Nákup dvakrát týdně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
27.10.20 20:18
@elda píše:
Radši mlčím. Ještě byste si myslely že chlastám. Poradím toliko že z ověřených zdrojů lze odebírat i v plastových obalových materiálech- je to lehčí na odnos.

Zacinas se mi libit a myslim, ze pristi lockdown bychom mohli (jako rodiny) stravit spolecne. Vy budete jist pecivo za nas a my/ja chlastat za vas. Svet (a prumerna spotreba) bude v rovnovaze :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
44193
27.10.20 20:22
@Skaiqy píše:
Smůlu? Bydlím sice ve městě kde tyto služby fungují, nicméně vím že doručuji i do vzdálenějších lokalit..Já jen spíš nechápu proč lidí pořád hledají problém tam kde vysloveně není..když vím, že mám doma pár jedliku tak lapnu auto (pokud ho samozřejmě mám) a nakoupím větší zásoby..nebo peču..což je ta lepší varianta protože to vyjde finančně daleko líp než kupované.. co můžu si prostě udělám sama a je to :) od chleba, rohlíků, marmelád až po šunku :)

Jasně a do toho ještě zvládáš vyučovat doma ty 4 děti, co má zakladatelka a home Office nebo chodit do práce :mrgreen: Ja mám taky hodně dětí, taky vařím a peču, ale jsou dny, kdy děkuji osudu, že jdou koupit polotovary nebo ta pizza, kebab, menu s sebou domů.. Dělat si vše od základů jaksi není moje záliba, nikdy jsem se v tom nenašla. A zabere to spoustu času, který chci využít jinak.

A Tebou zmiňované eshopy s potravinami opravdu nezaváží úplně všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.20 20:27
@Kolarkaa píše:
@Skaiqy tak uplne vsude nezavazi.. lidi na vesnicich / mensich mestech maji proste „smulu“..

My bydlime na vesnici, je 10 km od mesta. Tesco sem zavazi. Ale nevyuzivame. Teda zatim nebyl duvod, aby se sluzba vyuzila. Je mozne, ze i na to jednou dojde.
Zas lidi na vsi moc nelituj. My mame dostatek mista, takze mame velky pultovy mrazak (to maji vsichni znami nebo rodina zijici v domech), kde se na zimu zasobujeme masem, ulozime svoje vypestky atd., kdyby bylo fakt zle, tak souseda nam bude nakupovat, kdyby neco chybelo nebo kolegove a to same my jim, kdyz bude nejhur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.10.20 20:29
@ontarova.stara píše:
Zacinas se mi libit a myslim, ze pristi lockdown bychom mohli (jako rodiny) stravit spolecne. Vy budete jist pecivo za nas a my/ja chlastat za vas. Svet (a prumerna spotreba) bude v rovnovaze :mrgreen:.

No dobře. Kdyby zbyl chleba, slepice pomohou. Víno nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 20:45

@elda Bubose nemám, mám kojene miminko a rozezrane batole. Teď jsme byli dohromady 20 dní v karanténě a izolaci. Na začátku karantény nám byl donesen nákup - dvě tašky jídla. A v pohodě jsme to zvládli. Pokud má rodina uskladnit větší nákup, tak nevidím problém vystačit si se dvěma nákupy týdne. Jde hodně o to, co člověk jí. A člověk nemusí mít každý den několik rohlíků a půlku chleba.

• Citovat
  • Upravit
2612
27.10.20 21:08
@Kelsey píše:
My bydlime na vesnici, je 10 km od mesta. Tesco sem zavazi. Ale nevyuzivame. Teda zatim nebyl duvod, aby se sluzba vyuzila. Je mozne, ze i na to jednou dojde.
Zas lidi na vsi moc nelituj. My mame dostatek mista, takze mame velky pultovy mrazak (to maji vsichni znami nebo rodina zijici v domech), kde se na zimu zasobujeme masem, ulozime svoje vypestky atd., kdyby bylo fakt zle, tak souseda nam bude nakupovat, kdyby neco chybelo nebo kolegove a to same my jim, kdyz bude nejhur.

Pultový mrazák jsme odstavili před pár lety. Spíše zavařujeme. Zasoby masa - vepře nepěstujeme. Králíky taky ne. Obojí máme vyzkouseno a nestojí to za to. Pouze toliko slepice - jsou téměř bezúdržbové, sezobou zbytky a odmění se vejci.
Zelenina - cibule, brambory, česnek - celoročně vlastní. Mrkev, petržel - sice máme, ale moc nevyužíváme.
Při denním vaření stejně ten obchod člověk potřebuje, i když má jakési vlastní suroviny. Brambory na 50 způsobů se fakt přejí. No a chodit okolo zahrady a pole není žádné terno. Moc se to neslučuje s dnešním očekávaným standardem péče o děti a zaměstnáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
27.10.20 21:08
@Pears206 píše:
Jasně a do toho ještě zvládáš vyučovat doma ty 4 děti, co má zakladatelka a home Office nebo chodit do práce :mrgreen: Ja mám taky hodně dětí, taky vařím a peču, ale jsou dny, kdy děkuji osudu, že jdou koupit polotovary nebo ta pizza, kebab, menu s sebou domů.. Dělat si vše od základů jaksi není moje záliba, nikdy jsem se v tom nenašla. A zabere to spoustu času, který chci využít jinak.A Tebou zmiňované eshopy s potravinami opravdu nezaváží úplně všude.

4 děti nemám, nicméně pokud jsou v pubertálním věku, jejich síly se dají využít ne? :)

Vidíš, já mám zálibu v pečení a tvoření věcí, v tom je asi rozdíl mezi námi..řídím se heslem „kdo chce, cestu si najde“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27870
27.10.20 21:26

Keď som nastúpila na materskú začali sme nakupovať raz za týždeň, nechcelo sa mi nákupom tráviť viac času ako je nutné. Viac menej tak fungujeme doteraz, najprv sa spotrebujú čerstvé potraviny, potom trvanlivé a ideme zas na nákup. Keď sme šli zo škôlky občas sme sa stavili v potravinách po džúsik alebo chrumky a už som vzala i pečivo a nemusela som doma piecť. Keď nie, upiekla som niečo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.10.20 21:33

@elda :palec:, my spis ten mrazak vyuzijeme.
Nejblizsi soused zivi od jara kazdy rok tri cuniky. Jednoho si nechavaji a zbytek prodaji znamym, rodine, maji moraky, husy, kaceny, takze to stejne. Takovy soused ma vyhody i nevyhody (smrad a mouchy to laka). Nekupuji toho zas tolik i prikupuji v reznictvi. Ale nejcasteji chodim na kureci u nas. Od jineho souseda kupujeme kraliky. A od mojich rodicu mame domaci ovci. Vajicka domaci od sousedu zatim. My jsme je letos nestihli poridit, zadit pristresek pro ne. Chlap furt nechtel. Ze je nechce. Tahle doba mi pomohla, ze jsem ho presvedcila, ze kdyby nic nebylo, nikam se nedostaneme nebo se nebude chtit, tak na konec te zahrady dojdeme pro vajicka a hned se vykouzli snidane nebo obed. Zbytky se vzdy najdou (ty zatim nosime bud vedle pasikum nebo slepicim). Zatim to krmime za plotem.
U nas se hodne delaji vyvary, takze spotreba korenovky je. A dyni vypestujeme a nakrajim kostky do mrazaku. To chteji polevku dynovou. Kdyz jede muz na nakup, tak dotahne zmrzliny. To bych mohla jit do trhu pod kastany prodavat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.10.20 21:46
@Skaiqy píše:
4 děti nemám, nicméně pokud jsou v pubertálním věku, jejich síly se dají využít ne? :)Vidíš, já mám zálibu v pečení a tvoření věcí, v tom je asi rozdíl mezi námi..řídím se heslem „kdo chce, cestu si najde“..

Ano, svoje dva puberťáky v kuchyni využívám. Většinou pomocí psychického vydírání pod pohrůžkou uzamknutí lednice, ztráty výhod, popř vyhrožuji ztrátou vlastního rozumu(a tím pádem by přišli o kuchařku, že ano)
Menší děti se zapojují sice s nadšením, ale znáte to…více škod než užitku. No a jelikož supluji paní učitelky a školní jídelny v kombinaci s HO, tak mi na vyvarovani moc energie nezbývá. Ani času. No jo, rychlovka na oběd a pak nemaj chodit chudáci děcka do ledničky na salám s rohlíkem :lol: a já do krámu na ty rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.10.20 21:53

Ja delam velky nakup jednou za 10 dnu. To kupuju masi na dalsich 10 dnu, co nedokazu spotrebovat hned, hazu do mrazaku. Delam i nemasita jidla, cili prokladam to tak nejak, aby to cca vyslo na tech 10 dnu. V ramci toho nakupu beru zeleninu, nejake syry a jogurty.

Manzel pak prubezne dokupuje mleko, chleba, pivo a drobnosti, co jsem zapomela. Ja budu do obchodu chodit tehdy, kdyz mi bude neco chybet. Tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.10.20 22:40

My jsme na jaře najeli na nákup jednou týdně a zatím se to vcelku drží.
Ale pečivo u nás moc nefrčí. Hodně jíme jíme knackenbroty, Tortily a pita chleby. Všechno domácí, jsou to rychlovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
27.10.20 23:15

U nás 2 dospělí a 2 školní děti nakupuji 2 x týdně. Jednou je to pečivo, zelenina, mléčné. Po druhé jdu na maso a ovoce. Lednici máme skoro až po strop a dva mrazáky k tomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.10.20 05:46
@Skaiqy píše:
Smůlu? Bydlím sice ve městě kde tyto služby fungují, nicméně vím že doručuji i do vzdálenějších lokalit..

Jsem si říkala, že to je blbost, ale Tesco už zaváží i do mojí rodné hroudy a to je skoro na konci světa :)

• Citovat
  • Upravit
gulas.medovy
28.10.20 05:57
@elda píše:
STAČÍ? Prymula říkal že stačí. Doma čtyři děcka a dva dospělí. Dva puboši se spotřebou menšího a středního tanku. 15 rohlíků na snídani není problém. Půlka chleba denně. Obden peču nebo kupuju buchtu. Asi litr mléka denně. Denně oběd pro 6 lidí, večeře co dům dá, resp.co nestihnou vytahat na svačinu a jen tak. Nakupuji obden, vleču dvě velké tašky- ono těch 30 rohlíků a chleba zabere dost místa… plus dvakrát do měsíce supermarket - maso, drogerie, mléko, nějaká ta zelenina… Asi - jistě bych to stáhla na dva nákupy týdně. Ale vyvolává to ve mě cukání koutků. Si představuji jak kráčím do místního coop s dvoukolákem. No a kdyby se rodiče rozhodli že se izolují, pořídila bych větší dvoukolák ;)
Co vy? Především větší rodiny s pubertálními detmi - Jak zásobujete rodinu v tomto čase? Máte už dvoukolák?Téma je pro odlehčení, nijak nezpochybňuji potřebu zabrzdit růst počtu nakažených.

Ten, kdo má tu možnost a bydlí ve velkých městech a jejich okolí, kde funguje rozvážková služba, by vůbec neměl jezdit do obchodů. My od jara pouze objednáváme z Rohlíku, Košíku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný