Nápady k šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
náhodou záclony ze šlupek byly vtipný
ba né, já si myslim, že se vážně nemá nic přehánět, Hromnice, stejně už asi nic nevymyslíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:
Lys já se nechci hádat
ale nedělám toho pro náš rozpočet dost-vycházíme jen tak taka to doslova
a tak jsem jen prostě chtěla poradit nic víc nic míň
tak si nad tím doma sedněte. Ono opatření, který jde udělat u jednoho, nejde udělat u druhýho. A dle toho, co popisuješ, tak asi moc nerozhazujete, ne? Pokud jsi teda nezapomněla třeba napsat, že manžel jde každý pátek „na šachy“, v sobotu „na kulečník“, nakupujete jen Adidas, bydlíte v 6+2 a večeříte kaviárový tousty (samo fór)
Vem to selkým rozumem, přece jako rozumná ženská znáš hodnotu peněz, energií, potravin… a dle toho děláš, co umíš.
Jedna šetřila tolik, až to tomu jejímu začalo lézt na nervy a začal jí chodit za jinou, protože měl pocit, že z toho života konečně něco má. To sem sice nepatří, ale vše, co je dohnané do extrému, nepřivádí nic dobrýho. Toť za mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lys je holt žena činu - co na srdci, to na jazyku a tak to má i být podlě mě být
Každý má svůj názor a i já si myslím, že člověk se musí podívat sám na svůj život a útratu - je to totiž vždycky dost individuální, kdo za co utrácí a kolik. Těžko radit, když nikdo nezná tvou situaci, životní standart atd. A obecné zásady šetření zná podle mého každý.
Omlouvám se za přispění, ale nedalo mi to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice, sice vycházíte jen taktak, ale vycházíte. Tak kde je problém? Když jsme na rodičáku, tak nemůžem čekat, že to bude to samé jako v práci. holt tolik neušetříme…ani vy ani já..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
posílám nápady, ale sama všechny nerealizuji :
- vypínat spotřebiče (TV, DVD…) knoflíkem - aby nebyly v režimu STAND BY
- nenechávat námrazu na mrazáku = zvyšuje se spotřeba ledničky
- velikost plotýnky by měla odpovídat velikost dna hrnce
- při vaření používat pokličky
- někdo třeba vodu po koupání používá na vytírání nebo do ní namáčí echt špinavé prádlo (monterky)
- nakupovat v akcích - např. www.kupujete.cz = přehled letákových akcí a na Slevomatech a tak
- chodit pěšky pokud to jde, zbytečně nemobilovat nebo posílat mraky SMS, nekouřit
- my se třeba stříháme a barvíme doma - ušetříš na kadeřníkovi ( ale záleží, jakej máš účes
) - pro děti nakupovat v sekáči nejen oblečení
- v zimě optimálně větrat = krátce ale intenzivně
- mít opravdu nacpanou myčku, adekvátně plnou pračku (ať nepracují naprázdno) - např. u myčky ji otvírám dříve, protože mi asi 30 minut suší a zbytečně se pálí proud, když to může samo oschnout
- spotřebiče (myčka, pračka) pouštět na noční proud
- světla s méně žárovkami (např. 1×100W je lepší než 4×50W)
- i levněkjší kosmetika je kvalitní
- nekoupat se, pouze se sprchovat
- pokud ti zbyde vyvětralá minerálka, nalej ke kytkám - dodáš jim tak minerály....... a ušetříš vodu

- nekupovat vodu - z kohoutku je lepší
no..ještě budu přemýšlet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sprchovat stylem namočit, vypnout vodu, namydlit, spláchnout.
Já teď uvažuju do nový koupelny o termostatický baterii, což je nejenom ekonomický, ale i bezpečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to jde, nakupovat na internetu místo v kamenných obchodech - ceny bývají nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:
Pokud to jde, nakupovat na internetu místo v kamenných obchodech - ceny bývají nižší.
no, já když se rozhodnu něco koupit na internetu, tak aby se mi „vyplatilo“ to poštovný, tak k tomu obvykle přikoupím ještě nějakou další strááášně potřebnou věc, a kde jsou úspory…? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:
Sprchovat stylem namočit, vypnout vodu, namydlit, spláchnout.
Já teď uvažuju do nový koupelny o termostatický baterii, což je nejenom ekonomický, ale i bezpečný.
Pořídili jsme si loni do koupelny a můžu jen doporučit. Nemusím složitě ladit teplotu vodu, prostě zapnu a mám tam teplotu, kterou požaduju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:BohunkaP píše:no, já když se rozhodnu něco koupit na internetu, tak aby se mi „vyplatilo“ to poštovný, tak k tomu obvykle přikoupím ještě nějakou další strááášně potřebnou věc, a kde jsou úspory…?
To už je o pevné vůli
Pro mne je to stejné, jako když jdu do kamenného obchodu se seznamem - koupím, co je napsané. Na internetu koupím jen tu konkrétní věc, s tím nemám problém.
A k poštovnému - kromě ceny se vždycky dívám i na „místo odběru“. Hoooodně často zjistím, že si to vlastně můžu vyzvednout osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důsledně zapisuj každý výdaj, na konci měsíce nad to sedni a sama uvidíš, kde máte rezervy…
Třeba i bankovní poplatky dokážou sežrat pár stovek když se zadaří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pevná vůle…
to bychom byli asi o topinkách ![]()
já pracovala v kamenném obchodě a od té doby se snažím ty naše drobné živnostníčky v rámci možností podporovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lys píše:
no ještě můžeš třeba šít záclony ze šlupek vod buřtů jako Lakomá Barkav zimě vypnout topení a sprchovat se ve studený vodě, nebo manžel by mohl chodit na velkou až v práci, ušetřili byste toaletní papír!!!docela úsměvné téma
promiň, ale nemohla jsem si pomoct. Ačkoli kdo šetří má za tři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kočislava píše:lys píše:
no ještě můžeš třeba šít záclony ze šlupek vod buřtů jako Lakomá Barkav zimě vypnout topení a sprchovat se ve studený vodě, nebo manžel by mohl chodit na velkou až v práci, ušetřili byste toaletní papír!!!docela úsměvné téma
promiň, ale nemohla jsem si pomoct. Ačkoli kdo šetří má za tři
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
teda nic proti zakladatelce, ale tento příspěvek mě totálně rozsekal, brečím smíchy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit