Nákup dvakrát týdně

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1069
18.11.20 09:18
@Baba píše:
Jací důchodci? Ti, co ty vidíš. Kolik jich sedí doma? Procenta?
Už mě to nadávání na důchodce nebaví.A jo, můžu se potento, protože se žádná katastrofa, aby k většině omezení význam byl, nekoná.

Já třeba chodím normálně do práce, nakupuji důchodcům v rodině a v okolí. Ale manžel pracuje v potravinách a to co tam důchodci vymýšlejí, bys nevymyslela. Jdou si pro pití, za hodinu pro tři rohlíky, potom si vzpomenou že jim dochází cukr, potom dostanou chuť na párky. A tohle dělá 90% důchodců každý den, protože dokud jim to Andrej nezakaze, nebude je to zajímat a do obchodu budou z nudy courat pořád. Asi je pro jejich mozky moc náročné, napsat si nákupní seznam a jít na nákup jednou týdně.

A i když jsem o hodně mladší než důchodci, tak do obchodu lezu jenom dvakrát měsíčně, jednak mě to nebaví a jednak mám po úraze problém s chůzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.11.20 09:20
@krajta píše:
Já třeba chodím normálně do práce, nakupuji důchodcům v rodině a v okolí. Ale manžel pracuje v potravinách a to co tam důchodci vymýšlejí, bys nevymyslela. Jdou si pro pití, za hodinu pro tři rohlíky, potom si vzpomenou že jim dochází cukr, potom dostanou chuť na párky. A tohle dělá 90% důchodců každý den, protože dokud jim to Andrej nezakaze, nebude je to zajímat a do obchodu budou z nudy courat pořád. Asi je pro jejich mozky moc náročné, napsat si nákupní seznam a jít na nákup jednou týdně.A i když jsem o hodně mladší než důchodci, tak do obchodu lezu jenom dvakrát měsíčně, jednak mě to nebaví a jednak mám po úraze problém s chůzí.

Jasně, 90% důchodců :roll:
To nemá cenu, seš fakt hnusná. Jejich mozky… taky budeš důchodce
Je to jejich věc a navíc obchody rizikový nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
18.11.20 09:22

Manžel jezdí nakoupit brzo ráno /7:00/, aby potkal, co nejméně lidí. Dnes v obchodě (velký řetěžec) byl omezený počet nákupních vozíků a košíků a bez nich dovnitř nepustili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
18.11.20 09:23

Byla jsem nakoupit v Albertu na velmi vytíženém místě. Je omezený počet košíků (pokud jsem to pochopila správně) ale i přesto že byl obchod plný jako obvykle košíky pořád byly. Takže to zase tak hrozný není. Nakoupila jsem úplně stejně jako kdykoliv jindy. Nikdo na nic nečekal, fronty se nekonaly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
18.11.20 09:26
@Baba píše:
Jasně, 90% důchodců :roll:
To nemá cenu, seš fakt hnusná. Jejich mozky… taky budeš důchodce
Je to jejich věc a navíc obchody rizikový nejsou.

Nechej se zaměstnat v hypermarketu aspoň na dva dny, ať víš o čem mluvíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.11.20 09:27
@krajta píše:
Nechej se zaměstnat v hypermarketu aspoň na dva dny, ať víš o čem mluvíš. :mavam:

Já na kase dělala :roll:
A jak to souvisí s tím, že nemáš tucha kolika procent důchodců se to týka?
Fakt akorát na někoho ukazovat prstem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.20 09:28
@krajta píše:
Já třeba chodím normálně do práce, nakupuji důchodcům v rodině a v okolí. Ale manžel pracuje v potravinách a to co tam důchodci vymýšlejí, bys nevymyslela. Jdou si pro pití, za hodinu pro tři rohlíky, potom si vzpomenou že jim dochází cukr, potom dostanou chuť na párky. A tohle dělá 90% důchodců každý den, protože dokud jim to Andrej nezakaze, nebude je to zajímat a do obchodu budou z nudy courat pořád. Asi je pro jejich mozky moc náročné, napsat si nákupní seznam a jít na nákup jednou týdně.A i když jsem o hodně mladší než důchodci, tak do obchodu lezu jenom dvakrát měsíčně, jednak mě to nebaví a jednak mám po úraze problém s chůzí.

S těma 90% plácáš nesmysly. Přestaň na ně pořádat hony na čarodějnice. Pokud mají důchodci auto a mrazák tak jedou nakoupit jednou týdně. Ale pokud mají tahat nákup v ruce a doma max ledničku, tak musí jít nakoupit obden. Starý pečivo asi nebudou žmoulat, jen aby tě neiritovali…Bodejť by tobě nestačilo jít nakupovat dvakrát měsíčně, když ti chlap dělá v potravinách, to se to pak machruje. Stejně jako těm, co mají možnost dovozu potravin, ale o tom si může většina lidí jen nechat zdát. Pro čtyřčlenou rodinu jedu nakoupit jednou týdně a to mám narvaný auto. Pro pečivo musím logicky častěji.

• Citovat
  • Upravit
48
18.11.20 09:33

Osobně v tom problém nevidim. Pokud tam někteří jedinci nebudou ocmrdovat hodinu dvě nebo několikrát za den, dá se to zvládnout. Největší frmol asi bude až budou lidi chodit z práce, to bych do krámu radši ani nešla. Jinak třeba v takovým Polsku mají akorát vymezené hodiny pro důchodce ale i mimo tyto hodiny tam moc lidí nepotkáte. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.11.20 09:33

Děkuji všem, co napsali svou osobní zkušenost… S malými dětmi, psem, kočkou a 1 lednicí, prostě na nákup jednou týdně musíme, a protože platí ode dneška nová pravidla, tak mě jen zajímalo, jak to vypadá v praxi, at mám představu, s čím počítat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.11.20 09:35
@Betty.Cz píše:
Osobně v tom problém nevidim. Pokud tam někteří jedinci nebudou ocmrdovat hodinu dvě nebo několikrát za den, dá se to zvládnout. Největší frmol asi bude až budou lidi chodit z práce, to bych do krámu radši ani nešla. Jinak třeba v takovým Polsku mají akorát vymezené hodiny pro důchodce ale i mimo tyto hodiny tam moc lidí nepotkáte. :lol:

To je super tabulka, děkuji, vůbec jsem neměla představu, kolik lidí teď do obchodu může, podle těch čísel by to mělo být v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
18.11.20 09:35

Byla jsem dneska dopoledne (kolem 9) v Brně v Lidlu, byl prázdný, košíků bylo dost.

Příspěvek upraven 18.11.20 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.11.20 09:36

@Aletheia ja ted prisla z alberta taky teda na malem měste. Rano po 8h kdyz jsem sla ze zs pro snidani detem doma tam bylo poloprazdno zadne fronty na pohodu. Ted jsem se vrátila z nakupu babickam a uz to byly jatka fronty na kosiky venku ochranka u dveri reseni pousteni lidi. Bez vozejku se nesmi do kramu. Venku hadajici se duchodci cekani az nekdo vyjde preda jim vozik ktery neprosel dezinfekci hezky z ruky do ruky uzasny. Nechci ti videt az pujdou lidi z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.11.20 09:38

@Beckyttine5 delam nakup x krat týdne hlavne zelenina maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
18.11.20 09:38
@krajta píše:
Nechej se zaměstnat v hypermarketu aspoň na dva dny, ať víš o čem mluvíš. :mavam:

no jasně, kvůli tobě se důchodci rozhodnou umřít hlady, aby tebe nebo tvého manžela neobtěžovali
víš, že někteří z nich mají Alzheimera a nepamatují si, co doma mají a nemají, že nemají sílu v rukou a velký nákup neunesou?
ty píšeš, že máš problém s chůzí už teď, vzpomeň si, až budeš stará a přibudou ti další zdravotní neduhy
a ne, opravdu každý nemá manžela pracujícího v potravinách, aby mu všechno donesl

• jsi docela sobecká a nepřejícná
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.11.20 09:40

@krajta

Umírej si smíchy jak chceš, ale my nejsme naši předci a ani nezijeme za války, na to se dost často zapomíná koukám. Jsme léta na něco zvyklí, takže chtít po všech aby se najednou vzdali všech svých zvyklosti je těžký. A co se důchodců tyče, je dobře ze chodí, neboť cesty do kramu jsou dost často jejich jediný pohyb/prochazka za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný