Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
jo a ještě něco..den předtím práš na spaní nezabral a na uklidnění diák taky ne
jela jsem na sál vyklepana jak startka, hroznou srandu z toho měli ![]()
@ka2ka píše:
aha no já to mám jak dopink a pak na mě blbě koukají prý jestli se cítím ospalá no super já jsem v takový pohodě že bych šla dělat dříví
taky
mě to odbouchlo na 30 minut, jako že jsem přešla do komatu
usla jsem s hrnkem v ruce, ale jak jsem se probudila uplně energie
a byla jsem vsechno, jen ne uklidněná
@malá_holka píše:
jo a ještě něco..den předtím práš na spaní nezabral a na uklidnění diák taky ne![]()
jela jsem na sál vyklepana jak startka, hroznou srandu z toho měli
@ka2ka píše:mě pobavil mudr zavolal si nás co jsme měli jít na operacia chtěl nás informovat o tom co a jak , a ptá se jestli už jsem byla já říkám jo asi na pěti a on tak odejděte vám nemám co říct
@Anonymní píše:
@potvurka89 no zrovna jsem jim chtěla říct o něco méně kg. jdu s pravým vejcovodem na laparoskopii, takže snad to dopadne dobře.
Mě ty papíry pomáhal vyplňovat manžel a četl větu " jak často sportujete " a já tak tam napiš trochu a on „takže vůbec“
Říkej si že jsou to doktoři kteří ti pomohou ne někdo kdo tě bude soudit za kila. Já jsem byla v Tomayerově nemocnici byla jsem na odstranění cyst a pak zkoukli dělohu a tak . Určitě to bude v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
@malá_holka oni dávají automaticky léky na spaní a na uklidnění?
jojo
Na první narkoze jsem byla před rokem, týden po porodu mi ruply stehy a musela jsem na presiti. Cely život jsem se narkózy neskutečně bala. Moc mile me překvapilo jak rychle a tvrde jsem usnula
po probuzeni jsem byla trochu prejeta, jako když se prespim, takže nic hrozného, neboj se ![]()
Po první operaci jsem cestou ze sálu po veškerém personálu vyzvídala jméno zdravotního bratra a všechny informovala, že se mi dost líbil. Až na to, že tam ale žádný zdravotní bratr nebyl
Po druhé operaci jsem se vzbudila až na dospávacím pokoji a věděla, že se mi něco zdálo, ale nepamatuji si to. Po převozu na pokoj jsem si hned začala číst. Až jsem zjistila, že čtu jednu větu pořád dokola
Jinak vždycky silná zimnice, poprvé týden chrapot (po intubaci), naposledy v pohodě. Neboj se ![]()
@delora píše:
A ještě mě napadá: propofol způsobuje příjemné sny a často se sexuálním obsahem ( více či méně přimočarých nabídek jsem od pacientů po zotavení dostala mraky), tak jdyby se ti zo stalo, nebuď vyděšená
to je dobrý! Tak aspon víš, co máš dát pacientům, kteří se ti obzvlášt líbí ![]()
Jinak k otázce. Já narokozu snáším velmi dobře, prostě usnu a pak se proberu. Jsem ospalá, unavená, ale nezvracím. Postupně se pak navracím do světa použitelných ![]()
Doufám, že nikdy na nic nebudu muset. Viděla jsem dokument s výpověďmi lidí, kde se něco podělalo a oni cítili všechno „zaživa“, a nemohli nijak dát vědět. Úplně už si to nepamatuju, ale bylo to hrozné ![]()
Vůbec se neboj
Já svoji první anestezii zažila loni v lednu a následně v srpnu. V obou případech jsem dostala před oblbovák, byla jsem taková uvolněná a bylo mi celkem šumák, jestli jdu na sál, pod nárkozu, nebo mě čeká pouze prevence u zubaře. Za chvilku je člověk v limbu, vždy jsem byla vzbuzena cestou zpět na pokoj. To teda přišla strašná úleva, že je zákrok za mnou a já se probudila. Z narkózy nebyla jediná obtíž, až jsem nechápala, jakej to byl všechno fofr ![]()
@lilithlilith píše:
Doufám, že nikdy na nic nebudu muset. Viděla jsem dokument s výpověďmi lidí, kde se něco podělalo a oni cítili všechno „zaživa“, a nemohli nijak dát vědět. Úplně už si to nepamatuju, ale bylo to hrozné
no já si právě myslím, že to jsou lidé, kteří řekli, že váží a 10 kg míň, tak dostali slabší narkozu, než jakou by potřebovali
@ka2ka píše:
@Evkad nemohl sedět?
No, když si sedl, tak padal.
Při druhé operaci usnul už při premedikaci, ještě než dojel na sál.