Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale No ja byla nedonosena, tudiz pomalejsi a mamce vadilo ze jeste nesedim tak me nasilim posazovala, pak ze jeste nechodim tak me tahala za ruce a z toho mam kyfozu. A kvuli te jsem si uzila tez. Furt mi to s tatou predhazovali ze jsem hrbac. Kyfoza=hrb. No a ted ta tloustka a cukrovka.
@jizerka Ty bys měla hlavně řešit psychiku. Nezlob se na mě, ale jestli jsi co týden (beru, že to bylo řečeno s nadsázkou) byla u doktora, a celých 5 let (nebo jak dlouho jsi to nabírala těch 38kg) tě ten doktor viděl tloustnout a remcat (tzn. oznamovala jsi mu zdravotní trable) a přesto ti ani jednou nenabral krev, a tys to jen tiše trpěla, tak buď sama sebe tak nesnášíš, žes v podstatě ani nechtěla zlepšit svoje zdraví, nebo jsi měla černé svědomí (tušila jsi, z čeho se ta kila vzala) a bála ses, jestli se právě nepřidají další zdravotní problémy. Prostě oddaluješ problémy.
Normální člověk, pokud začne raketově nabírat, a obzvlášť pokud se přidají další potíže typu rozmazané vidění a já nevím, co ještě, opravdu nečeká několik let. Ty pokud bys neskončila v té nemocnici se zápalem plic, kde tedy v podstatě náhodou zjistili cukrovku, tak bys jako skončila třeba se 120-140kg a celým balíčkem problémů, a přesto bys stále chodila ke stejné doktorce? A manžel neřešil, že má doma ženskou, která normálně jí a přiměřeně se hýbá, a přesto jí je už skoro dvakrát tolik? Můj manžel by asi okamžitě po jedné-dvou návštěvách řekl „tohle nemá cenu, jdeme hledat jiného doktora, který ti alespoň vezme krev“. Vždyť odběr krve (a z toho plynoucí hladina cukru, cholesterol a další ukazatele) jsou součástí preventivní prohlídky, kterou doktor má dělat každé dva roky. Tys tam fakt chodila často s problémy, a během těch let přibývání ti doktorka neudělala ani preventivku a ani jeden odběr krve? Můžeš tu napsat, ke komu nemáme za žádných okolností chodit?
@zrcadlo no kupodivu do me manzel s mamou a tchanama jen ryli. No a Mudr byla nase podniková. No a ja hloupa ji verila no. Dobre mi tak
@jizerka píše:Štíhlá není, ale obézní taky ne. Chodí cvičit, ale vínko a dobré jídlo si neupře.
@Russet hm a je stihla? Nebo jako ja?
@Emimin7 píše:
Vim jen jak to má moje matka se svou. Pokud jí naznačí, že by měla se svou postavou něco dělat, tak dům najednou začne nadskakovat, jako by nastala apokalypsa, a po takovém rodeu je aspoň půl roku klid.
@jizerka píše:
Ahoj holky ráda bych znala váš pohled na tuto situaci. Nosím úces na ježka a nyní mam blond barvu. Mám 160 cm a vážím 98 kg, které mám hlavne na břiše. Tak pred 5 lety jsem měla 60 kg pak jsem z niceho nic zacala rychle nabirat a byl mi zjisten diabetes 2 typu nyni na inzulinu. Vaha se od zjisteni diabetu nezmenila. A ted k veci. Mamka do me neustale ryje, ze jsem tlusta, poucuje me o jidelnicku apod. Pritom to co rika se tyka zdravych lidi. I jsem ji vzala do diaporadny a nebylo to k nicemu. A ze pry nemam nosit vyrazne ucesy apod. Je mi to lito protoze uz preci nejsem dite. Mam co delat abych na ni nebyla sprosta. Jak byste tuto situaci resily vy?
no já si teda myslím, že krátké a výrazné vlasy jsou teda pro tebe lepší, než kdybys měla dlouhé..mamka tě chce mít asi jako ze žurnálu ![]()