Napadení psem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79810
7.1.22 08:51

@mandle-v-cokolade Můžeš prosím blíž vysvětlit, co znamená pojem,,má zakus v sobě"? Ještě jsem se s tím nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.1.22 08:58

Jestli je na tomhle vubec neco pravdy, tak si umim tak leda predstavit, ze „kamoska“ srazila psa autem a ted hleda, jak se vykroutit z placeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
7.1.22 13:37

@inkakřivák myslela jsem tim, ze pokud se vycvikem pes smeruje touto cestou, ukaze se jestli k tomu ma vlohy nebo ne. Neni to jen o plemeni, ale i o povaze. Ovcaci, kniraci, dobrmani, terieri atp pujdu natvrdo, kdyz uz musi. Pri zakusu si rukav/ringo/peska/cokoliv narvou az na stolicky, zakus je pevny, bez prekusu. Tam uz bych to uplne nenazyvala vycvikem, ale spis spravnym vedenim. Pes to ale musi mit v sobe, ze chce a chce poradne. Nestaci jen vrozene vlohy. Labrador to v sobe standardne nema a bude poskakovat pred pachatelem, snazi se mu zastoupit cestu, ale najdou si i takove povahy, co si krasne naskoci a svali figuranta k zemi plnym zakusem. Lovecky pes nekousne tvrde-roky slechteni ho nutili mit jemny zakus, aby kachnu po ceste neroztrhal. Pastevec nebude cekat na povel a vyslani od psovoda, ma svoji hlavu. Tak byl vyslechten-k samostatnymu uvazovani. Zakousne tvrde, ale az sam nazna, ze je treba zakrocit. To de doby na nem muzou klidne „jezdit deti“. Vsechno jsou to geneticke predpoklady plus vhodna povaha k smerovani psa na obranare.

Pokud jak zakladatelka pise, pes sel do zakusu na dalku, v neznamym prostredi, na neznameho „figuranta“, na radoby skryte ringo, pak to byl nejspis velmi dobry pes s dobrym vedenim ze strany cvicaku. Pokud majitel jen tak vyslal psa, byl hnup on, ale to je otazka pravdiveho deje udalosti :nevim:
Pes, co by to v sobe nemel, by se ve vycviku tak daleko nedostal.

Je spousta chlapku, co si mysli, jak maji ostryho a vykousanyho psa. Ale bezte na nezname prostredi, nasad neznamyho figuranta se skrytym ringem. Pes nekousne. Nema to v sobe a muze byt bull, vlcak, rotvik, je to jedno. Je mentalne nezraly, neni mu to vlastni, nema v sebe ani ve psovoda plnou duveru.

Kdyz to po sobe letmo ctu, vubec nevim jestli dava smysl, co jsem se snazila rict, kdyztak doupresnim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79810
7.1.22 14:30

Tohle celkem chápu, jen jsem chtěla vědět, co to znamená mít zákus v sobě. Tedy de facto je to schopnost se do cíle zakousnout.
Neumím si představit, jak se dá při útoku psa této rasy beze zbraně přerazit noha. Tudíž tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
7.1.22 16:21
@arinecka píše:
Myslíš že by byl někdo tak hloupej? Kdyby na ní skočil, tak by jí pěkně dorval. Pochybuju, že by si to někdo vzal na triko. To by nikomu nestálo za to.

nevím, lidi jsou různý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák