Nákup dvakrát týdně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115957
19.11.20 12:29

@mado mně to přišlo, že jsou prostě z médií vystrašení, vždyť se hlásalo, jak se třetina lidí nedostane vůbec do obchodu. Tak jasně, spousta tam nemusí chodit tak často, ale házet všechny do jednoho pytle? A celkově ta nevraživost vůči seniorům je dost hnusná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
19.11.20 12:34
@ontarova.stara píše:
Tak pokud si na to da margarin a nejaky prusvitny platek sunky, tak asi ano. U nas deti snidaji vejce, jogurty, sunku od kosti, goudu (samozrejme ne vse naraz), oblibeny je tvaroh s pazitkou a jeden kus peciva. Plus ovoce ci zeleninu. Tri rohliky sni tak delnik, coz jich se netyka. Pak nema byt dnesni mladez obezni, kdyz misto bilkovin a ovoce/zeleniny futruje tri rohliky.

edit-muj pubos studuje stavarinu (drevostavby), takze lita v ramci praxe po strechach i krovech a davno zjistila, ze nejlepsi je dat si do zaludku nejakou tu bilkovinu, sacharidy z ovoce a kousek peciva. Po trech rohlicich by pry mela tezke bricho.
Ale je fakt, ze denne mame teplou veceri ;).

Příspěvek upraven 27.10.20 v 19:21

Můj syn v pubertě byl otesánek. Takže to bylo pečivo pořád, jinak by sežral nás. Poobědval, klidně vepřovou s knedlíky a se zelím ze dvou talířů, zalil litrem mlíka! a za dvě hodiny táhl z mrazáku pizzu, že hlad. Pak byla svačina tři čtyři chleby, a večeře. A večer ještě něco malého zakousnout, aby do rána neposel hlady. Stačilo málo, třeba jedna dvě pizzy z mrazáku. Brali jsme je ve velkém. No přežili jsme, a obézní skutečně nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.11.20 12:36

Jednou za měsíc velký, každý den pro pečivo, jednou za týden pro např. brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
19.11.20 12:42

@aiwwa Mně se hrozně líbí, že je život spravedlivej. Že nakonec i tady z těch všech lidí budou důchodci. A mladí jim budou dávat sežrat všechno - důchody, zavazeni v MHD, fronty v obchodech, všechno. Jediné, co mě štve je, že u toho už asi nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115957
19.11.20 12:44
@inkakřivák píše:
@aiwwa Mně se hrozně líbí, že je život spravedlivej. Že nakonec i tady z těch všech lidí budou důchodci. A mladí jim budou dávat sežrat všechno - důchody, zavazeni v MHD, fronty v obchodech, všechno. Jediné, co mě štve je, že u toho už asi nebudu.

No, asi tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13884
19.11.20 12:45

Nejen senioři chodí do krámu denně. Ale u nich se až tak nedivím. Kdybych byla ráda, že půjdu pár kroků, taky si jdu na nákup raději každý den, než pak řešit, kam dám těžkou tašku.
Jinak k názvu tématu, už je to malinko mimo… ale sousedi mají 3 děti (kluk 14 let, holky 12) a nakupují jednou za 14 dní. Spousta věcí jim jde rovnou do mrazáku.
My jsme 2 a nákup jednou týdně je moje maximum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
19.11.20 12:49
@aiwwa píše:
jako že nemůžeš žít normálně, protože důchodci chodí nakupovat?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
19.11.20 13:03

Ach jo, nejdřív to byli lyžaři, pak horníci, dovolenkáři, pendleři, teď důchodci. Napadlo vás, že ty důchodci třeba o žádná opatření nestojí? Že jsou to lidé, kteří toho mají hodně za sebou, ale poměrně málo před sebou? Ví, že jim zbývají roky, možná měsíce života a tak ho chtějí prožít a ne živořit zavření a vystrašení každý sám za svým oknem, jen s katastrofickými zprávami z televize? Oni nemůžou za to, že v jejich jménu vláda zavřela školy, hospody. Kdybyste se těch staříků před Kauflandem zeptali, tak by Vám pravděpodobně řekli, že toho mají plné zuby stejně jako vy.

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
19.11.20 15:56
@inkakřivák píše:
Můj syn v pubertě byl otesánek. Takže to bylo pečivo pořád, jinak by sežral nás. Poobědval, klidně vepřovou s knedlíky a se zelím ze dvou talířů, zalil litrem mlíka! a za dvě hodiny táhl z mrazáku pizzu, že hlad. Pak byla svačina tři čtyři chleby, a večeře. A večer ještě něco malého zakousnout, aby do rána neposel hlady. Stačilo málo, třeba jedna dvě pizzy z mrazáku. Brali jsme je ve velkém. No přežili jsme, a obézní skutečně nebyl.

Přesně tak, někdo v pubertě jí opravdu hodně. Náš mladej sní ke snídani osm rohlíků s nutellou nebo máslem a medem neBo domácí marmeládou. Chleba peču doma, ale taky klidně sní celý za den. Teď jsme kupovali celé prase a dělali jitrnice a tlacenky. Za dva dny snědli s manželem dvě tříKulové tlačenky s tunou pečiva. Plus máme teplý oběd a večeři. Teda jednu, syn má ty večeře tak tři. A mít jeden nebo dva rohlíky na snídani, tak to snad zkolabuje od hladu. Většinou máme na snídani buchtu, koláč nebo různé skleničky s ovocem, piškoty, smetana, čokoláda nebo třeba pudink. To sní tak dvě skleničky nebo půlku pekáče buchty, ale protože musí zůstat pro ostatní, vzdy se dojí těma rohlíkama. Nedovedu si představit nejíst tolik pečiva, tak nás všechny sežere. Sní omelety z deseti vajec a osm rohlíků, to nevím kolik by těch vajec muselo být, aby neměl hlad, kdyby měl jen jeden rohlík. To samé pak ke svačině do školy, taky tašku jídla a nejvíce pečivo, různé domácí bagety s hromadou šunky, sýra, zeleniny. Naštěstí, že ho baví vařit i péct a dost mi s tím pomáhá, jinak bychom museli najmout kuchařku. A to je hrozný hubeñour i přes tričko mu je vidět každá kost. Má přes 190 cm a něco málo přes 60 kilo. Teď prý 63, hlídá si to, chce nabrat a zatím se nedaří.

• Citovat
  • Upravit
32123
19.11.20 15:59

@Katchulina Tak takhle to ti moji daleko nedotáhli :mrgreen: to snad není ani možný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
19.11.20 16:14
@inkakřivák píše:

Já jsme to nikdy nepochopila, asi mám přílišný vztah k prarodičům a nechodím na akce do obchoďáků. (Nakupuji podle akce, ale té co mě cvrnkne do nosu když si jdu pro ovoce) Protože jsem nikdy nezažila situaci, proč na staré lidi nadávat. Naopak když vidím starého zmateného člověka, ráda pomohu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115957
19.11.20 16:17
@Altavista píše:
Já jsme to nikdy nepochopila, asi mám přílišný vztah k prarodičům a nechodím na akce do obchoďáků. (Nakupuji podle akce, ale té co mě cvrnkne do nosu když si jdu pro ovoce) Protože jsem nikdy nezažila situaci, proč na staré lidi nadávat. Naopak když vidím starého zmateného člověka, ráda pomohu :nevim:

Hlavně většině nezbude nic jiného než číhat na ty akce. Určitě nechodí po akcích, že by je to bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
19.11.20 16:23
@aiwwa píše:
Hlavně většině nezbude nic jiného než číhat na ty akce. Určitě nechodí po akcích, že by je to bavilo.

Tohle bude myslím částečně o povaze, ta akce tam bude i později, než v 7 ráno, nebo v kolik jsem vídala stát lidi před Kauflandem, když jsem se dopravovala na přednášky.

Ale prostě, chodí tam, tak ať tam proboha chodí, oni Covid nevytvořili. Lidi co cestují nejsou větší ohrožení (lynč za cizinu) pro nás ostatní. Další věc co nechápu a tak.

To hledání problémů a viníka, z čeho to sakra pramení, nuda? Nebo je to pocit, mám se blbě, ať oni taky a oni za to mohou?

• Citovat
  • Upravit
3745
19.11.20 17:21
@carsa píše:
Ach jo, nejdřív to byli lyžaři, pak horníci, dovolenkáři, pendleři, teď důchodci. Napadlo vás, že ty důchodci třeba o žádná opatření nestojí? Že jsou to lidé, kteří toho mají hodně za sebou, ale poměrně málo před sebou? Ví, že jim zbývají roky, možná měsíce života a tak ho chtějí prožít a ne živořit zavření a vystrašení každý sám za svým oknem, jen s katastrofickými zprávami z televize? Oni nemůžou za to, že v jejich jménu vláda zavřela školy, hospody. Kdybyste se těch staříků před Kauflandem zeptali, tak by Vám pravděpodobně řekli, že toho mají plné zuby stejně jako vy.

Souhlasím!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
19.11.20 17:44

@aiwwa Spíš je v tom neustálé srovnávání. Dělám to podvědomě taky. Třeba vidím krásné boty, no ale za dva tisíce? Se zbláznil? Pak si řeknu nebuď blbá, za komunistů staly mnohem víc, třeba pětistovku. Jenže na to musíš pořád myslet. A s těmi akcemi to je prostě ono. Za prvé ta cena se aspoň o trošku přiblížila té kdysi, za druhé nutnost šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný