Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Čekala jsem jestli otevřou obchody a nic.
Potřebovala bych pro sebe boty, těhotenské oblečení, kojící spodní prádlo, noční košile a nějaké doplňky do pokojíčku jako osvětlení…
Rodím asi za měsíc a jsem už značně nervózní.
Nevím ani jakou mám velikost, potřebuju vidět.
S internetu jsem se spálila.
A hlavně potřebuju kočárek a ten nejsem schopná vybrat na netu.
Ano, vím, že můžu vše objednat.
Ale třeba autosedačku jsem 2× vracela…
Mám možnost jet teď do Polska ze strany Jeseníků. Jsou tam prý obchody otevřené, jaké máte zkušenosti?
Má to cenu? Vyplatí se to?
Díky za tipy!
My tam tak byli krátce před Vánocemi a v pohodě, chtěla jsem jet zase, ale přítel říkal, že teď rozhodně ne, že bychom pak museli do karantény, četl to prý na internetu.
M9 rodiče byli včera normálně v kauflandu v těšíně a bez problémů..:) tak by se snad dalo zajet
Oficiálně po vstupu do Polska karanténa, po návratu nutnost testu. Takže oficiálně to nyní nejde ![]()
@Aliik
Aha a nějaká krátkodobá návštěva?
Třeba, že bych se nechala otestovat a test platil aspoň těch pár hodin?
Netuším, našla jsem toto:
Od 28. prosince 2020 platí na polských hranicích nová omezení týkající se prevence COVID-19. Občané Polska, dále občané zemí EU, EHP a Švýcarska, kteří překročí polské hranice (jak tvořící vnější hranici EU/Schengenu, tak i hranice vnitřní s ČR, SR a DE) již nebudou vyňati z karanténní povinnosti. Lidé cestující hromadnou dopravou budou po překročení hranice povinni absolvovat 10ti denní karanténu. Výjimku z karanténní povinnosti budou mít osoby s potvrzením o provedeném očkovaní proti COVID-19.
Původně to bylo do 17.1., nyní jsem našla aktualizaci do 31.1. Ale třeba má někdo lepší či aktuálnější info, já jen hledala ![]()
@Aliik To se týká těch co se cestují letadlem, autobusem apod…autem ne.
Tedy zakladatelkou zajet autem do polska a nakoupit co potřebuješ si můžeš