Nápady k šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
V Levných knihách a v hračkářství WIKY na Minoritské v Brně mají omalovánky po pětikoruně… Ty samé omalovánky před čtvrt rokem stály v univerzitním kampusu 39-59 korun… ![]()
Brňačky, pokud vaše dítka hodně malujou, můžete ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem sem tez vlezla,ze se neco dozvim.Ale zase jsem se fakt pobavila.Takze holky diky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic proti, ale čekala jsem, že tu najdu nějaké opravdu zajímavé a hlavně inspirativní tipy, a ono nic! Všechno, co se tu píše (a není vyhnané ad absurdum) mi přijde zmíněné již jinde (využívat slevy, vařit v tlakovém hrnci a doma, zavařovat, zamrazovat atd.) nebo naprosto jasné s trochou selského rozumu (šetřit energiemi a vodou, nenakupovat zbytečnosti atd.). Nevím, možná už „není, kde šetřit“ nebo jsme málo kreativní. Každopádně bych tu chtěla zmínit něco, co tu ještě nepadlo a mohlo by být inspirací. Divím se, že se to tu ještě neobjevilo a možná se nebude někomu líbit, že to zmiňuji, není to totiž pro každého. Ale co třeba bezplenková metoda a menstruační kalíšek (ušetří spoustu ekologického odpadu a hlavně peněz)? Nebo různé ruční práce, které mohou suplovat jednak hobby, jednak ušetří případné výdaje za dárky a v neposlední řadě se dají i zpeněžit, pokud za něco stojí?
Mimochodem jsou i situace, kdy se na jídle zas tak moc ušetřit nedá - např. při různých alergiích, nemocech apod.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
teď jsem narazila na zajímavý článek - 10 tipů jak ušetřit za elektriku . Některé věci jsou jasné, ale třeba to vypínání TV a videa ze zásuvky dělá málokdo a dokáže to opravdu ušetřit. Přítel to měřil nějakým přístrojem a třeba spotřeba našeho starého videa je docela velká i když je „vyplé“ do stand-by.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PMB píše:
Nic proti, ale čekala jsem, že tu najdu nějaké opravdu zajímavé a hlavně inspirativní tipy, a ono nic! Všechno, co se tu píše (a není vyhnané ad absurdum) mi přijde zmíněné již jinde (využívat slevy, vařit v tlakovém hrnci a doma, zavařovat, zamrazovat atd.) nebo naprosto jasné s trochou selského rozumu (šetřit energiemi a vodou, nenakupovat zbytečnosti atd.). Nevím, možná už „není, kde šetřit“ nebo jsme málo kreativní. Každopádně bych tu chtěla zmínit něco, co tu ještě nepadlo a mohlo by být inspirací. Divím se, že se to tu ještě neobjevilo a možná se nebude někomu líbit, že to zmiňuji, není to totiž pro každého. Ale co třeba bezplenková metoda a menstruační kalíšek (ušetří spoustu ekologického odpadu a hlavně peněz)? Nebo různé ruční práce, které mohou suplovat jednak hobby, jednak ušetří případné výdaje za dárky a v neposlední řadě se dají i zpeněžit, pokud za něco stojí?
Mimochodem jsou i situace, kdy se na jídle zas tak moc ušetřit nedá - např. při různých alergiích, nemocech apod.
bezplenkovou metodu s dvojcaty? No chtela bych te videt
, no a menstruacni kalisek u me asi nehrozi (pracuji prevazne s chlapama… a na babskem hajzliku furt nekdo spi, tak chodim na chlapsky
,ale uvazuji nad pratelnyma vlozkama, jen nvim, jak se skladuji? ty pouzite v praci travim 12-16 hodin… tak aby mi to nak diskretne vydrzelo treba v kapse, skrinku mam na satne kde muzu, jen na zacatku a na konci smeny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, a le proč prostě někdo neuvažuje nad tím, jak si zvýšit přísun peněz?? výuka hry na kytaru, angličtina, němčina, učetnictví, matematika, začít dělat v práci přesčasy, najít si líp placenou práci, přivýdělek- různé šití, hlídání dítěte zaměstnané kamarádce… chodit na brigády… přece nejde furt jen škrtit, člověk má prostě jisté hranice a potřebuje každý měsíc určitou sumu peněz, pod kterou prostě jít nemůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata že nas to nenapadlo dřiv. škoda, že neumim hrat na kytaru ani anglicky a nemecky. o počitani ani nemluvim. přesčasy nehrozi pač jsem na mateřske. děti nikomu hlidat nebudu moje dvě mi stači. na brigadu mužu akorat v noci. a nato zase nemam tělo. tak co semnou??ještě bych mohla jit něco ukrast. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamo píše:
@lopata že nas to nenapadlo dřiv. škoda, že neumim hrat na kytaru ani anglicky a nemecky. o počitani ani nemluvim. přesčasy nehrozi pač jsem na mateřske. děti nikomu hlidat nebudu moje dvě mi stači. na brigadu mužu akorat v noci. a nato zase nemam tělo. tak co semnou??ještě bych mohla jit něco ukrast.
podívej, nevím, proč si tu tak ironicky stěžuješ… tak si kup los a doufej, že vyhraješ.. co vlastně umíš?? aha, rodit děti.. nno, tak doufej, že se to třeba samo nějak vyřeší..
Příspěvek upraven 24.07.12 v 09:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@joanee píše:
bezplenkovou metodu s dvojcaty? No chtela bych te videt, no a menstruacni kalisek u me asi nehrozi (pracuji prevazne s chlapama… a na babskem hajzliku furt nekdo spi, tak chodim na chlapsky
,ale uvazuji nad pratelnyma vlozkama, jen nvim, jak se skladuji? ty pouzite v praci travim 12-16 hodin… tak aby mi to nak diskretne vydrzelo treba v kapse, skrinku mam na satne kde muzu, jen na zacatku a na konci smeny…
pratelny vlozky mit v kapse do konce smeny…jo, mozna usetris 50-100 korun za vlozky kazdej mesic, ale kolegove si budou zacpavat nos ![]()
to doporucuju radsi jednou tejdne pust, nic nejist a pit vodu.je to zdravy a usetris za jidlo.
- Citovat
- Upravit
@LouLou píše:
pratelny vlozky mit v kapse do konce smeny…jo, mozna usetris 50-100 korun za vlozky kazdej mesic, ale kolegove si budou zacpavat nosto doporucuju radsi jednou tejdne pust, nic nejist a pit vodu.je to zdravy a usetris za jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to tu ještě nebylo tak co třeba barvit si starší vybledlá zachovalá trička, ponožky apod. barvou, dávat do varné konvice přesné množství vody, nekupovat balenou vodu, dělat si své čajové směsi (sušené ovoce + bylinky) stejně jsou lepší než z obchodu, vlastní jogurty (stačí koupit 1 + mléko), papíry co jsou z jedné strany popsané dát druhou stranu dětem na kreslení…pokud je blízko sběrna tak prodávat papír, plastová víčka apod. no je to opravdu pár kč jestli to za to vůbec stojí že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata samo,že si stěžuji ironicky.ja umim rodit děti a nadherny.co vlastně umiš ty? asi tě take zajimalo jak ušetřit .Nebo jen radiš? Viš co koupim si ten los. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lopato, nerýpej… V Brně jsem už odpověděl odhadem na 200 inzerátů, kdy někdo hledal doučování středoškolských předmětů (čeština, fyzika, matematika…) A nikdy se mně nikdo neozval zpátky. Jestli ti studentíci snad čekají, že jim na inzerát odpoví jejich vyučující profesor, tak je asi nejvyšší čas, aby si šli umýt oči.
(Místo toho jsem si našel druhé zaměstnání v oboru automotive. A na poskytování služeb tupějším spoluobčanům se vyprdnu.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tužtička píše:
Jestli to tu ještě nebylo tak co třeba barvit si starší vybledlá zachovalá trička, ponožky apod. barvou, dávat do varné konvice přesné množství vody, nekupovat balenou vodu, dělat si své čajové směsi (sušené ovoce + bylinky) stejně jsou lepší než z obchodu, vlastní jogurty (stačí koupit 1 + mléko), papíry co jsou z jedné strany popsané dát druhou stranu dětem na kreslení…pokud je blízko sběrna tak prodávat papír, plastová víčka apod. no je to opravdu pár kč jestli to za to vůbec stojí že
kde se vykupujou plast. vicka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit