Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prostě jsem koukala na světla na stropě… a pak si pamatuju až probuzení na JIP, mezi tím naprostá tma. Ale totál. Po probuzení jsem zvracela a den mi bylo fakt blbě. Pak se to začalo zlepšovat… byla jsem na operaci páteře.
@delora píše:
Většinou benzidiazepiny (midazolam) a ty na někoho tak působit můžou, i když výrazně častější je tahle paradoxní reakce u dětí
aha no já to mám jak dopink a pak na mě blbě koukají prý jestli se cítím ospalá no super já jsem v takový pohodě že bych šla dělat dříví ![]()
Nekdo je hned fit, nekdo se probira hur, zalezi na tom kolil ti anesteziolog nalozi
reakce tela;organismu nelze dopredu vedet. Jedna devcina snad hodinu vzlykala a narikala, po uplnem probuzeni si nepamatovala nic
bude to dobre ![]()
Byla jsem v narkoze 4× a vždy v pohodě. On to každý snáší jinak, někdo hůř, někdo líp. Určitě to není nic, čeho by ses měla nějak bát. Držím palce, ať je vše v pořádku. ![]()
Jak mi nasadili tu masku tak jsem si rikala, jestli to jako je uz ono tak to na mne nepusobi
pak mi rekli, ze ted uz budu spat a pak naraz uz nic nevim - kdyby po mne chteli treba pocitat, tak asi nedoreknu ani ‘jedna’
nezdalo se mi nic, ale v jednu chvili jsem se asi trosku probirala, citila jsem takovou bolest/stipani nevim jestli mne uz sili nebo byli jeste ve mne, ale bylo to jen chvile a pak jsem spala dal. Po probuzeni uplne grogy, citila jsem se uplne mimo a ospala, ale spat mi neslo. To trvalo snad 5 hodin nez jsem se z toho uplne probrala. Ale celkem pohoda, na to jak jsem se toho bala.
Mně se narkóza líbila, pamatuji si jak mi to píchla, necítila jsme ruku a najednou nevěděla vůbec nic. Po probuzení jsme za chvilku vstala a šla telefonovat naším, že už to mám za sebou, procházela jsem se po chodbě. Nebylo mi vůbec nic.
byla jsem 3× pod narkozou a v pohodě , hodně to závisí na tom aby jsi jim udala přesně svou váhu a nehrála si že jsi hubenější podle toho namíchají narkózu, jinak jednu jsem měla na soukromé klinice a bylo znát že byla kvalitnější a zdál se mi sen
Pocit po probuzení po narkóze je zajímavý člověk je takový rozespalý a chvilku to trvá než se probereš. Do jaké jdeš nemocnice na laparku ? Až ti dají ten den po zákroku jídlo tak i když budeš mít velký hlad nehoď to rychle do sebe jinak to i takovou rychlostí půjde ven. Vzít si sebou na pití pak můžeš neperlivé nápoje aby tě to nenadýmalo po laparce.
@ka2ka píše:
aha no já to mám jak dopink a pak na mě blbě koukají prý jestli se cítím ospalá no super já jsem v takový pohodě že bych šla dělat dříví
Také jsem si říkala, proč mě stále chtějí přidržovat, když jsem v pohodě
(2×)
Syn, když dostal premedikaci, tak se smál tomu, že nemůže sedět - takový vysmátý jako nikdy předtím.
já chtěla říct doktorce, že budu zvracet a najednou bum a rauš. zdál se mi nějakej moc hezkej sen, říkala jsem to uplně mimo po probuzení bratrovi, co mě vezl na pokoj.a vzbudila jsem se v zachvatu kašle. krk mi podráždila intubace. byla jsem prej zelena jak vodník, když mě dovezli na pokoj a 2 jsem zvracela.začlo se to se mnou točit a blitka.fuj.ten zbytek dne je clověk mimo.a měla jsem rychlej tep a nízkej tlak, se tomu sestra divila. k večeru mi sestra vyndala cévku a šla se mnou na wc.dostaly jsme i nějakej jogurt a kousek babovky s čajem. mě hrozně bolelo chodit, musela jsem v předklonu ![]()
@potvurka89 no zrovna jsem jim chtěla říct o něco méně kg
. jdu s pravým vejcovodem na laparoskopii, takže snad to dopadne dobře.
A ještě mě napadá: propofol způsobuje příjemné sny a často se sexuálním obsahem ( více či méně přimočarých nabídek jsem od pacientů po zotavení dostala mraky), tak jdyby se ti zo stalo, nebuď vyděšená