Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Psala jsem napomenutí třídního učitele pouze do žk, dite s tím mělo doma obeznamit rodice a přinést podepsané.
My musíme podepisovat vše, co je písemně. Napomenutí teda ještě nemáme, ale známky v žákovské, pochvaly, i domácí úkoly musím podskrabnout. Zrovna u napomenutí by to nebylo od věci, jakože o tom vy rodiče víte ![]()
Toto je na papíru s hlavičkou školy, rodičům to bylo sděleno zprávou přes Bakaláře (na kterou odpovídali) a ještě to má dítě přinést podepsané zpět do školy…
Mne to přijde přehnané a nerozumím tomu, jaký to má účel a důvod, hledám v tom logiku.
Moje děti ho sice už v minulosti také dostaly, ale jednou to „visí“ v Bakalářích, podruhé do bylo posláno v podobě zprávy od třídního učitele.
@Anonymní píše:
Toto je na papíru s hlavičkou školy, rodičům to bylo sděleno zprávou přes Bakaláře (na kterou odpovídali) a ještě to má dítě přinést podepsané zpět do školy…Mne to přijde přehnané a nerozumím tomu, jaký to má účel a důvod, hledám v tom logiku.
Moje děti ho sice už v minulosti také dostaly, ale jednou to „visí“ v Bakalářích, podruhé do bylo posláno v podobě zprávy od třídního učitele.
No, místo hledání logiky bych řešila, proč mi děti nosí napomenutí třídního učitele poměrně pravidelně… A chyba nebude určitě pouze na přístupu učitele. Pokud mám dítě „sígra“, tak podepíšu, co učitel chce a nehledám v tom logiku a nerozporuji jeho kroky. Pokud je to pokaždé od jiného učitele, tak holt každý má jný přístup. A názory a pokyny k předávání těchto věcí se mohou vyvíjet v čase. Takže na tvém místě bych se nevysilovala hledáním logiky v pokynech od učitelů, ale zaměřila síly na správné chování svých dětí.
@Anonymní píše:
Toto je na papíru s hlavičkou školy, rodičům to bylo sděleno zprávou přes Bakaláře (na kterou odpovídali) a ještě to má dítě přinést podepsané zpět do školy…Mne to přijde přehnané a nerozumím tomu, jaký to má účel a důvod, hledám v tom logiku.
Zaklada se to do katalogoveho listu. U nas se podepisují i pochvaly
@Anonymní píše:
Vy budete asi zajímavá rodina ![]()
Jen potvrzujes podpisem, že te s tím dítě seznámilo. ![]()
@Anonymní píše:
Taky nechápu, proč jako učitel musím napomenutí psát do ŽK, do elektronické složky žáka, do katalogizačního listu žáka a do Bakalářů. Možná to není otázka na učitele, ale na na MŠMT (Proč jsou učitelé zahlcováni zbytečnou administrativou?)
@nozu píše:
No, místo hledání logiky bych řešila, proč mi děti nosí napomenutí třídního učitele poměrně pravidelně… A chyba nebude určitě pouze na přístupu učitele. Pokud mám dítě „sígra“, tak podepíšu, co učitel chce a nehledám v tom logiku a nerozporuji jeho kroky. Pokud je to pokaždé od jiného učitele, tak holt každý má jný přístup. A názory a pokyny k předávání těchto věcí se mohou vyvíjet v čase. Takže na tvém místě bych se nevysilovala hledáním logiky v pokynech od učitelů, ale zaměřila síly na správné chování svých dětí.
Děkuji za dokonalý rozbor chování mých dětí.
Jen je škoda, že jsi neodpověděla na žádnou moji otázku… ![]()
U nás máme zatím papírové ŽK, takže podepsat tam a pak je rodič pozvaný do školy, kde je to s ním ještě probráno a musí podepsat záznam o rozhovoru. Je to pruzení, aby si žáky doma srovnali a neřešili se furt kázeňské problémy.
@Anonymní píše:
Děkuji za dokonalý rozbor chování mých dětí.
Jen je škoda, že jsi neodpověděla na žádnou moji otázku…
Žádná logika v tom opravdu není, jen jsou zavedené kroky, jak postupovat. Některému (třeba staršímu učiteli) to projde a stačí poslat SMS, napsat do ŽK a věc je vyřešena. Po dalším učiteli vedení šlape a chce to přesně tak, jak to má oficiálně být. Stačí to takto?
@vokishka píše:
Zaklada se to do katalogoveho listu. U nas se podepisují i pochvaly
Aha. Tak u nás ani ty ne a to jsem ji dokonce jednou dostala i já. ![]()
(Spolu s dítětem, co půl roku předtím dostalo to napomenutí od jiného třídního učitele…)
Nemělo by potom být ve dvojím vydání? Jednou pro rodiče, jednou pro školu? ![]()
Ahoj,
mám zdánlivě jednoduchou otázku.
Pokud vaše dítě dostalo od třídního učitele napomenutí, dostali jste ho vy jako rodiče písemně na papíře a nebo jen do e-mailu /přes systém (například Bakaláři)?
A pokud písemně, chtěl ho vyučující od rodičů podepsat, s tím, že dítě muselo vzít zpět do školy podepsané?
Děkuji