Napomenutí třídního učitele - podepisujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.11.21 19:51
@Bábrdl píše:
Vy budete asi zajímavá rodina :mrgreen:Jen potvrzujes podpisem, že te s tím dítě seznámilo. :nevim:

My? Rozhodně! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dítě s tím bylo seznámeno řádně a několikrát před celou třídou.
Rodiče byli seznáumeni i přes Bakaláře, jak jsem psala výše.

Katalogizace výše zmíněná dává smysl…

• Citovat
  • Upravit
1260
29.11.21 19:53
@Anonymní píše:
Aha. Tak u nás ani ty ne a to jsem ji dokonce jednou dostala i já. ;-)
(Spolu s dítětem, co půl roku předtím dostalo to napomenutí od jiného třídního učitele…)Nemělo by potom být ve dvojím vydání? Jednou pro rodiče, jednou pro školu? :think:

U nás to do katalogového listu ručně zapisujeme. Pak do ŽK a do Bakalářů. Někteří rodiče s Bakalářem neumí, takže musíme poslat písemně, zkontrolovat podpis a pak vkládáme do ŽK. (Písemně posíláme, protože některým dětem ŽK záhadně zmizí, nebo je to podepsané všelijak atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 20:00
@nuklear90 píše:
Taky nechápu, proč jako učitel musím napomenutí psát do ŽK, do elektronické složky žáka, do katalogizačního listu žáka a do Bakalářů. Možná to není otázka na učitele, ale na na MŠMT (Proč jsou učitelé zahlcováni zbytečnou administrativou?)

Děkuji, rozumím a nezávidím… :hug:
S ohledem na to, že mohu porovnat skoro osobně 3 různé školy, říkám si, proč to někde stačí přes Bakaláře a jinde je to nutno napsat, jak ty píšeš, 4×. :think:

• Citovat
  • Upravit
65630
29.11.21 20:10
@Anonymní píše:
Aha. Tak u nás ani ty ne a to jsem ji dokonce jednou dostala i já. ;-)
(Spolu s dítětem, co půl roku předtím dostalo to napomenutí od jiného třídního učitele…)Nemělo by potom být ve dvojím vydání? Jednou pro rodiče, jednou pro školu? :think:

Pochvala jo, dutku si asi doma vystavovat nebudes, tu nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 20:11
@nuklear90 píše: Žádná logika v tom opravdu není, jen jsou zavedené kroky, jak postupovat. Některému (třeba staršímu učiteli) to projde a stačí poslat SMS, napsat do ŽK a věc je vyřešena. Po dalším učiteli vedení šlape a chce to přesně tak, jak to má oficiálně být. Stačí to takto?

Stačí, děkuji.
A stačila mi i ta tvá předchozí. ;) Jen Nozu řešila mé děti místo mého dotazu… :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.21 20:16
@vokishka píše:
Pochvala jo, dutku si asi doma vystavovat nebudes, tu nepotrebujes.

Obávám se, že tuhle by si ti rodiče nechali snad i zarámovat. :? :think:

Budou si muset udělat kopii. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.21 20:55
@nuklear90 píše:
U nás to do katalogového listu ručně zapisujeme. Pak do ŽK a do Bakalářů. Někteří rodiče s Bakalářem neumí, takže musíme poslat písemně, zkontrolovat podpis a pak vkládáme do ŽK. (Písemně posíláme, protože některým dětem ŽK záhadně zmizí, nebo je to podepsané všelijak atd.)

Ale tady to rodiče s Bakaláři umí, vzali napomenutí na vědomí, dokonce na něj i napsali svůj názor, přesto následoval v podstatě dopis (navíc na špatném formuláři), který má dítě přinést podepsaný… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65630
29.11.21 20:59
@Anonymní píše:
Ale tady to rodiče s Bakaláři umí, vzali napomenutí na vědomí, dokonce na něj i napsali svůj názor, přesto následoval v podstatě dopis (navíc na špatném formuláři), který má dítě přinést podepsaný… :nevim:

Ten formular se zalozi do katalogoveho listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 22:30
@vokishka píše:
Ten formular se zalozi do katalogoveho listu.

Děkuji, předám to dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.21 22:39

U nás ve škole nic písemně není. Máme edookit a tam je u těchto věcí ikonka „potvrzuji přečtení“. To, když odklikneš, učitel ví, žes to přečetla a hotovo…

• Citovat
  • Upravit
4989
30.11.21 05:28
@Anonymní píše:
Toto je na papíru s hlavičkou školy, rodičům to bylo sděleno zprávou přes Bakaláře (na kterou odpovídali) a ještě to má dítě přinést podepsané zpět do školy…

Mne to přijde přehnané a nerozumím tomu, jaký to má účel a důvod, hledám v tom logiku.

Moje děti ho sice už v minulosti také dostaly, ale jednou to „visí“ v Bakalářích, podruhé do bylo posláno v podobě zprávy od třídního učitele.

Zažila jsem rodiče, kteří do těchto online žákovských nechodili a jejich dítka si tam třeba psala sama omluvenky. Takže chápu, že učitelka chce dvojí potvrzení. Přece jen něco odkliknout nebo napsat online je pro dítě snazší, než zfalsovat podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
30.11.21 12:49
@Anonymní píše:
Toto je na papíru s hlavičkou školy, rodičům to bylo sděleno zprávou přes Bakaláře (na kterou odpovídali) a ještě to má dítě přinést podepsané zpět do školy…

Mne to přijde přehnané a nerozumím tomu, jaký to má účel a důvod, hledám v tom logiku.

Moje děti ho sice už v minulosti také dostaly, ale jednou to „visí“ v Bakalářích, podruhé do bylo posláno v podobě zprávy od třídního učitele.
… ty brďo, takhle závažnou věc je snad naprosto jasné, že jí jako rodič - jako zákonný zástupce dítěte - podepíšeš :nevim: Napomenutí jako takové se obvykle uděluje za ne úplně banalitu, tak to snad není věc k přemýšlení, ne? :) Moje děti nic takovýho nedostaly - nicméně podepisuju deníčky, kde si holky píšou úkoly, podepisuju známky, podepisuju DÚ, podepisuju velký písemky, který mají zase donést zpět do školy, dokonce se podepisuju i do učebnic a sešitů, jako že jsem viděla, co ve škole dělají :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
30.11.21 13:45

@Krissttie Nechci nějak zlehčovat NTU, ale u nás se dává za 5 výchovných poznámek v ŽK (psaných červeně). No a některé učitelky „psychopatky“ píší červeně: " Zapomněl donést listí na Vv." Když je taková i třídní, tak je napomenutí hned. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
30.11.21 18:23
@nuklear90 píše:
@Krissttie Nechci nějak zlehčovat NTU, ale u nás se dává za 5 výchovných poznámek v ŽK (psaných červeně). No a některé učitelky „psychopatky“ píší červeně: " Zapomněl donést listí na Vv." Když je taková i třídní, tak je napomenutí hned. :zed:
… jako, chápu tě - na jednu stranu je to samozřejmě blbý - na stranu druhou ale, jsou to prostě pomůcky do školy, co to dítě zapomíná, chápeš? Jasně, řekne se" blbý listy do VV", ale pořád je to o tom, že nesplnilo „úkol“, nedoneslo pomůcku :nevim: Že zkrátka „aaaale, škola, proč bych na ni myslel, práce do školy je u mě někde ve spodní části žebříčku, myslet na ni nebudu“ :nevim: Jinak řečeno - jo, mě dává smysl dostat za pět - PĚT, jinak řečeno za soustavné - zapomínání napomenutí :nevim: Mladší je teď třeba v první třídě - její paní učitelka přistupuje k úkolům do školy hned od začátku tak, že je nepíše do deníčku, dělá razítka v učebnicích, pokud jde o ty nadstandardní věci typu „doneste listy do VV, nebo baňky na adventní věnec“, tak ty nepíše taky a předpokládá, že si je děti budou pamatovat a doma to vyřídí - no a moje mladší taky měla sem tam problém „mami, nevím, co máme za úkol“ „mami, zapomněla jsem ti říct, že mám donést to a to a neměla jsem to“, takže jsme se s dcerou domluvily, že ona, ač jiné děti třeba ne, tak si zkrátka bude psát úkoly do deníčku :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 19:23
@Krissttie píše: … ty brďo, takhle závažnou věc je snad naprosto jasné, že jí jako rodič - jako zákonný zástupce dítěte - podepíšeš :nevim: Napomenutí jako takové se obvykle uděluje za ne úplně banalitu, tak to snad není věc k přemýšlení, ne? :) Moje děti nic takovýho nedostaly - nicméně podepisuju deníčky, kde si holky píšou úkoly, podepisuju známky, podepisuju DÚ, podepisuju velký písemky, který mají zase donést zpět do školy, dokonce se podepisuju i do učebnic a sešitů, jako že jsem viděla, co ve škole dělají :)

Znova zopakuji to, co jsem napsala výše, já jsem napomenutí podepisovat nemusela, protože jsem ho tištěně nedostala.

Úkoly jsem naposledy podepisovala v první, resp. třetí třídě. Pak jsme přestoupili na jinou školu.
Mimochodem, zatímco na předchozí základce dostalo mé dítě napomenutí za to, že pošesté během pololetí zapomnělo klíče, na druhé škole mají košíčky, kam si mohou dát náhradní klíč a nikdo zapomenuté klíče neřeší. Berou to tak, že se to prostě stává.

Teď už podepisuji jen omluvenky a souhlasy s tím, že se třeba dítě může zúčastnit školní akce a tak.

Prostě jsem nechápala proč by se tato zpráva měla dávat rodičům najevo najednou tolika způsoby a mít x-krát potvrzeno, že to rodič četl… (když tedy naše školy to nepotřebují.)

Některé mi to tu vysvětlily, těm mohokrát děkuji.
Jiné mi tu místo toho udělaly výchovnou přednášku a přitom se v tomto případě o mé dítě vůbec nejedná, ani jsem nikde nenapsala, že to týká mého dítěte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi