Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@BlaZenkaB píše:
Dnes jsem byla po asi čtvrt roce v Globusu, protože babička zatoužila po prejtu a já měla doktora poblíž a tam teda regulovali počet vozíků a týpek hlídal, že každý člověk může dovnitř jen s vozíkem a to jedním na osobu. Když došli vozíky, lidi čekali venku až se nějaký vrátí. Až po chvíli mi došlo že je to asi novinka kvůli dnešnímu nařízení, protože lidi hodně čučeli a nadávali. Jinak jsem myslela, že je to tak celou koronu. přijde mi to celkem rozumný způsob, jak to uhlídat.
rozumný způsob? že si lidé předávají vozíky z ručky do ručky? a dezinfekce je kde?
@Ivan PPZ
body k důchodcům - ne, opravdu celá populace důchodců nežije v Praze
@Ivan PPZ prosím tě, kde to takhle funguje? Můžeš to upřesnit? U nás, v provinciích, fakt ne… Tady není šance si nechat dovézt ani ten předraženej nákup, natož slevněnej…
@Ivan PPZ podivej se na zavozove uzemi tech eshopu a bude ti to jasny. Vsechny zavazi jen nejvetsi mesta a jejich periferie. Vyjimecne je to nekde jinde.
@Cenarius @Ivan PPZ Tesco opravdu vozí všude, klasické doručení kurýrem, takže cena za dovoz kolem stovky. Jenže u tohoto doručení rapidně klesá výběr výrobků, z potravin lze objednat pouze ty trvanlivé. Takže do obchodu fyzicky musíte pro zeleninu, máslo, maso, chleba… Nebo tam poslat někoho známého…
@kvetanak píše:
@Cenarius @Ivan PPZ Tesco opravdu vozí všude, klasické doručení kurýrem, takže cena za dovoz kolem stovky. Jenže u tohoto doručení rapidně klesá výběr výrobků, z potravin lze objednat pouze ty trvanlivé. Takže do obchodu fyzicky musíte pro zeleninu, máslo, maso, chleba… Nebo tam poslat někoho známého…
Tesco všude nevozí.
@Janli @Cenarius @kvetanak
To si asi nerozumíme. Já reagoval na Pedra, že si nemohou objednávat, protože PC, mobil a drahota. A tyhle argumenty jsou prostě malinko mimo. Jiná diskuze je, že se dá objednávat jen někde. A stále se tu bavíme o nákupech v „supermarketech“, takže je opravdu zbytečné do toho tahat problematiku lidí, kteří si nemají kde nakoupit a pod. Na to je pak jejich rodina, okolí, obecní úřad, neziskovky…
@Ivan PPZ píše:
Pokud vím, tak:
- „důchodci“ mohou v klidu dělat objednávky po telefonu. A nestojí to víc, jako třeba u banky.
- mají u části sortimentu lepší ceny a asi i dopravu zdarma
- ceny těhle e-shopů opravdu nejsou šíleně předražené, často jsou i levnější, než třeba Globus
Tím nemyslím nic proti/ pro důchodcům.
Příspěvek upraven 18.11.20 v 11:04
Ale to chození 3× denně do obchodu není určitě proto, že si nepamatují nákup, ale protože to je často jeden z mála možných kontaktů s lidmi.
Když byly minule vyhrazeny hodiny pro důchodce, tak tam stejně nejvíc chodili v „normální“ době. Přitom ten speciální čas je měl chránit.
Omezování počtu zákazníků na 15m2/1 ks je podle mě blb0st. Téměř určitě to způsobí větší možnost přenosu - košíky, fronty (s delší dobou v blízkosti jiných lidí)…
Prosím tě, můžeš mi říct, v jakým vesmíru žiješ…
![]()
Jen pár drobností…
V životě jsem neslyšel, že by někde, s výjimkou MHD byla nějaká sleva pro důchodce, rozhodně ne v supermarketech…
Jak si může důchodce, kterej neovládá internet, nemá žádný kontakty ani informace o možnosti závozu, objednat dovoz zboží… Nehledě na to, že ty všelijaký Košíky a Rohlíky mají spoustu věcí fakt pekelně drahejch…
Jedinej supermarket, kterej v okresním městě nabízí závoz potravin je Tesco… Mám ho 18km od baráku a jak jsem zjišťoval, pokud bych vůbec sehnal od nich závoz zboží, co je mi platný, že mi ho dovezou za 2 dny a v případě náporu třeba za tejden a když budu potřebovat jen blbý pečivo, zaplatím 60,–Kč za dopravu… To znamená, že nebudu tejden žrát a pak mi dovezou bochník chleba za kilo…
To si fakt může dovolit každej důchodce… Navíc Tesco je jeden z nejhnusnějších a nejdražších řetězců v okresním městě… Já tam jdu 2× do roka, když jedu kolem, protože jediný, co tam mají za dobrou cenu, jsou jednorázový propisky… ![]()
A i když je dost peněz, 15km od okresního města jsem v případě problémů totálně v pr.deli, protože kromě Tesca tu žádnej závoz neexistuje, včere večer jsem si to na netu zjišťoval, ani to slavný „Dámejídlo“ mi nedoveze žrádlo z hospody za 250,–, který si normálně v restauraci dávám za 100,–. KFC rozvoz taky neexistzje, protože neberou hotovost ani karty, chtějí nějakou platbu Payu, což nevím co je a pochybuju, že to ví někdo ve věku 60+…
![]()
@krajta píše:
A když se jdou projít do přírody pohyb nemají? Holt moda obchodních center, lidé nemaji jinou zábavu než chodit po obchodech.
Hele a proč tebe to tak trápí? Každý ať si svůj volný čas tráví jak chce. Nejsem nákupní maniak, ale bydlím v domě se zahradou, denně jsme na procházce v lese, po polích,.. fakt nevím, proč bych o víkendu když nemáme nic lepšího na práci nemohla jít do obchodního centra nakoupit hadry, boty, zajít na running, s detma do kina,.. teď to nejde, ale až tenhle stav pomine tak netuším proč bych nemohla a proč by to měl někdo soudit jako ty, ze musíme trávit čas tam.
@Kazimíra Olejovka píše:
Tak ono s pamětí ve stáří není moc slavné, ty mozku. Není naopak smutné, kolik důchodců je odkázáno samo na sebe a musí si sami dojít i pro blbej rohlík. Já nevím, no. Moji rodiče se o babičku a dědu starali a dělali jim nákupy, vozili k doktorovi…
Tak jsou i ti, kteri chodi kazdy den nakoupit, protoze chteji. Moje tchyne na vsi musi kazdy den ocihnout, co je kde novyho a pokecat s prodavackou. Tahne ji na osmdesat a nabidky na dovoz nakupu z nasi strany vytrvale odmita. Moje babicka chodivala taky kazdy den, vymetla penny u panelaku, vetnamce a zeleninu. Fakt kazdej den a to teta bydlela o vchod vedle a poctive ji jidlo nosila.
@aiwwa píše:
Tesco všude nevozí.
To už nejezdí Tesco, ale DPD.
@aiwwa píše:
Tesco všude nevozí.
Uz vozi. Tesco zasilka nebo tak nejak, nemaj teda komplet sortiment, ale da se vybrat. Fungovalo to uz nekdy zacatkem leta.
@větvička1 píše:
Uz vozi. Tesco zasilka nebo tak nejak, nemaj teda komplet sortiment, ale da se vybrat. Fungovalo to uz nekdy zacatkem leta.
už to tu bylo víckrát zmíněno, vozí trvanlivé potraviny, pečivo, ovoce a zeleninu, jogurty atd. ne - takže takový dovoz je na nic
@větvička1 píše:
moji rodiče bydlí na samotě a fakt k nim nejezdí žádný dovoz potravin.