Nařízená pitva :((

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1364
16.2.17 07:58

@terien Na soudní pitvu prakticky posílají téměř každého, který zemře doma. Na patologii u nemocnic je pitván ten, který v dané nemocnici zemře (okresní nemosnice a menší města).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9017
16.2.17 11:22
@Voltiček píše:
@terien Na soudní pitvu prakticky posílají téměř každého, který zemře doma. Na patologii u nemocnic je pitván ten, který v dané nemocnici zemře (okresní nemosnice a menší města).

Tak jak je možné, že mojí babičku nikdo nepitval?? Viz. můj příspěvek výše. Umrtní list jsme měli hned druhý den, vypracoval ho doktor záchranky. :roll: Pohřeb jsme měli hned za dva dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.17 17:51
@Voltiček píše:

Nic holky, jsem si pořádně přečetla na co jsem reagovala a konečně jsem to pochopila. Hurá. Omlouvám se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 10:16

Dobrý den, mám dotaz - přibuzní chtějí zjistit výsledky pitvy. Kdo máte čerstvé zkušenosti, prosím o ně.
Od PČR rady a informace slušně řečeno zmatené, na různých webech a poradnách informace x let staré typu zavolejte si na patologii a pod., což už dnes určitě neplatí.
Jak zjistit pracoviště patologie? Prý existuje centrální patologie pro Moravu někde v Brně?
Musí se žádat písemně a to biologický příbuzný nebo i vyvdaný/vyženěný? Žádá se o zprávu? Nebo jde o součást zdravotní dokumentace jak tu někdo psal a musí se řešit nahlížení do ní, takže nekontaktovat patologii ale někoho jiného? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
693
10.1.18 10:20

Z patologie by měla přijít zpráva praktikovi a příbuzný se pak můžou informovat u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
10.1.18 10:39

Já (před 2 lety) osobně volala do nemocnice, která zemřelého převážela a vlastně „posílala“ na patologii, tam mi řekli na kterou patologii to bylo, tak zjistili konkrétního patologa, s tím jsem se domluvila na osobní návštěvě a když jsem prokázala vztah k zemřelému (neměl žádné příbuzné, já byla nejbližší osoba), tak se mnou pitvu i vše okolo ochotně prodiskutoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
10.1.18 10:42

Ano, myslim, že dávají informace pouze osobně po prokázání příbuzenského vztahu.
Tel.si domluvit schůzku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 10:47

Děkuji za reakce, bohužel přes lékaře ani zdravotnické zařízení to zjistit nelze, šlo to přes PČR

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.18 10:49

Ještě jeden dotaz, když je úmrtní list bez data úmrtí, berou ho normálně různé pojišťovny, erengetici, operátoři apod.? nebo s tím mají problém?
děkuji a omlouvám se za mnoho dotazů, je to hrozná doba a starosti

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
10.1.18 10:52
@Anonymní píše:
Ještě jeden dotaz, když je úmrtní list bez data úmrtí, berou ho normálně různé pojišťovny, erengetici, operátoři apod.? nebo s tím mají problém?

Vezmou si ho jen „na vědomí“, ale vše dále pokračuje, do doby doložení Úmrtního listu s datem úmrtí.
Takže o úmrtí vědí, ale zastavit nic nemůžou, protože není datum.

• Citovat
  • Upravit
411
10.1.18 10:55

Před 6 lety mi zemřel tatínek doma na infarkt, zavolala jsem na patologii a zažádala o výsledky, poslali nám poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 11:12
@Anonymní píše:

Nedavno jsem resila podobny pripad. Zemrel nas pacient. Bohuzel v nemocnici daleko od domova. Probehla pitva ve spadovem zarizeni. Matka chtela znat vysledky. Rekli ji ze pouze osobne po prokazani kdo je. Ona se tam fyzicky nebyla s to dostat. Poslala jsem ofiko zadost jako praktik. Vysledek mi prisel do ordinace a js jsem do toho pak nechala nahlednout rodinu. Pres policii to jde v pripade ze je umrti za nejasnych okolnosti nelze vyloucit na miste cizi zavineni a je nejasna doba umrti. Po pitve by melo byt mozne alespon priblizne urcit dobu umrti a vydat umrtni list se vsim vsudy. Jestli jde o jizni moravu pak je to Soudni patologie na Tvrdeho na Zlutem kopci. Kazdopadne bych nejprve zavolala tam a nechala si poradit postup jak se k vysledkum dostat. V tomto pripade sle nejspis budete muset pickat nez dokonci policie vysetrovani.

Kazdopadne uprimnou soustrast.

Anomym prosim z duvodu spojeni nicku a profese. Dekuji.
 T.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.18 11:40

Před rokem jsem volala přímo na patologii, vyžádala si primáře. Taky to šlo přes PČR, bylo tam podezření na trestný čin. Určitě zavolat.

• Citovat
  • Upravit
10680
10.1.18 12:02

Tak pcr dostala pitevni zpravu z patologie, ne? Tak by meli vedet, kde pitva probehla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 13:19

PČR zprávu nemá

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat