Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše:
@mado tak nejlíp důchodce všechny postřílet, že jo
Stačí zavřít a zahodit klíč. Vždyť je to pro jejich dobro! ![]()
Teď jsem četla že v Poděbradech se covidem narazili skoro všichni v DD.
Chudáci, bez návštěv a stejně to chytili.
@aiwwa jo chytili to od personálu, který je bezpříznakový
@stinga píše:
@aiwwa jo chytili to od personálu, který je bezpříznakový
- moje babička už v DD nervačí, jak mají co 5 dní ty testy, tak si pořád myslí, že už to chytila - včera zvracela a určitě má covid a umře
Chudák babička.
![]()
@Venetia píše:
Můžeš napsat co teďy jíte?
to by mě taky zajímalo, nevím proč bych kvůli covidu měla „žrát“ suchary místo chleba a rohlíků
denně jdu do práce, tak denně jdu do pekárny
@aiwwa píše:
Chudák babička.![]()
![]()
no když byly návštěvy povolené byť v omezeném režimu, tak jsme ji vždycky rozebrali, po telefonu to nestačí
@Ivan PPZ píše:
Ono jde o to, že i takové prodavačce přibylo spousta úkonů a povinností. Takže ta „stejná“ práce je najednou výrazně náročnější. K tomu nedobrá situace kolem. Celý den v roušce. Prodavačka je pro mě taky v první linii. Pak prostě těm lidem přijde „divné“, že ti, kteří jsou nejvíc na ráně na to prakticky kašlou a šopují pořád. To je můj pohled, nikoli jedinný správný.
Ano, mluvíš mi z duše.
@Anonymní píše:
Já pracuju v Jednotě u pultu a máme pravidelné zákazníky důchodce, kteří si chodí denně pro 10 dkg salámu. Víc si nevezmou, protože je lepší každý den čerstvý.
To je pravda
@Burj Chalifa píše: Řada vysokověkých důchodců se musí obloužit sama. A já se ptám - co jejich děti? Neudělají, neobjednají jim nákup, třeba i na dálku, aby staroušci nemuseli denně do obchodu? Pokud ne, pak se zamyslím nad výchovou
Tem co nechteji nebo nemůžou to jistě rodina zařídí. Ale ti schopnější určitě chtějí jít ven a nakoupit si.
@Venetia píše:
Tem co nechteji nebo nemůžou to jistě rodina zařídí. Ale ti schopnější určitě chtějí jít ven a nakoupit si.
Jasně, ale oni to mají někteří jako celodenní zábavu a smysl dne, tam nejde o to si jít nakoupit, nedivím se ani, že ten den v týdnu co začínají akce je tam fronta důchodců a stepují tam od šesti. Vše se dá pochopit a je to jejich věc, ale teď se všichni omezujeme, protože musíme a oni nesleví ze svých zvyklostí. Já chci jít taky do posilky, na večeři, děti na trénink a do kina, ale nejde to, tak i oni by mohli udělat ústupek. A tím uplně neříkám, nenakupovat v akcích(i my nakupujeme, ne, že bychom museli, ale škoda peněz ),oni dokonce musí většina chodit třeba denně, protože neunesou velký nákup, všechno chápu. Ale chodit do krámu jako do klubovny a pokecat si, pak stepovat v hloučku na zastávce, nadávat na mládež a další jejich zvyklosti, to by si mohli momentálně odpustit. A tohle mě vytáčí a uplně se nedivim, že někteří lidi na nich nenechají nit suchou. Viz moje babička, běhá snad ještě schválně a opravdu by nemusela, jenže ona toho podle vlastních slov zažila tolik, že jí covid nezajímá. No fajn doma ji nezamkneme, ale bylo by tedy fajn, aby jsme i my ostatní mohli začít žít normálně.
Příspěvek upraven 19.11.20 v 12:17
@Tomáš916 ale za to, že my nemůžeme žít normálně nemůžou důchodci, proboha. Za to může vir a nařízení vlády.
@Tomáš916 píše:
Jasně, ale oni to mají někteří jako celodenní zábavu a smysl dne, tam nejde o to si jít nakoupit, nedivím se ani, že ten sen v týdnu co začínají akce tam fronta důchodců stepuje od šesti. Vše se dá pochopit a je to jejich věc, ale teď se všichni onezijete, protože musíme a oni nesleví ze svých zvyklostí. Já chci jít taky do posilky, na večeři, děti na trénink a do kina, ale nejde to, tak i oni by mohli udělat ústupek. A tím uplně neříkám, ne nakupovat v akcích(i my nakupujeme, ne, že bychom museli, ale škoda peněz ),oni dokonce musí většina nebo chodit třeba denně, protože neunesou velký nákup, všechno chápu. Ale chodit do krámu jako do klubovny a pokecat si, pak stepovat v hloučku na zastávce, nadávat na mládež a další jejich zvyklosti, to by si mohli momentálně odpustit. A tohle mě vytáčí a uplně se nedivim, že někteří lidi na nich nenechají nit suchou. Viz moje babička, běhá snad ještě schválně a opravdu by nemusela, jenže ona toho podle vlastních slov zažila tolik, že jí covid nezajímá. No fajn doma ji nezamkneme, ale bylo by tedy fajn, aby jsme i my ostatní mohli začít žít normálně.
jako že nemůžeš žít normálně, protože důchodci chodí nakupovat?
@stinga Ale to přece netvrdím, jen si myslím, že buď by měli být doma a nebo alespoň nenadávat. Oni si někteří myslí, že můžou všechno a ostatní musíme vše dodržovat. Myslím si, že by jim taky neuškodilo slevit ze svých zvyklostí. Jak píšu, já jim nevyčítám akce a nákupy, ale když už jdou ráno, mohli by si odpustit odpolední čumendu. Včera byla jako každou středu fronta před sedmou u Kauflandu. Jel jsem z noční a vzdy po noční se stavím nakoupit, bydlíme na vesnici a je pro mě lepší to odbit takto. Jenže to si neviděla ty ksichty. Řada z nich se tvářila jak kdyby měli oni tem svůj čas jak na jaře. Přitom když ho měli, bylo jich tam odpoledne stejně plno a tohle mi vadí. Že oni si někteří mysli, že můžou, pro ně nic neplatí, ale ostatní řeší. Já tam stál s kolegou a ještě bokem a oni tam v hloučku narvaný u dveří. To samé dnes u nás ve vesnický samošce, tam pracující čekají venku frontu a na konec to vzdají, odejdou bez svačiny, protože by nestihli práci, ale pět důchodců je v krámu půl hodiny, musela je prodavačka napomínatn, horší jak malé děti, ale o ty se starají. Ne jednou jsem slyšel, že by jsme neměli pouštět děti ven. A jako proč, oni si tam kecaji u krámu, děcka se k důchodcům nepřibližují, běhají si po hřišti a lese, ale to je špatně. Ale ty jejich sněmy na návsi to je v pořádku. Běda jak jim něco někdo řekne. Nejsou všichni takoví, ale dost jo a lidi to dráždí.
@Tomáš916 jenže všichni důchodci nejsou stejní. to bys taky mohl napsat, že mladí nenosí roušku, protože jsi dva viděl v autobusu.
To velké omezování je snad kvůli tomu, aby se nezahltil zdravotní systém. A kdyz se nakazí kovidem mladší, tak to většinou odbydou doma, starší lidi už mají spoustu dalších chronických potíží a k tomu kovid, tak to končí často v nemocnicích na přístrojích. Nevím o rizikovém mladším člověku, který by schválně hnal se vstříc nákaze tím, že musí mít denně čerstvé (rozpékané) pečivo a v době, kdy už jsou školy zavřené, tak jezdí s klubem důchodců na výlety.
Včera proběhla médií ta šílená fronta před Kauflandem v Otrokovicích, kde stali důchodci hodinu před otviračkou jen proto, že měli obavu, aby na ně zbyl vozik. ![]()
Pokud budou omezování dodržovat jen ti nerizikoví, tak se z toho nevyhrabeme nikdy a po nás tu zůstane zbídačený stát a beznaděj.