zažila max. tak na Vánoce. U nás chodí dost lidí i tak. Není to ten obchod, kam vleze za den 20 lidí. Když mě poslední týden 2 lidi seřvali, že není pečivo, tak to teda bylo :cert:.
Naštěstí jsem dala výpověď a tento poslední měsíc trávím na neschopence s Covidem. Jinde než v práci jsem nebyla, tak díky. Fakt toho mám po krk. Vracím se do původního oboru a sbohem lidi. Vracela jsem se z ošetřovačky dětí, abych vykryla kolegyně a tohle mám za to.

• Citovat
  • Upravit
11559
18.11.20 21:42

Ono jde o to, že i takové prodavačce přibylo spousta úkonů a povinností. Takže ta „stejná“ práce je najednou výrazně náročnější. K tomu nedobrá situace kolem. Celý den v roušce. Prodavačka je pro mě taky v první linii. Pak prostě těm lidem přijde „divné“, že ti, kteří jsou nejvíc na ráně na to prakticky kašlou a šopují pořád. To je můj pohled, nikoli jedinný správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
18.11.20 22:12

U nás na maloměstě třeba nabízí donášku nákupů skauti (důchodcům, osamělým lidem, nebo lidem v karanténě), po 2 měsících podzimního provozu zajistili přesně 2 nákupy, není zájem.
Důchodců plná samoobsluha celodenně (bydlím naproti), několikrát denně chodí ti samí, i lidé, kteří bydlí v domě s pečovatelskou službou (mají zajištěno celodenní stravování). Tuhle mi jeden okřikoval děti, že je snad stav nouze, tak co mají co lítat jen tak venku po zahradě (naší zahradě za plotem), že jsou to přenašeči a mají být snad doma, asi se cítil ohrožen při svém povídání před obchodem :zed:
Kvůli tomuto přístupu rizikové skupiny se likvidují lidé v produktivním věku zavíráním provozoven a jejich děti jsou výrazně omezovány ve vzdělávání. Proč nejsou nějaká omezení také pro tyto rizikové skupiny 8o.
Také mám rodiče 70+, na nákupy jezdí 1× za dva týdny, zbytek jim pořešíme. Neříkám, že to tak má již zmiňovaných 90% důchodců, ale je to velmi velmi početná skupina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21846
18.11.20 22:30

Dneska jsem taky venku koukala, před obchodem na lavičce tři dědové, pohodička, cigáro, žádné roušky. Kolem jen důchodci a pár mamin s kočárky. Vevnitř v obchodě jen důchodci.
Tak lidi v produktivním věku jsou zalezlí doma, dodržují omezený pohyb, děcka jsou měsíce bez škol doma u pc, ekonomika krachuje a ta nejvíc ohrožená skupina, kvůli které je hlavně to omezování, ta to má na háku, hlavně, že urvou květák v akci a další den je zas v jiném obchodě akce na zápalky, tak hurá, houfně tam. Po nás potopa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
19.11.20 04:12
@mado píše:
Dneska jsem taky venku koukala, před obchodem na lavičce tři dědové, pohodička, cigáro, žádné roušky. Kolem jen důchodci a pár mamin s kočárky. Vevnitř v obchodě jen důchodci.
Tak lidi v produktivním věku jsou zalezlí doma, dodržují omezený pohyb, děcka jsou měsíce bez škol doma u pc, ekonomika krachuje a ta nejvíc ohrožená skupina, kvůli které je hlavně to omezování, ta to má na háku, hlavně, že urvou květák v akci a další den je zas v jiném obchodě akce na zápalky, tak hurá, houfně tam. Po nás potopa.

No a? Treba maji covida za sebou. Nebo to nevyhodnotili jako extra hrozbu.
I kdyz se media hodne snazi :roll:

Vsechny duchodce do jednoho pytle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106199
19.11.20 08:16
@listento píše:
Souhlas, je to přesně naopak. Jako student jsem nakupovala skoro obden - protože jsem nevěděla, jak vyjdu do konce měsíce. Jako pracující nemám problém s nákupem 1 x za 1-2 týdny. Kdo chodí častěji, tak buď je v horší finanční situaci, nebo neumí plánovat (a má horší finanční gramotnost), nebo chodí do obchodů nevalné kvality, že mu zelenina a ovoce nevydrží. :nevim:

Jinak jako my máme lednici dost malou (já měla větší na koleji pro 1 osobu), a nijak nás to neovlivňuje. Prostě jsme přejeli na trvanlivé věci - takže z ovoce hlavně jablka a pomeranče, ostatní je holt jen 1. týden po nákupu nebo v sušené verzi, zelenina sterilizovaná, pečivo taky trvanlivé + suchary. V lednici je sádlo a margarín, máslo podle chuti, jogurty, tvarohy. V mrazáku ryby a zeleninová mražená kaše. Maso nám stačí 1-2× do měsíce (a to fakt nejsme vegetariáni, ale prostě situace je jaká je). Rýži, těstoviny apod. kupujeme 1× za půl roku. A i tak jsme živí a zdraví.

Režim limitu nakupujících tu máme od března, a čekání je buď žádné, nebo zanedbatelné. :lol: Pokud by byl problém v ČR, tak to není o opatření, ale o tamějších lidech.

Můžeš napsat co teďy jíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný