Nařízená pitva :((

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
27.2.13 15:12
@Baba píše:
Nemusí. ROzhoduje o tom ošetřující lékař nebo ten, kdo vypsal úmrťák. Když je příčina jasná, není důvod člověka pitvat. A z patologie kolikrát ještě volají, jestli je ta pitva opravdu nezbytná.

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.2.13 15:14

A ikdyž je nařízená pitva- nesmí být pro soudní účely (spáchaný trestný čin), rodina může odmítnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
27.2.13 17:05
@Betynka87 píše:
@Sunnny když někdo zemře v nemocnici, je pitva vždy.

ne, tak to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
27.2.13 23:35
@Mia82 píše:
A ikdyž je nařízená pitva- nesmí být pro soudní účely (spáchaný trestný čin), rodina může odmítnout ;)

No ale jak odmítnu, když mi to nikdo neřekne.
Já myslím že tohle taky není úplně pravda.
Kdysi jsem viděla reportáž o paní, které zemřel manžel a pro vědecké účely mu vyřezaly z těla všechny klouby. Paní se obrátila na nemocnici a pak se to řešilo i soudně. Závěr byl, že na to nemocnice právo má. Pozůstalí nemají nárok o tomto rozhodovat. Přejít se tomu dá jen pokud si před svou smrtí necháš napsat od právníka, že s tím po své smrti nesouhlasíš. takže si nemocnice s tělem může dělat co chce.
Jinak děkuji za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
1.3.13 22:27

Jsem ze zdravotnictví, rodina může odmítnout. Je to její právo. Jen v případě co jsme již psala.

Stejně tak je to s transplantačním zákonem…i když není v registru nedárců rodina může odběr odmítnout.

nemám ráda, viděla jsem reportáž a blablabla…snad chápeš. ;) Něco v tom smyslu, jedna paní povídala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
31.5.13 10:47

Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jestli pozůstalým dávají do rukou pitvu zemřelého. V pondělí 20.5.nám umřela babička 82let, v noci, v posteli. Ráno ji našla sestra chodící ji denně měřit tlak apod.,přivolaný doktor určil hodinu smrti kolem druhé ranní. Jeho odhad byl prasklý žaludeční vřed, ale blíže, že určí pitva. Jenže babička už je pochovaná a výsledky, potažmo ani úmrtní list naši stále nemají. Jak to může douho trvat a dostanou příbuzní vůbec do rukou její výsledek? Chtěli bychom vědět, zda netrpěla a na co vůbec zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
31.5.13 10:51

@1024 protokol o pitvě určitě do ruky nedostanete. je možné se ale jako příbuzný informovat na policejním oddělení, které spis vede. Zajisté se na místo, kde příbuzná zemřela, dostavila policejní hlídka, která věc zaevidovala, případně to oddělení vám sdělí, kde je spis veden. Tam bude protokol k nahlédnutí. Nic v tom ale nehledejte, jsou dva druhy pitev, ta běžná se dělá vždy, ta podrobná pokud jsou nějaké pochybnosti, že by mohla příbuzná zemřít násilnou smrtí. V takovém případě by spis byl veden také na kriminálce.
Na co babička zemřela byste se měli z protokolu dovědět, zda trpěla, to by vám řekl nějaký zdravotník. Ale asi by byl blázen, kdyby vám řekl, že trpěla, to se přece nikomu neříká…

• Citovat
  • Upravit
2969
31.5.13 10:53

@sad 1 O policii máma nemluvila :think: jen doktoři a havrani. Zkusím se ji zeptat, ale určitě by mi tohle řekla. Takže pokud se nebudeme pídit, nikdo nám tuto inf. nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
31.5.13 10:54
@1024 píše:
@sad 1 O policii máma nemluvila :think: jen doktoři a havrani. Zkusím se ji zeptat, ale určitě by mi tohle řekla. Takže pokud se nebudeme pídit, nikdo nám tuto inf. nedá.

a ona zemřela v přítomnosti někoho nebo sama? A kde?
Jo už to vidím, v posteli, a bydlela sama?

Příspěvek upraven 31.05.13 v 10:56

• Citovat
  • Upravit
2969
31.5.13 10:55

@sad 1 Bydlela sama v domečku, v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
31.5.13 10:58
@1024 píše:
@sad 1 O policii máma nemluvila :think: jen doktoři a havrani. Zkusím se ji zeptat, ale určitě by mi tohle řekla. Takže pokud se nebudeme pídit, nikdo nám tuto inf. nedá.

Bohužel ti tohle info asi moc nikdo nedá, na pitevně rozhodně ne a pohřební služba tuhle info už taky nedostává. Jedině mně napadla obvodní doktorka babičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
31.5.13 10:58
@1024 píše:
@sad 1 Bydlela sama v domečku, v posteli.

tak po prvotním ohledáním lékařem, kor pokud bydlela sama, nebylo žádných pochybností, a je možné, že tam na místě ani policice nebyla. Kdyby lékař něco shledal, určitě by se policie volala. V tom případě by vám měla říct pohřební služba, kam byla babička převezena, kde prováděli pitvu, a tam bych s ezkusila poptat na závěry pitvy.

• Citovat
  • Upravit
2969
31.5.13 11:00

Holky díky, docela mne to překvapuje, že se člověk musí pídit sám. Řeknu mamce, ať zkusí toho obvoďáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
31.5.13 11:02
@1024 píše:
Holky díky, docela mne to překvapuje, že se člověk musí pídit sám. Řeknu mamce, ať zkusí toho obvoďáka.

no a pokud by obvoďák pitevní protokol neměl, tam kde babičku pitvali by měli vědět, kam ho odeslali. Držím pěsti

• Citovat
  • Upravit
2969
31.5.13 11:04

@sad 1 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat