Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
STAČÍ? Prymula říkal že stačí. Doma čtyři děcka a dva dospělí. Dva puboši se spotřebou menšího a středního tanku. 15 rohlíků na snídani není problém. Půlka chleba denně. Obden peču nebo kupuju buchtu. Asi litr mléka denně. Denně oběd pro 6 lidí, večeře co dům dá, resp.co nestihnou vytahat na svačinu a jen tak. Nakupuji obden, vleču dvě velké tašky- ono těch 30 rohlíků a chleba zabere dost místa… plus dvakrát do měsíce supermarket - maso, drogerie, mléko, nějaká ta zelenina… Asi - jistě bych to stáhla na dva nákupy týdně. Ale vyvolává to ve mě cukání koutků. Si představuji jak kráčím do místního coop s dvoukolákem. No a kdyby se rodiče rozhodli že se izolují, pořídila bych větší dvoukolák ![]()
Co vy? Především větší rodiny s pubertálními detmi - Jak zásobujete rodinu v tomto čase? Máte už dvoukolák?
Téma je pro odlehčení, nijak nezpochybňuji potřebu zabrzdit růst počtu nakažených.
Dělám hlavní nákup v nedeli (maso, přílohy, ovo, zel, mouky atd) a pat cca ve středu dokupuje manžel co dojde či dochází a v pátek na víkend takže se skoro vejdu
@elda nereálné. Autem by to šlo, ale zase to by byla přervaná lednice
2× týdně kdybych byla sama, ale s dětma to nejde. Nakoupím a pak nejmladší otevře lednici a prý tam nic není
nakupuji většinou denně, nebo když jde i manžel a udělá se velký nákup tak obden ![]()
Ideální čas přestat se přežírat a trochu se uskromnit. Hlady neumřete.
Já, manžel, kojenec - nakupuji jednou týdne autem a pak tak ve středu jdu pro pečivo nebo to co zapomenu pěšky s kočárem. Ale lednice je vždy po nákupu narvana no. O moc víc lidi by z toho asi týden nevyzilo, když uvazim ze tam je ještě vždy i uvarene jídlo. Maso do mrazáku kupuju cca jednou za 14 dni.
Jsme 2, ja a osmileta..2× tydne by nam nakupovat stacilo..ale u vetsich rodin si to neumim predstavit
Tak my máme děti tři, zatím malé, ale rozežrané. Když jsou doma, tak mám pocit že jsem celé dny v kuchyni. Buď vařím nebo chystám svačiny. Nám teda stačí i jeden nákup týdně, protože jeden nákup u nás trvá cca 1,5 hodiny, zaplní 4 ikea tašky a stojí 4000,–. Já ráda omezím takové ty nákupy, kdy jdu pro jednu věc, protože si miláčkové vzpomněli, že něco chtějí a mě na to chybi jedna ingredience. Tyhle nákupy mě totiž vždycky stojí alespoň pět stovek. Jinak doporučuji velký mrazák, my máme pulťák a vejde se tam i sposta pečiva.
Co říkal Prý Mula je mi úplně jedno.
Nám stačí nákup jednou za týden. Někdy i jednou za 10 dní.
Pečivo si peču sama, takže to mám lepší a nemusím tam lítat 2-3× za týden. Zeleninu a ovoce kupuji na trhu. Pokud je teda sezona. Jinak rovnou s nákupem. Málo kdy se stane, že je potřeba jít častěji. Takže 1-2× za týden je úplně na pohodu.
Peč si pečivo sama doma taky a nemusíš se s ničím tahat ![]()
Moc času to nezabere a je to lepší než ty kupované…
jinak dvoukolák nepotřebuji. Mám čtyřkolák ![]()
Tak my děláme jeden velký nákup týdně, teď jezdí jen manžel do supermarketu. A já skočím tak 2-3× týdně do pekárny, pro maso nebo do menšího obchodu u domu. Je nás 5-6 a lednici a mrazák nemám nic extra. Zásoby máme, ale pečivo, jogurty, zelenina atd se musí nakupovat průběžně. Varim každý den, na dva dny pro všechny nemám dost velké hrnce a pánve. A místo v lednici. Na dva dny vyjde tak polívka když udělám aspoň 3 litry.
Díkybohu že tak často do obchodu nemusím. Denně peču chléb + párkrát do týdne něco sladkého, mouku berem ze mlýna po 25kg. Ovoce a zeleninu máme většinou vlastní uskladněnou ve sklepě nebo zavařenou/zamraženou. Mléka je teď málo (máme kozy) ale na pudink nebo do těsta to stačí bohatě, vejce taky denně nasbírám. Maso na mrazáku, něco ještě běhá živé po dvoře.
Jsme dva dospělí a tři větší děti. Ale dokážu si představit i bez produkce vlastních potravin vyjít s nákupem 1× za 14 dní, jen tedy asi je zas problém se skladováním u lidí žijících v paneláku.
2 dospělí + 2 děti. Nákup jednou za týden, až dva. Nepotřebovat čerstvou zeleninu, tak jezdíme nakupovat i méně často. Takže myslím, že nákup pro 6členou rodinu se dá pořídit 2× týdně.
Příspěvek upraven 27.10.20 v 17:29
Jen pro zajímavost, kolik za to jídlo dáte měsíčně? 🤔
U nás děti tolik nesni, tak nám stačí nákup klidně jednou za týden až 10 dnů… Jednou týdně pak nakupuji pro štěně, protože sní kolem 2 kg masa denně a mrazák není bohužel nafukovací..
@Šmoulice no, pečivo jsem pekla na jaře. Zabila jsem tím půl dne a za dva dny jsem pekla zas. Teď peču málo, protože buď mi do toho leze sobě nebezpečné batole, nebo nemám čas nebo nemá prcka kdo pohlídat, ať to udělám v klidu.