Nařízená pitva :((

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9017
15.2.17 18:41

Já jsem tady v šoku, že se vůbec nějaká pitva ještě dělá…moje babička zemřela doma, pádem do vany v roce 2006, byt museli otevřít hasiči a policie…babička tam ležela mrtvá víc jak 12 hodin. A žádná pitva se nedělala, pro úmrtní list jsme si jeli do nemocnice na záchranku, od tud totiž přijeli smrt konstatovat na místo nálezu tři dny před tím. :nevim:
Zakladatelko, zajeď do nemocnice osobně a ptej se…jestli opravdu pitva proběhla a proč tedy není výsledek znám…já jsem se opravdu domnívala, že už se to dávno nedělá, jen u případů, které řeší PČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
15.2.17 18:48

Tyhle veci nesmi sdelovat pres telefon. Takze osobne a zjistite pravdepodobne vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.2.17 18:54

Nam kdysi odmitli cokoliv rict, zpravu dostala tatkova lekarka a ta nam pak prozradila pricinu jeho umrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.17 18:58
@Myssicka píše:
Narizena zdravotni pitva - neni podezreni na cizi zavineni, soudni pitva - uvazuje se o moznem cizim zavineni

A proč se dělala soudní pitva když se ze zdravotní nic nezjistilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
15.2.17 18:59

Vsem dekuji za odpovedi. Je fakt, ze maji kontakt na tatu a celou dobu s nim normalne komunikuji, ale je pravdepodobne, ze az budou mit vsechny potrebne vysledky, tak reknou, at se dostavi osobne…jen me hrozne desi ta varianta, ze na te toxikologii neco najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
15.2.17 19:10

@GabuleP Přes telefon vám žádné informace sdělit nemohou. A pokud to řeší policie, tak si myslím, že už vůbec ne, protože kdyby bylo prokázáno cizí zavinění, tak se to musí prošetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.17 19:12
@GabuleP píše:
Vsem dekuji za odpovedi. Je fakt, ze maji kontakt na tatu a celou dobu s nim normalne komunikuji, ale je pravdepodobne, ze az budou mit vsechny potrebne vysledky, tak reknou, at se dostavi osobne…jen me hrozne desi ta varianta, ze na te toxikologii neco najdou.

Ale jedna věc je něco najít a druhá prokázat, že v tom má prsty někdo jiný. Jak prokážou že to nebyla sebevražda kdyby se nedejbože opravdu něco našlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
15.2.17 19:18

@Janča209 nevim popravde, zda resi..rekla bych ze ne…
@terien no to me tez napadlo, ale byly v rodine takove problemy, kdy dotycna osoba prohlasila (a tusim, ze nejen pred nami, ale i u psychiatra - zacala mit schyzofrenni stavy), ze radsi zabije sebe i dedu, nez cekat, az je zabije nekdo jiny…ale v dane situaci by bylo „nejlepsi“, kdyby zemrel napr.na srdicko, proste prirozena smrt..nechci si ani predstavit tu melu, kdyby se neco takoveho ukazalo :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.17 19:19
@GabuleP píše:
@Janča209 nevim popravde, zda resi..rekla bych ze ne…
@terien no to me tez napadlo, ale byly v rodine takove problemy, kdy dotycna osoba prohlasila (a tusim, ze nejen pred nami, ale i u psychiatra - zacala mit schyzofrenni stavy), ze radsi zabije sebe i dedu, nez cekat, az je zabije nekdo jiny…ale v dane situaci by bylo „nejlepsi“, kdyby zemrel napr.na srdicko, proste prirozena smrt..nechci si ani predstavit tu melu, kdyby se neco takoveho ukazalo :/

To chápu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3444
15.2.17 19:24

@terien dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.2.17 19:40

Nám tedy výsledky zdravotní pitvy sdělila obvodní lékařka, která si zjistila na pohřební službě, kde pitva proběhla. Také úmrtí doma a odvoz na pitvu byl automatický - asi nějaké nařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
15.2.17 23:21
@terien píše:
A proč se dělala soudní pitva když se ze zdravotní nic nezjistilo?

Nepletes si me se zakladatelkou? Ja jen chtela napsat, ze uz podle typu narizene pitvy (zdravotni/soudni) se da dovozovat, zda v tom hraji roli organy cinne v tr. rizeni.

Pokud lekar (koroner) ma za to, ze se nejedna o cizi zavineni, probiha zdravotni pitva, pokud podezreni je, je narizena soudni pitva. Kdyby se pri zdravotni pitve ukazalo, ze neco nehraje, pak se musi prerusit a provest dsoudni pitva, tj. dalsi a podrobnejsi ukony, nad ramec bezne pitvy. Zalezi, zda byla/nebyla koronerem stanovena pravdepodobna pricina smrti.

Nehraje mi ale jedna vec, pokud by to nebylo hotove a teoreticky by se tim zabyvala PCR, pak to dozoruje statni zastupce a ten rodine nevyda telo k pohrbu, pokud by nebyla pitva hotova kompletne a podrobne (soudni) pro ucely trestnihi rizeni. Takze asi zdrzuje jen nejaky urednicek a nejsou schopni to hodit na papir a slo o zdravotni pitvu.

• Citovat
  • Upravit
1436
16.2.17 00:01
@VERONIKA píše: Nejde o slovo POLICAJT jako takové, ale o
policajtum je to jedno
jestli policajti tohle vubec muzou
Z toho je mi na :poblion: :poblion: :poblion:

Copak, šok ze střetu s realitou? Policajtům je ale opravdu většinou všechno fuk, udělají metodou nejmenšího odporu co nezbytně musí a hledí to co nejdřív odložit. A pokud je dozorující státní zástupce donutí v tom pokračovat, tak to odfláknou a babarají se s tím měsíce a léta a stejně udělají jen to, co jim přímo nařídí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.17 06:33
@Myssicka píše:
Nepletes si me se zakladatelkou? Ja jen chtela napsat, ze uz podle typu narizene pitvy (zdravotni/soudni) se da dovozovat, zda v tom hraji roli organy cinne v tr. rizeni.

Pokud lekar (koroner) ma za to, ze se nejedna o cizi zavineni, probiha zdravotni pitva, pokud podezreni je, je narizena soudni pitva. Kdyby se pri zdravotni pitve ukazalo, ze neco nehraje, pak se musi prerusit a provest dsoudni pitva, tj. dalsi a podrobnejsi ukony, nad ramec bezne pitvy. Zalezi, zda byla/nebyla koronerem stanovena pravdepodobna pricina smrti.

Nehraje mi ale jedna vec, pokud by to nebylo hotove a teoreticky by se tim zabyvala PCR, pak to dozoruje statni zastupce a ten rodine nevyda telo k pohrbu, pokud by nebyla pitva hotova kompletne a podrobne (soudni) pro ucely trestnihi rizeni. Takze asi zdrzuje jen nejaky urednicek a nejsou schopni to hodit na papir a slo o zdravotni pitvu.

Ale to já vím, právě proto jsem se ptala, jak mohla být provedena soudní pitva když se při zdravotní nic nezjistilo. Nebo o čem jsi to psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
16.2.17 07:57

Do zdravotní dok. na patologii má právo nahlížet přímý příbuzný (pokrevní) a obvodní lékař na základě předchozí žádosti žadatele. I obvodní lékař musí doručit žádost, aby mohl nahlídnout. Za běžných okolností se i rodiny v podstatě nedozví výsledky. Musí zažádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová