Napomenutí třídního učitele - podepisujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1260
30.11.21 19:57
@Krissttie píše: … jako, chápu tě - na jednu stranu je to samozřejmě blbý - na stranu druhou ale, jsou to prostě pomůcky do školy, co to dítě zapomíná, chápeš? Jasně, řekne se" blbý listy do VV", ale pořád je to o tom, že nesplnilo „úkol“, nedoneslo pomůcku :nevim: Že zkrátka „aaaale, škola, proč bych na ni myslel, práce do školy je u mě někde ve spodní části žebříčku, myslet na ni nebudu“ :nevim: Jinak řečeno - jo, mě dává smysl dostat za pět - PĚT, jinak řečeno za soustavné - zapomínání napomenutí :nevim: Mladší je teď třeba v první třídě - její paní učitelka přistupuje k úkolům do školy hned od začátku tak, že je nepíše do deníčku, dělá razítka v učebnicích, pokud jde o ty nadstandardní věci typu „doneste listy do VV, nebo baňky na adventní věnec“, tak ty nepíše taky a předpokládá, že si je děti budou pamatovat a doma to vyřídí - no a moje mladší taky měla sem tam problém „mami, nevím, co máme za úkol“ „mami, zapomněla jsem ti říct, že mám donést to a to a neměla jsem to“, takže jsme se s dcerou domluvily, že ona, ač jiné děti třeba ne, tak si zkrátka bude psát úkoly do deníčku :palec:

Učím starší žáky (druhý stupeň a střední školu). Poznámky za zapomínání nevedu. Pokud žák 5× zapomene - píše úvahu: „Proč nejsem řádně připraven na vyučování.“ Pro žáky je to mnohem větší „strašák“, než napsání poznámky.
Jeden „můj“ žák zapomněl, že má ten den angličtinu místo matematiky. Učitelka mu napsala čárku za učebnici, pracovní sešit, malý sešit, slovníček a domácí úkol. :zed: Pomyslela jsem si něco o užitečných zvířatech produkujících mléko a odmítla psát napomenutí.
Vím, že můj přístup se nelíbí všem rodičům, někteří po mně dokonce chtějí, abych žákům psala úkoly do notýsku osobně. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.11.21 20:08
@nuklear90 píše:
Učím starší žáky (druhý stupeň a střední školu). Poznámky za zapomínání nevedu. Pokud žák 5× zapomene - píše úvahu: „Proč nejsem řádně připraven na vyučování.“ Pro žáky je to mnohem větší „strašák“, než napsání poznámky.
Jeden „můj“ žák zapomněl, že má ten den angličtinu místo matematiky. Učitelka mu napsala čárku za učebnici, pracovní sešit, malý sešit, slovníček a domácí úkol. :zed: Pomyslela jsem si něco o užitečných zvířatech produkujících mléko a odmítla psát napomenutí.
Vím, že můj přístup se nelíbí všem rodičům, někteří po mně dokonce chtějí, abych žákům psala úkoly do notýsku osobně. :cert:

8o :cert:
Tito rodiče jsou za trest. :cert:
Naštěstí nemusíte dětem utírat zadky.
I když někteří rodiče jsou schopni chtít všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
30.11.21 21:09
@nuklear90 píše:
Vím, že můj přístup se nelíbí všem rodičům, někteří po mně dokonce chtějí, abych žákům psala úkoly do notýsku osobně. :cert:
… moje holky jsou první a třetí třída na základce - úkoly do deníčku si píšou sami :) Souhlasim, že ve tvým případě - druhý stupeň a střední - je takovej požadavek rodičů úplná bl.bost a extrém :zed: Naopak, úvaha mi připadá jako super nápad, mnohem lepší než napomenutí, nebo poznámka :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 21:32
@nuklear90 píše:

Děkuji za super přístup!
A za to, že jsi tu alespoň naznačila, že jsou učitelé a „učitelé“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi