Nápady k šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Gama píše:
Ještě k tomu, co tu padlo, sleduju slevové portály, třeba www.slevin.cz a číhám, kdy je v mém městě akce na kadeřnictví nebo jiné věci, které využívám i normálně. Musím ale ustát pokušení koupit výhodně i to, co normálně nevyužívám vůbec.Pak také svačiny a pití na sebou vždycky chystám z domova. Nejde o to, že bychom si na výletě nikdy nekoupili třeba zmrzlinu, ale domácí svačina přijde o hodně levněji než třeba langoše.
Jo, na podobne strance jsme si napriklad koupili prezuti pneumatika jen za 300 Kc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davdan píše:
lys, já si taky říkám, že to snad musí být každému jasný ale ono fakt ne. A i já jsem kolikrát natvrdlá a plno jasných věcí mi nedojde.![]()
Čili zakladatelku chápu, ale obávám se, že moc těch tipů nebude…
Když se vaří doma, kupuje jen co je třeba, neplýtvá na kraviny atd, tak ono pak už ani není kde přitahovat…
![]()
já ji taky chápu, taky máme hluboko do kapsy, dokonce nemáme ani ty úspory, na které by se dalo šahnout, a máme oproti ní i ty dluhy, zanedlouho v těch dluzích budeme možná i bydlet, ale takhle obecně vyjmenovat seznam, jak šetřit? Týýý kráso, přijde mi to trochu absurdní. Asi ta osvěta není až taková, jak jsem se domnívala. Tak ji tu teda uděláme, na eMiminu:
nemyj pod tekoucí vodou
zbytečně nesviť
navštiv občas nějakej ten sekáč
manžela vyšli do práce na kole
ze starýho chleba udělej k večeři topinky
nekuřte, nepijte alkohol …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm já vím že někteří prostě peníze nemají, ale já když vydělávám a nebo muž tak chceme taky z toho života něco mít, a ne jen šetřit a šetřit až nakonec zjistíme že život utekl mezi prsty… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenko,moje kamarádka taky dost šetři,taky je na 3letáku a bez manži.Ale bydlení zadara,bydlí u rodičů.Ale pokaždý když jde do krámu,tak nakoupila každou kravinu do wc a pičifuk na kterou běžela reklama,vanish,atd,drahý sladkosti pro malýho.Udajně nejvíc těhle zbytečnejch krámú nakupujou maminy na mateřský..Tak koukni před kasou do košíku,jestli tam taky nemáš blbiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:Davdan píše:
lys, já si taky říkám, že to snad musí být každému jasný ale ono fakt ne. A i já jsem kolikrát natvrdlá a plno jasných věcí mi nedojde.![]()
Když se vaří doma, kupuje jen co je třeba, neplýtvá na kraviny atd, tak ono pak už ani není kde přitahovat…
![]()
já ji taky chápu, taky máme hluboko do kapsy, dokonce nemáme ani ty úspory, na které by se dalo šahnout, a máme oproti ní i ty dluhy, zanedlouho v těch dluzích budeme možná i bydlet, ale takhle obecně vyjmenovat seznam, jak šetřit? Týýý kráso, přijde mi to trochu absurdní. Asi ta osvěta není až taková, jak jsem se domnívala. Tak ji tu teda uděláme, na eMiminu:
nemyj pod tekoucí vodou
zbytečně nesviť
nekuřte, nepijte alkohol …
víš co hádat se s tebou fakt nebudu
koukám že byla moc velká chyba založit to téma-už vím proč jen ty diskuze čtu a přispívám jen málo-protože vždycky se najde takovej rejpal protivnej kterej je nejchytřejší na světě
a ostatní jsou úpodle něj co
ani to nebudu psát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
diskuze jsou od toho aby se zde diskutovalo a každý mohl svobodně vyjádřit svůj názor, který ale samozřejmě nesmí nikomu vnucovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice co se rozčiluješ
jedna která neodpověděla dle gusta a hned je oheň na střeše, a co nás dalších 10, které jsme odpověděly normálně? Tak kvůli těm odpovědím se zakládá téma ne?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to vím moc dobře, že diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo, ale nechápu proč když se člověk na něco zeptá, tak ho ty nejchytřejší dokážou sežrat za živa
jen proto že se na něco zeptal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:lys píše:víš co hádat se s tebou fakt nebuduDavdan píše:
![]()
nemyj pod tekoucí vodou
zbytečně nesviť
nekuřte, nepijte alkohol …koukám že byla moc velká chyba založit to téma-už vím proč jen ty diskuze čtu a přispívám jen málo-protože vždycky se najde takovej rejpal protivnej kterej je nejchytřejší na světě
a ostatní jsou úpodle něj co
ani to nebudu psát
tak se nehádej
přicházím v míru ![]()
neřekla bych, že jsem v diskusích nějak nepříjemná, ale patrně jsem dnes udělala výjimku
zamyslím se nad sebou.
A ty si sedni, napiš si seznam a podle svých vlastních možností popátrej, kde ještě uškudlit pětikorunu. Řekla bych, že toho pro váš rodinný rozpočet děláš dost a nic se nemá přehánět. Ju? A myslím to fakt v dobrém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:
já to vím moc dobře, že diskuze jsou od toho, aby se diskutovalo, ale nechápu proč když se člověk na něco zeptá, tak ho ty nejchytřejší dokážou sežrat za živajen proto že se na něco zeptal
o tom, kdo koho teď zrovna žere, by se dalo dohadovat, ale kuš, já už budu hodná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lys já se nechci hádat ![]()
ale nedělám toho pro náš rozpočet dost-vycházíme jen tak tak
a to doslova
a tak jsem jen prostě chtěla poradit nic víc nic míň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:neřekla bych, že jsem v diskusích nějak nepříjemná, ale patrně jsem dnes udělala výjimku
zamyslím se nad sebou.
No to se zamysli, já čumim jak puk, že zrovna Ty seš tady za čarodejnici
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:
Lys já se nechci hádat
ale nedělám toho pro náš rozpočet dost-vycházíme jen tak taka to doslova
a tak jsem jen prostě chtěla poradit nic víc nic míň
No tak tady už máš hromadu postřehů si z toho vyber co je ve vaší domácnosti reálné a neříkej mi že nic neušetříš
To pude, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice,co se rozčiluješ? Mně naopak příspěvky Lys připadají k věci. ![]()
Pochop,že jsi v diskusi ,každý má jiný názor na věc a tak to vidí v jiném světle. A ona to dle mého napsala dost od věci !
Halt každej ti nemůže jít na ruku podle tvého gusta,o tom přece diskuse je ,ne ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit