Napadení psem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
6.1.22 17:26
@Anonymní píše:
Ahoj,
stala se nám nemilá událost.
Kamarádka byla na procházce v parku, kde se potkala s pánem který cvičil svého psa (Staford). Dostali se spolu do potyčky, kde kamarádka řešila vodítko a bezpečnost. Při hádce se pán naštval asi natolik, že psa poštval na kamarádku. Ta ho v sebeobraně praštila, a zlomila psovi nohu.
Nevíte jak by se to mělo řešit? Spíše asi poprosím o odpovědi lidí co tomu rozumí z právní stránky, děkuji

Ty jsi trollík. A čím ho praštila? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
6.1.22 17:26

Helena Růžičková se nám reinkarnovala :mrgreen:???

• Citovat
  • Upravit
34322
6.1.22 17:30
@arinecka píše:
Já si tu situaci vůbec nedokážu představit teda :mrgreen: A už vůbec ne to, že by ten člověk na ní toho psa poslal.

Zadny bezny pes utocit na povel NEUMI.
To je totalni blbost.
Tohle umi psi ve sportovnim vycviku, u policie apod. A i ti mivaji casto problem „do cloveka“ mimo cvicak jit, musi se to ucit.

Bud se pes pokusil pana branit sam nebo po nem sla ta kamoska s bejsbolkou, jinak si to neumim predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
6.1.22 17:31

@arinecka to by sme v tv viděli reportáž našla se v parku hromada ženských ostatků :mrgreen:
Ale dobře pokud neměl pes vodítko a pes mi nic nedělal tak je mi to úplně buřt.
Nebo mohla jen zavolat měšťáky a jít dál. A ne se s někým hádat jak pipka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
6.1.22 17:34

Mimo jiné práce se psy dělám i figuranta. Pokud pán psa úmyslně vyslal, jak píšeš, byl teda nejpíš dál od kamarádky. Pes za pár sekund nabere takovou rychlost, ze opravdu v dosažné vzdálenosti člověka není možné jestě před zákusem zlomit psovi nohu. Takže kamarádka má buď zranění psem (musí řešit přes PČR) nebo se to nestalo jak tvrdí. Navíc cvičený pes co má zákus v sobě (většina teriérů ano), si před zákusem naskočí-ve vzdálenosti, kdy by na něj kamarádka dosáhla, aby mu tu nohu zlomila, by byl pes ve skoku/v letu. Na zlomení nohy psa je potřeba sakra síla, tzn s tou silou by ho spíš rozhodila z trajektorie letu. Nebo použila zbraň (obušek, nějakou tyč.. nevím), ale v tom případě se k pánovi a jeho psovi blížila se zbraní a ohrožovala je…něco mi na tom příběhu nesedí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
6.1.22 17:36

Navíc jen opravdový hnidopich se jde montovat do člověka a jeho psa, kteří spolu cvičí a okolí si nevšímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
6.1.22 17:41
@mandle-v-cokolade píše:
Navíc jen opravdový hnidopich se jde montovat do člověka a jeho psa, kteří spolu cvičí a okolí si nevšímají.

To jsou takové přechytralky. Když jsem měla psa (podotýkám jezevčík) chodili jsme běžně venčit na psí výběh. Běžně tam matky vypouštěly děti, asi jim mlíko znemožnilo číst cedule a láteřily, že jsou tam pejsci na volno. No jak asi jinak na psím výběhu, určeným městem. Mmj tam byl i prostor pro agility, kde ty dobromatky nechávaly děcka lozit a strašně se divily, že tam jsou psi.

• Citovat
  • Upravit
33225
6.1.22 17:41
@Lucie_Sx píše:
Zadny bezny pes utocit na povel NEUMI.
To je totalni blbost.
Tohle umi psi ve sportovnim vycviku, u policie apod. A i ti mivaji casto problem „do cloveka“ mimo cvicak jit, musi se to ucit.Bud se pes pokusil pana branit sam nebo po nem sla ta kamoska s bejsbolkou, jinak si to neumim predstavit.

Vždytˇprávě proto to píšu :D To by musel být od mala trénovanej na člověka, jinak to prostě neudělá. Jen v případě, že by ohrožoval někdo páníčka, to pak jo, ale jen tak na povel? Ono to všechno bude hodně jinak. Pravdu se ale asi nedozvíme, zakladatelka šla asi na kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
6.1.22 17:44
@JiříkMazlík píše:
@arinecka to by sme v tv viděli reportáž našla se v parku hromada ženských ostatků :mrgreen:
Ale dobře pokud neměl pes vodítko a pes mi nic nedělal tak je mi to úplně buřt.
Nebo mohla jen zavolat měšťáky a jít dál. A ne se s někým hádat jak pipka.

Přesně, taky nechápu, proč se do něj začala navážet. No jo no, asi si myslí, že si z ní každej sedne na zadek, a ono ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.22 17:53

To záleží na tom, co konkrétně chce kamarádka řešit, případně co chce řešit (nebo už řeší?) druhá strana sporu. V tomhle případě by bylo celkem zajímavé vědět, jak by děj popsal pán se psem. Psa ani pána se nezastávám, jsem kočkomil a bojím se psů nad velikost kočky, a o jejich občas nepovedených pánících si myslím svoje.
ALE
Kamarádka se měla obrátit na policii nebo městskou hlídku, jestli měla dojem, že se děje nějaká nepravost, sama bezpečnost v parku řídit nemá. Pokud v hádce zvedala hlas, případně k tomu gestikulovala a mávala rukama, koledovala si o průšvih, jednak to psi nemají rádi, jednak to berou jako ohrožení pána. Psa nikdo poštvat nemusel, mohl reagovat sám, pokud situaci vyhodnotil jako ohrožující.
Dojde-li ve věci k oficiálnímu šetření, bude se zjišťovat, jak vše proběhlo a jak se chovali účastníci situace. Podle zjištěného skutkového stavu to celé může skončit třeba pokutou pro nezodpovědného majitele psa nebo třeba soudním sporem o min. částečnou náhradu škody za léčbu psa. Je otázkou, zda už z některé strany vzešel podnět k nějakému řízení a zda to bude některá ze stran považovat za vhodné nebo nutné.
Btw dost dobře si neumím představit, že přeperu běsného stafforda a zlomím mu nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.22 18:06
@ontarova.stara píše:
Helena Růžičková se nám reinkarnovala :mrgreen:???

Tohle by nezvládla ani Helena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
6.1.22 18:12

Chodila jsem taky na cvičák. Pes se na to vycvičit dá, ale zase mi pripadalo, že majitelé psů jsou docela normální a nebudou posílat psa na lidi v parku.

Dovedu si představit, že v sebeobraně by mohla psovi třeba nohu vykloubit, pokud za ní chytla. Ale já bych se v sebeobraně asi snažila psa nečím praštit nebo mu před tlamu nastavit něco, do čeho může kousnout. Cvičení psí jsou na přijímání úderu cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
6.1.22 18:38

A teď tu o Karkulce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
6.1.22 21:34

Kamarádka je buď příbuzná Chucka Norrise, anebo zamlčela nějaký důležitý fakt. Jako aby běžná ženská zlomila stafordovi nohu, tak to by asi šlo leda v případě, že by ten pes byl někde přivázaný a ona na něj šla s tyčí… Pak jde ale o týrání…

Prostě než by zareagovala, byla by na zemi a pes na ní a to už opravdu nemá šanci mu zlomit nohu. Pokud ta baba není zápasnice, tak ten pes bude mít větší sílu než ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
7.1.22 08:25

@DeeDee.518 Stafordovi se člověk vazne nechce dostat do huby. Měla jsem jednoho na hlídání, byl to tedy neskutečný klidas a mazel, ale dala jsem mu plysoveho kralicka na hraní a on ho velmi pečlivě roztrhal na úplně mrnave kousicky, ze bych s nim mohla vycpat postarek :lol: Působilo mu to tolik námahy, asi jako kdyby člověk trhal toaletak.

A zlomit takovému v parku jen tak nohu? (Haha)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák