Nákup dvakrát týdně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2612
27.10.20 17:18

Nákup dvakrát týdně

STAČÍ? Prymula říkal že stačí. Doma čtyři děcka a dva dospělí. Dva puboši se spotřebou menšího a středního tanku. 15 rohlíků na snídani není problém. Půlka chleba denně. Obden peču nebo kupuju buchtu. Asi litr mléka denně. Denně oběd pro 6 lidí, večeře co dům dá, resp.co nestihnou vytahat na svačinu a jen tak. Nakupuji obden, vleču dvě velké tašky- ono těch 30 rohlíků a chleba zabere dost místa… plus dvakrát do měsíce supermarket - maso, drogerie, mléko, nějaká ta zelenina… Asi - jistě bych to stáhla na dva nákupy týdně. Ale vyvolává to ve mě cukání koutků. Si představuji jak kráčím do místního coop s dvoukolákem. No a kdyby se rodiče rozhodli že se izolují, pořídila bych větší dvoukolák ;)
Co vy? Především větší rodiny s pubertálními detmi - Jak zásobujete rodinu v tomto čase? Máte už dvoukolák?

Téma je pro odlehčení, nijak nezpochybňuji potřebu zabrzdit růst počtu nakažených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
27.10.20 17:21

:nevim: Dělám hlavní nákup v nedeli (maso, přílohy, ovo, zel, mouky atd) a pat cca ve středu dokupuje manžel co dojde či dochází a v pátek na víkend takže se skoro vejdu

• Citovat
  • Upravit
59357
27.10.20 17:22

@elda nereálné. Autem by to šlo, ale zase to by byla přervaná lednice :lol: 2× týdně kdybych byla sama, ale s dětma to nejde. Nakoupím a pak nejmladší otevře lednici a prý tam nic není :mrgreen: nakupuji většinou denně, nebo když jde i manžel a udělá se velký nákup tak obden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
27.10.20 17:22
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
27.10.20 17:25

Ideální čas přestat se přežírat a trochu se uskromnit. Hlady neumřete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
27.10.20 17:25

Já, manžel, kojenec - nakupuji jednou týdne autem a pak tak ve středu jdu pro pečivo nebo to co zapomenu pěšky s kočárem. Ale lednice je vždy po nákupu narvana no. O moc víc lidi by z toho asi týden nevyzilo, když uvazim ze tam je ještě vždy i uvarene jídlo. Maso do mrazáku kupuju cca jednou za 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.10.20 17:26

Jsme 2, ja a osmileta..2× tydne by nam nakupovat stacilo..ale u vetsich rodin si to neumim predstavit

• Citovat
  • Upravit
776

Tak my máme děti tři, zatím malé, ale rozežrané. Když jsou doma, tak mám pocit že jsem celé dny v kuchyni. Buď vařím nebo chystám svačiny. Nám teda stačí i jeden nákup týdně, protože jeden nákup u nás trvá cca 1,5 hodiny, zaplní 4 ikea tašky a stojí 4000,–. Já ráda omezím takové ty nákupy, kdy jdu pro jednu věc, protože si miláčkové vzpomněli, že něco chtějí a mě na to chybi jedna ingredience. Tyhle nákupy mě totiž vždycky stojí alespoň pět stovek. Jinak doporučuji velký mrazák, my máme pulťák a vejde se tam i sposta pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15397

Co říkal Prý Mula je mi úplně jedno.
Nám stačí nákup jednou za týden. Někdy i jednou za 10 dní.
Pečivo si peču sama, takže to mám lepší a nemusím tam lítat 2-3× za týden. Zeleninu a ovoce kupuji na trhu. Pokud je teda sezona. Jinak rovnou s nákupem. Málo kdy se stane, že je potřeba jít častěji. Takže 1-2× za týden je úplně na pohodu.

Peč si pečivo sama doma taky a nemusíš se s ničím tahat :)
Moc času to nezabere a je to lepší než ty kupované…
jinak dvoukolák nepotřebuji. Mám čtyřkolák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
27.10.20 17:27

Tak my děláme jeden velký nákup týdně, teď jezdí jen manžel do supermarketu. A já skočím tak 2-3× týdně do pekárny, pro maso nebo do menšího obchodu u domu. Je nás 5-6 a lednici a mrazák nemám nic extra. Zásoby máme, ale pečivo, jogurty, zelenina atd se musí nakupovat průběžně. Varim každý den, na dva dny pro všechny nemám dost velké hrnce a pánve. A místo v lednici. Na dva dny vyjde tak polívka když udělám aspoň 3 litry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
27.10.20 17:27

Nechodím nakupovat skoro vůbec :mrgreen: 1× za měsíc zhruba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
27.10.20 17:28

Díkybohu že tak často do obchodu nemusím. Denně peču chléb + párkrát do týdne něco sladkého, mouku berem ze mlýna po 25kg. Ovoce a zeleninu máme většinou vlastní uskladněnou ve sklepě nebo zavařenou/zamraženou. Mléka je teď málo (máme kozy) ale na pudink nebo do těsta to stačí bohatě, vejce taky denně nasbírám. Maso na mrazáku, něco ještě běhá živé po dvoře. :lol: Jsme dva dospělí a tři větší děti. Ale dokážu si představit i bez produkce vlastních potravin vyjít s nákupem 1× za 14 dní, jen tedy asi je zas problém se skladováním u lidí žijících v paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9642

2 dospělí + 2 děti. Nákup jednou za týden, až dva. Nepotřebovat čerstvou zeleninu, tak jezdíme nakupovat i méně často. Takže myslím, že nákup pro 6členou rodinu se dá pořídit 2× týdně.

Příspěvek upraven 27.10.20 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745

Jen pro zajímavost, kolik za to jídlo dáte měsíčně? 🤔
U nás děti tolik nesni, tak nám stačí nákup klidně jednou za týden až 10 dnů… Jednou týdně pak nakupuji pro štěně, protože sní kolem 2 kg masa denně a mrazák není bohužel nafukovací..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
27.10.20 17:31

@Šmoulice no, pečivo jsem pekla na jaře. Zabila jsem tím půl dne a za dva dny jsem pekla zas. Teď peču málo, protože buď mi do toho leze sobě nebezpečné batole, nebo nemám čas nebo nemá prcka kdo pohlídat, ať to udělám v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný