Nápady k šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
tak vás tu holky čtu a za chvíli to bude -nejíst,nepít,nežít.
Myslím,že každá z nás ví,za co ty peníze utrácí a proč,event. KDE by se dalo ušetřit a pokud je to možné,šetřit tam,kde to jde,ne tam,kde by člověk sám snížil úroveń pod úroven´.
Chce to být jednoduše pružný ,sám hledat možnosti a nevymlouvat se na „to nejde“.
Potřebuješ internet? Máš na něj?
Látkuješ,nebo kupuješ papírovky?
Budeš sklinkovat,nebo jsi s to se nučit pro své dítko příkrmy vařit?
Máte auto ? Je pro vás nezbytné?
Atd atd…
To jsou jen střípky toho,kde se dá ušetřit a přitom člověk nepřijde o úroveň,pouze přeorientuje styl života . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já třeba se třeba začala koupat ve vodě po malym - (koupu ho ve velké vaně),špína z něj fakt neni,takze tam po něm vzdycky hned skočim a pak dám jen oplachovací rychlou sprchu - a paradoxně máme nizší spotřebu vody nez kdyz jsme byli jen sami dva,protoze jsem „sprchovací“ typ a dřív jsem pod sprchou trávila docela dlouhou dobu.No a pak co nám taky hodně ušetřilo - stáhnout teplotu na bojleru,stejně tu vařící vodu co tekla nepotřebujeme a zbytečně se to hřálo a hned byl na elektrice přeplatek dva litry
Pračku,myčku a mikrovlnku vytahuju po pouzití ze zásuvky, tiskárnu od počítače jsem taky vypojila - pouzíváme jí jednou za uherák a tak je to u většiny spotřebičů,vlastně pořád by mohla bězet jenom lednice
Manza sice kroutí hlavou,ale já si řikám „korunka ke korunce“,i kdyby to v konečném ročním součtu ušetřilo jenom pětikilo,tak proč ho zbytečně cpát do ČEZU
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíš Lys, i jsi povabila
Tak to má v diskuzích být, bez smíchu by nám bylo hůř. A jak se říká, peníze budou, my nebudem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
winyanka píše:
No vidíš Lys, i jsi povabilaTak to má v diskuzích být, bez smíchu by nám bylo hůř. A jak se říká, peníze budou, my nebudem
Lys se tu baví od začátku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:winyanka píše:Lys se tu baví od začátku
No vidíš Lys, i jsi povabilaTak to má v diskuzích být, bez smíchu by nám bylo hůř. A jak se říká, peníze budou, my nebudem
Asi nejen Lys ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že Berry4 to vystihla nejlíp - je to o lidech, o tom, co komu vyhovuje a jaký životní styl má. Spousta věcí, která tu zazněla, je ostatně i hodně otázkou ekologie, nejen vlastních financí.
Já bych třeba nikdy nekoupala dítě ve velké vaně a sebe po něm, jak zaznělo od Latunky, to mi jde hodně proti srsti a pokládám to za přehnané. Přitom mám několik kamarádek, které to tak taky praktikují - prostě každá jsme jiná a hledat, kde ušetřit, musíme v konečné fázi stejně samy.
Mimochodem, trochu OT, ale k tomu vypínání pračky a myčky ze zásuvky, když neběží… copak pračka a myčka žerou proud, i když jsou vypnuté a jenom zastrčené v zásuvce?
![]()
Příspěvek upraven 30.07.11 v 22:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
latunka01 píše:
Tak já třeba se třeba začala koupat ve vodě po malym - (koupu ho ve velké vaně),špína z něj fakt neni,takze tam po něm vzdycky hned skočim a pak dám jen oplachovací rychlou sprchu - a paradoxně máme nizší spotřebu vody nez kdyz jsme byli jen sami dva,protoze jsem „sprchovací“ typ a dřív jsem pod sprchou trávila docela dlouhou dobu.
při přečtení tohoto příspěvku jsem si vzpomněla na dětství, kdy jsem slýchávala u prarodičů, „Jdu ze záchoda, jdete někdo ještě, nebo můžu spláchnout?“ - tak nevím..... co je moc, to je moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:Mimochodem, trochu OT, ale k tomu vypínání pračky a myčky ze zásuvky, když neběží… copak pračka a myčka žerou proud, i když jsou vypnuté a jenom zastrčené v zásuvce?
Příspěvek upraven 30.07.11 v 22:43![]()
![]()
Bohunko, mě napadlo úplně to samý, přece nemají ten „standby“ režim, leda že bych je chtěla zapnout dálkovačem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nanda píše:latunka01 píše:při přečtení tohoto příspěvku jsem si vzpomněla na dětství, kdy jsem slýchávala u prarodičů, „Jdu ze záchoda, jdete někdo ještě, nebo můžu spláchnout?“ - tak nevím..... co je moc, to je moc…
Tak já třeba se třeba začala koupat ve vodě po malym - (koupu ho ve velké vaně),špína z něj fakt neni,takze tam po něm vzdycky hned skočim a pak dám jen oplachovací rychlou sprchu - a paradoxně máme nizší spotřebu vody nez kdyz jsme byli jen sami dva,protoze jsem „sprchovací“ typ a dřív jsem pod sprchou trávila docela dlouhou dobu.
pomooooc
padám pod stůl
Ještě holky, ještě, to nemá chybu!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nanda píše:latunka01 píše:při přečtení tohoto příspěvku jsem si vzpomněla na dětství, kdy jsem slýchávala u prarodičů, „Jdu ze záchoda, jdete někdo ještě, nebo můžu spláchnout?“ - tak nevím..... co je moc, to je moc…
aneb všichni povinně vyčurat TEĎ!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:Nanda píše:aneb všichni povinně vyčurat TEĎ!latunka01 píše:při přečtení tohoto příspěvku jsem si vzpomněla na dětství, kdy jsem slýchávala u prarodičů, „Jdu ze záchoda, jdete někdo ještě, nebo můžu spláchnout?“ - tak nevím..... co je moc, to je moc…
Lys a myslíš, že ušetříme, když budeme teď čůrat všechny najednou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám nápad, po čůrání nesplachovat a chytat vodu po kapkách do kýblu, to vodoměr nezaznamená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a víte co je ještě nářez??dozvěděla jsem se o jedné mladé paní, která mimochodem dělá ze sebe hogofogo, že když má její malej máro počůranou plínku, tak jí dá uschnout a pak mu jí znova strčí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit