Narážky na postavu

211
31.1.18 13:13

narážky na postavu

Ahoj holky ráda bych znala váš pohled na tuto situaci. Nosím úces na ježka a nyní mam blond barvu. Mám 160 cm a vážím 98 kg, které mám hlavne na břiše. Tak pred 5 lety jsem měla 60 kg pak jsem z niceho nic zacala rychle nabirat a byl mi zjisten diabetes 2 typu nyni na inzulinu. Vaha se od zjisteni diabetu nezmenila. A ted k veci. Mamka do me neustale ryje, ze jsem tlusta, poucuje me o jidelnicku apod. Pritom to co rika se tyka zdravych lidi. I jsem ji vzala do diaporadny a nebylo to k nicemu. A ze pry nemam nosit vyrazne ucesy apod. Je mi to lito protoze uz preci nejsem dite. Mam co delat abych na ni nebyla sprosta. Jak byste tuto situaci resily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
211
31.1.18 13:15

Jo a abych to doplnila je mi 40. Jsem vdana. A na mamku neplati ani muj manzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
31.1.18 13:16

Jako je to tvoje věc, nemá ti nikdo nic říkat, je to tvůj život a tvůj účes. Ale osobně se mi taky nelíbí když holky při těle nosí moc krátké vlasy, neviděla jsem ještě žádnou které by to slušelo, ale klidně dej fotku

• Citovat
  • Upravit
9371
31.1.18 13:17

Vim jen jak to má moje matka se svou. Pokud jí naznačí, že by měla se svou postavou něco dělat, tak dům najednou začne nadskakovat, jako by nastala apokalypsa, a po takovém rodeu je aspoň půl roku klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.18 13:18

Nenechala bych si to libit. Vse je Tvoje vec a maminka se chova velmi nevhodne a mela bys to zarazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:19

CUkrovku typu 2 mám můj muž, vážil 130kg, píchal si inzulín… jakmile zhubnul na 90kg je bez cukrovky, bere pouze podpůrné léky… cukrovku typu 2 způsobuje právě obezita, špatný životní styl apod… Maminka má asi o tebe strach, není to v pořádku přibrat za 5 let 40kg… a cukrovka máš pravděpodobně právě z té nadváhy! A kila navíc v oblasti břicha je právě to nejhorší zdravotně.

• Citovat
  • Upravit
3819
31.1.18 13:20

A co zcestneho ti mamka doporucuje za dietu? Ja mam osobne dost satnou zkusenost s dia-poradnami… v nekolika uz jsem od nich slysela horsi plky, nez od laiku… Rekla bych, ze ti mamka chce proste pomoct a trapi ji tvuj zdravotni stav. Pokud nepomuze si v klidu promluvit ( o tom, ze vis, ze mas problem s vahou ale ze delas co muzes ) tak nepomuze ani svecena voda. Predstav si, ze by stejny zdravotni problem a nadvahu meli tvoje dite… aai by te to taky nenechalo v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.1.18 13:22

Říct mamce jasně - děkuji za upozornění, už jsem to slyšela. Jak víš, váhu mám kvůli nemoci a můj účes se mi líbí. Jsem tak spokojená a šťastná a víc to s tebou nebudu řešit. Ale zase trochu tvoji mámu chápu, taky bych se snažila svoji dceru přimět k tomu, aby na sobě pracovala a vypadala k světu, i když už nejsi dítě, pořád jsi její dcera a ona tvoje máma. Myslím si, že to myslí dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
31.1.18 13:23

Máma ti ve 40 letech nemá co mluvit do života a ještě ti dávat zcestné rady..vždycky když by začala, tak bych změnila téma, přinejhorším bych se s ní tak často nevídala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:26
@Tiger-lily píše: Říct mamce jasně - děkuji za upozornění, už jsem to slyšela. Jak víš, váhu mám kvůli nemoci a můj účes se mi líbí. Jsem tak spokojená a šťastná a víc to s tebou nebudu řešit. Ale zase trochu tvoji mámu chápu, taky bych se snažila svoji dceru přimět k tomu, aby na sobě pracovala a vypadala k světu, i když už nejsi dítě, pořád jsi její dcera a ona tvoje máma. Myslím si, že to myslí dobře…

Ono je to ale naopak diabetes typu 2 je právě ze špatného životního stylu, z obezity…!!

• Citovat
  • Upravit
17306
31.1.18 13:27

Kdyby se mi mé dítě dobrovolně zabíjelo chlastem, drogami nebo žrádlem, tak se mi to taky nebude líbit a pokusím se s tím něco udělat ať je to v jakémkoli věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
31.1.18 13:29
@Tiger-lily píše: Říct mamce jasně - děkuji za upozornění, už jsem to slyšela. Jak víš, váhu mám kvůli nemoci a můj účes se mi líbí. Jsem tak spokojená a šťastná a víc to s tebou nebudu řešit. Ale zase trochu tvoji mámu chápu, taky bych se snažila svoji dceru přimět k tomu, aby na sobě pracovala a vypadala k světu, i když už nejsi dítě, pořád jsi její dcera a ona tvoje máma. Myslím si, že to myslí dobře…

No, vzhledem k tomu, že od zjištění nemoci nepřibrala ani deko, tak bych si tím tvrzením, že nabrala kvůli nemoci, nebyla vůbec tak jistá. Pravděpodobnější je, že prostě nabrala v podstatě dvě třetiny dosavadní váhy, což je pro tělo taková zátěž, že cukrovka druhého typu se přidá raz dva :nevim:
Jinak souhlasím, že se to špatně poslouchá a rodič by si to mohl odpustit, na druhou stranu já mám ještě malé děti a představa, že je uvidím v dospělosti kašlat na svoje zdraví, mi taky příjemná není a nevím, jestli se udržím nekomentovat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.1.18 13:29
@Anonymní píše:
Ono je to ale naopak diabetes typu 2 je právě ze špatného životního stylu, z obezity…!!

To je jedna z příčin, neopovážím se tvrdit, že si za to zakladatelka může sama. Ovšem jako nemocné cukrovkou by jí určitě prospělo nějaké kilo shodit. Takže tu mámu chápu, že má strach o dceru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.18 13:30

@jizerka určitě tě to mrzí, ale pusť to jedním uchem tam a druhým ven. Nos to, co se líbí tobě. Máme v rodině také silnější ženu, která si v pohodě vezme třeba minisukni, výrazně se nalíčí a je potetovaná. A můžu říct, že je nádherná a leckteré vyžliny strčí do kapsy. Důležité je, ať máš ráda sama sebe a pokud má někdo potřebu do tebe rýpat svědčí to pouze o něm, že má sám ze sebe nějaký komplex a není se sebou spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.1.18 13:31
@Anonymní píše:

Vis ze nemas pravdu v mem pripade? Znovu opakuji ze jsem az do cca 35 let vazila kolem 50 kg. A diabetolog mi rekl ze na cukrovku ma vliv i stres, caste infekce apod. kdyby to tak bylo tak kazdy obezni clovek ma cukrovku. Ale ty jsi holt tolerantni a chapava vid. A hlavne pod anonymem se lidi dobre napadaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová