Nákup dvakrát týdně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
27.10.20 19:09
@bse.pedro píše:
Mě se teda 2-3 rohlíky na snídani pro děcko nezdá být moc… :nevim: 8)

Tak pokud si na to da margarin a nejaky prusvitny platek sunky, tak asi ano. U nas deti snidaji vejce, jogurty, sunku od kosti, goudu (samozrejme ne vse naraz), oblibeny je tvaroh s pazitkou a jeden kus peciva. Plus ovoce ci zeleninu. Tri rohliky sni tak delnik, coz jich se netyka. Pak nema byt dnesni mladez obezni, kdyz misto bilkovin a ovoce/zeleniny futruje tri rohliky.

edit-muj pubos studuje stavarinu (drevostavby), takze lita v ramci praxe po strechach i krovech a davno zjistila, ze nejlepsi je dat si do zaludku nejakou tu bilkovinu, sacharidy z ovoce a kousek peciva. Po trech rohlicich by pry mela tezke bricho.
Ale je fakt, ze denne mame teplou veceri ;).

Příspěvek upraven 27.10.20 v 19:21

• Citovat
  • Upravit
7355
27.10.20 19:09
@Alkata píše:
Ideální čas přestat se přežírat a trochu se uskromnit. Hlady neumřete.

Tak nám dej přehled Tvého rodinného stravování, ať se přiučíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.10.20 19:13
@Skaiqy píše:
Boha jeho to je zase diskuze..když Vám to nevyhovuje, začněte objednávat přes Rohlík, Košík nebo si nechte doručit z Tesca..věc vyřešena.. hledáme potíže kde nejsou?
:lol: :lol: :lol: moc ráda. Až dorazí tyto vymoženosti do místa mého bydliště, budu je využívat. Teď max rohlík do košíku. Ale ne v tescu, nejbližší je 30 km od baráku… vážně, ne všude tyto služby fungují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
27.10.20 19:14

@Skaiqy tak uplne vsude nezavazi.. lidi na vesnicich / mensich mestech maji proste „smulu“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.10.20 19:17

My mame hlavne problem s mistem, mala lednice, zadny mrazak a ulozne prostory tak tak..takze my chodi tak obden…pro ty netrvanlive veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 19:18

Na jare jsem nakupovala 2× tydne pro dve domacnosti (celkem 9 lidi), pohledy prodavacek na muj kosik byly strasne. Pak jsme presli na 2-3× tydne Kosik, ale cenove to dlo hodne nahoru a to nepocitam, ze seniori jsou zvykli na „sve“ potraviny a leckdy je Kosik nemel, radsi pak nechteli nic…
Ted nakupuju normalne, seniori nakupy odmitaji a co se tyce nas, 4× tydne proste do supermarketu jdeme. Kosik je pro nas varianta na nemoc nebo karantenu.

• Citovat
  • Upravit
3745
27.10.20 19:21
@mamina2017 píše:
@Beckyttine5 to máte bernardýna? :think:

Ne, bullmastifa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23960
27.10.20 19:26
@ontarova.stara píše:
Tak pokud si na to da margarin a nejaky prusvitny platek sunky, tak asi ano. U nas deti snidaji vejce, jogurty, sunku od kosti, goudu (samozrejme ne vse naraz), oblibeny je tvaroh s pazitkou a jeden kus peciva. Plus ovoce ci zeleninu. Tri rohliky sni tak delnik, coz jich se netyka. Pak nema byt dnesni mladez obezni, kdyz misto bilkovin a ovoce/zeleniny futruje tri rohliky.

edit-muj pubos studuje stavarinu (drevostavby), takze lita v ramci praxe po strechach i krovech a davno zjistila, ze nejlepsi je dat si do zaludku nejakou tu bilkovinu, sacharidy z ovoce a kousek peciva. Po trech rohlicich by pry mela tezke bricho.

Příspěvek upraven 27.10.20 v 19:18

Za nás běžně děti a mládež futrovaly 2-3 rohlíky s máslem nebo sýrem, nebo rohlík či chleba s máslem a medem nebo domácí marmeládou, k tomu většinou mlíko nebo kakao nebo čaj… A obézní jsme nebyli… :nevim: 8) A v létě, když jsme byli na prázdninách u babičky, to býval luxus, že jsme často měli na snídani i salám - Selský nebo Vysočinu, kilo salámu za cca 4hodinovou mzdu, k tomu skoro nonstop buchty, žrali jsme minimálně 5× denně, ale taky věčně lítali po venku a když si mě přijeli rodiče přijeli vyzvednout, tak se otec podezřívavě vyptával, jestli vůbec dostáváme nějaký jídlo, že mi po prázdninách vystupujou žebra… :lol: :lol: :lol: 8)
A dnes jím většinou 2× denně a jsem tlustej jako prase, i když aspoň 2× týdně nachodím minimálně 10km pěšky a denně kolem 100km autem… :roll: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.10.20 19:30

Je nás 6, děti 4-10 let. Na nákup chodím obden. My máme Tesco 400 metrů od domu, tam se úplně nevyplatí jet autem a pak tu půl hodiny kroužit a hledat místo k zaparkování a pak stejně stát 300 metrů od domu. Máme velkou spotřebu ovoce a zeleniny a to je dost těžké, takže jsem omezená tím, kolik jsem schopná na sebe navěsit. Pečiva zas tolik nesníme, kdyžtak upeču buchtu nebo nějaké palačinky, to je aspoň zdravější v tom, že to dělám z celozrnné mouky.
Tesco je většinou prázdné, tedy aspoň v tu dobu, kdy tam chodím já. Taky tam máme to počítadlo a dokonce už funguje :)

• Citovat
  • Upravit
74217
27.10.20 19:33
@andelka83 píše:
@Kelsey díky,uložila jsem si.
Mám i přímo mouku na chleba. Žitnou nemám, spaldovou běžně. Zkoušela jsem jednou, vůbec mi to nevykynulo. Tak zkusím další pokus. Manžel pečivo nejí, já s dětmi jo.

Myslim si, ze se nic nestane, kdyz se pouzije pouze spaldova. Mixuji to ruzne, ze nekdy dam opravdu 200g spaldovky a k ni 200g zitne. Jindy zitne uberu a pridam spaldove. Mi jde hlavne o tu slunecnici a seminka. Miluji slunecnicovy chleba. Jen nedavam do testa chia seminka, ze pak je takovy mokry ten chleba. Takze ty pouze hore na dekoraci. A je to fakt rychla priprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32897
27.10.20 19:45
@Kelsey píše:
Myslim si, ze se nic nestane, kdyz se pouzije pouze spaldova. Mixuji to ruzne, ze nekdy dam opravdu 200g spaldovky a k ni 200g zitne. Jindy zitne uberu a pridam spaldove. Mi jde hlavne o tu slunecnici a seminka. Miluji slunecnicovy chleba. Jen nedavam do testa chia seminka, ze pak je takovy mokry ten chleba. Takze ty pouze hore na dekoraci. A je to fakt rychla priprava.

Zkusím. Semínka různá mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.10.20 19:54
@bse.pedro píše:
Za nás běžně děti a mládež futrovaly 2-3 rohlíky s máslem nebo sýrem, nebo rohlík či chleba s máslem a medem nebo domácí marmeládou, k tomu většinou mlíko nebo kakao nebo čaj… A obézní jsme nebyli… :nevim: 8) A v létě, když jsme byli na prázdninách u babičky, to býval luxus, že jsme často měli na snídani i salám - Selský nebo Vysočinu, kilo salámu za cca 4hodinovou mzdu, k tomu skoro nonstop buchty, žrali jsme minimálně 5× denně, ale taky věčně lítali po venku a když si mě přijeli rodiče přijeli vyzvednout, tak se otec podezřívavě vyptával, jestli vůbec dostáváme nějaký jídlo, že mi po prázdninách vystupujou žebra… :lol: :lol: :lol: 8)
A dnes jím většinou 2× denně a jsem tlustej jako prase, i když aspoň 2× týdně nachodím minimálně 10km pěšky a denně kolem 100km autem… :roll: :nevim: 8)

neni to tak spatne, kdyz jsme se hodne snazili natahnout paze, tak jsme se v pase temer objali 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
27.10.20 20:06
@bse.pedro píše:
Co je to 20ks pečiva… :nevim: To může znamenat třeba 19 chlebů a 1 rohlík… :nevim: 8) :jazyk:

Jeeej, chleba moc nejíme. Je to směs ruznych kousek a 1 nebo 2 bagety. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.10.20 20:12
@ontarova.stara píše:
Ale co pecivo, bude-li pokracovat distancni vyuka a HO v cele domacnosti, bude nutne poresit zavazku vina. Nejsem orangutan, abych to tahala dvakrat tydne a s dvoukolakem (ktery navic nemam) jezdit do vinoteky je pro damu krapet zinantni :mrgreen:.

Radši mlčím. Ještě byste si myslely že chlastám. Poradím toliko že z ověřených zdrojů lze odebírat i v plastových obalových materiálech- je to lehčí na odnos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
27.10.20 20:15
@Kolarkaa píše:
@Skaiqy tak uplne vsude nezavazi.. lidi na vesnicich / mensich mestech maji proste „smulu“..

Smůlu? Bydlím sice ve městě kde tyto služby fungují, nicméně vím že doručuji i do vzdálenějších lokalit..

Já jen spíš nechápu proč lidí pořád hledají problém tam kde vysloveně není..když vím, že mám doma pár jedliku tak lapnu auto (pokud ho samozřejmě mám) a nakoupím větší zásoby..nebo peču..což je ta lepší varianta protože to vyjde finančně daleko líp než kupované.. co můžu si prostě udělám sama a je to :) od chleba, rohlíků, marmelád až po šunku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný