Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Natálka26 píše:
Aha, tak tady je ten problém. Dva pracující a nemají na to, aby mohli nakupovat denně. Už chápu tj zášť vůči důchodců, kteří mohou nakupovat denně, protože jsou hrozné bohatý a jako bonus si k důchodu můžou najít druhou, třetí práci.![]()
![]()
![]()
Ty si opravdu jplne mimo.
Mezi slovy nemůžou a nechtějí ke rozdíl, jestli to nechapes
.
@aiwwa Můžou používat vozicky
a každý den chodit do obchodu opravdu není nutnost… spíš zvyk
@Annabela11 píše:
@aiwwa Můžou používat vozickya každý den chodit do obchodu opravdu není nutnost… spíš zvyk
Aspoň mají pohyb. Nechápu tady tu nevraživost.
@aiwwa píše:
Aspoň mají pohyb. Nechápu tady tu nevraživost.
A když se jdou projít do přírody pohyb nemají? Holt moda obchodních center, lidé nemaji jinou zábavu než chodit po obchodech.
@krajta píše:
A když se jdou projít do přírody pohyb nemají? Holt moda obchodních center, lidé nemaji jinou zábavu než chodit po obchodech.
Taky budeš stará.
@krajta dvakrát měsíčně? A co jíte další dny proboha? chodim jednou týdne. a říkám si ze je to málo. asi nemáš malý deti.
Mně nejvíce vadí jak berou pečivo bez rukavic, z 80% jsou to starsi lide, ale vidím i mladé. Podle mne jak jsou starší tak si nečtou ty cedule, že máji mit rukavice plus jsou na to zvyklí celý zivot, tak jim to nepřijde divne. Rukavem tam ometou ty zbývající, občas něco odhodí. My už kupujeme jen balené nebo rovnou v pekárně.
Dnes jsem byla po asi čtvrt roce v Globusu, protože babička zatoužila po prejtu a já měla doktora poblíž a tam teda regulovali počet vozíků a týpek hlídal, že každý člověk může dovnitř jen s vozíkem a to jedním na osobu. Když došli vozíky, lidi čekali venku až se nějaký vrátí. Až po chvíli mi došlo že je to asi novinka kvůli dnešnímu nařízení, protože lidi hodně čučeli a nadávali. Jinak jsem myslela, že je to tak celou koronu. přijde mi to celkem rozumný způsob, jak to uhlídat.
@Kazimíra Olejovka Tak i dnes to tak funguje že se nakupuje pro staré lidí
To bych zase netvrdila že ne.
@Simmcaa Fui,včera jsem zrovna koukala na dědu jak prehrabuje rohlíky.
Co koukám tak to dělají převážně důchodci…Známá dělá v Albertu u pečiva a říká že z 80%to dělají důchodci. Na upozornění nereagují a někteří se ještě rozčiluje.
@krajta Ty jsi fakt mimo
znám dost důchodci s nikdo z nich nelita x krát denně do obchodu. Případně jsou nakoupit obden nebo o několik dní… A nebo je zajišťuje rodina
@bse.pedro píše: … spousta lidí si jaksi neuvědomuje, že řada důchodců není zvyklá pracovat s PC a „chytrými mobily“, často je ani nevlastní a i kdyby ano, tak při nějakých 12000,–Kč důchodu by pro ně ani nebylo reálné nechávat si vozit nákupy z šíleně předražených „Košíků“
Pokud vím, tak:
Tím nemyslím nic proti/ pro důchodcům.
Ale to chození 3× denně do obchodu není určitě proto, že si nepamatují nákup, ale protože to je často jeden z mála možných kontaktů s lidmi.
Když byly minule vyhrazeny hodiny pro důchodce, tak tam stejně nejvíc chodili v „normální“ době. Přitom ten speciální čas je měl chránit.
Omezování počtu zákazníků na 15m2/1 ks je podle mě blb0st. Téměř určitě to způsobí větší možnost přenosu - košíky, fronty (s delší dobou v blízkosti jiných lidí)…
Příspěvek upraven 18.11.20 v 11:04
Ráno jsme v pred 8 byla v Lidlu. Měli tam ceduli, že to monitorují, ale nikde nikdo a uvnitř na pohodu. Ale ve špičce odpoledne bych čekala trochu tlačenici. Jestli má někdo tu možnost, tak bych jela brzy ráno